Koszty zarządu wzrosły w drugim kwartale, a wyniki są bardzo przeciętne. Kolejne wzrosty będą dopiero po realizacji nowej inwestycji, czyli za dwa lata. Moim zdaniem wpadniemy w powolny, ale długotrwały trend spadkowy. Jednak spółka wiele lat trzymała pewien poziom na gpw, ale ostatnim czasie pojawia się coraz więcej wątpliwości....
Nie wiem w sumie, wydawało mi się, że to dobry zakup od 250 zł. Teraz patrzę na te spółkę trochę inaczej, mam więcej wątpliwości, i chyba bym się zdecydował na zakup przy cenie 180zł za jedną akcje.
Dlaczego ma spadać? zysk netto myślę że będzie podobny jak w poprzednim roku około 26zł na akcję. Natomiast perspektywy są obiecjące za dwa lata 50zł na akcję.
Dlatego, ze to odległa perspektywy, a po drodze moze się jeszcze wiele wydarzyć. Nadal to jest topowa spółka, z małymi wątpliwościami odnośnie jej zarządzania. Kapitał moze emigrować do innych podmiotów które mogą dać zarobić szybciej i więcej. To jest spółka kup, i zapomnij przez kolejne pięć lat.
Teraz grzeją cały czas developerke. Develia, Dom development. Na mo bruk przyjdą już zarobieni i dopiero będą pompować myślę że mo bruk to najprędzej początek 2025.