• Proste porównanie Autor: ~Antytroll [5.173.149.*]
    Porównajcie sobie C/WK oraz inne fundamenty Genomtec z RDG ( 12 patentów onkologicznych uzyskanych w tym roku, a nie zgłoszonych ), FF jak na lekarstwo, arkusz z prawej pusty. No i jaka różnica w kapitalizacji. Wnioski wyciągnijcie sami.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~pigi [178.235.146.*]
    Gość dobrze mówi, nie wiem na co ludzi tu innego patrzą, chooj znajet, jak mawiają Hiszpanie, o co chodzi, zamiast brać regularnie
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [5.173.149.*]
    Ty Hiszpan pamiętaj, że ludziska wolą jak papier jest droższy, bo wtedy im się wydaje że lepszy. Tak było na MRC i innych, dlatego RDG jest mniej chodliwe bo za tanie, ale inna sprawa, że tam papieru w arkuszu nie ma za dużo i trza podbierać po cichu i powoli.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~USdr_nauk [31.60.71.*]
    My Szczecinianie mamy porządny przykład w postaci rReadGene, czyli spółki która może być kołem zamachowym sektora biotechnologicznego, ale gówno robimy to samo się nie rozkręci to trzeba wchodzić, widać że kapitał który może iść w biotechnologię w nią idzie ale to idzie do innych miast a nie do Szczecina.
    Bo jesteście dupki żołędne, które nie pojmują prostej rzeczy, ze jak Niemiaszki z Brandenburgii wejdą w papier to zostaniecie z ręka w nocniku, a wy będziecie odbierać po 10 zyli albo i lepiej. Tu tez jak było po 5 to się krzywili i pluli
  • Re: Proste porównanie Autor: ~NOWY [5.173.35.*]
    Tak się zastanawiałem jak długo Rozsądny Naganiacz wytrzyma i kiedy pojawi się tu naganianie na ReadGene :):):) Długo nie wytrzymał:) :):)
    Schlebiasz mi, bo rozsądnemu to mogę co najwyżej buty wiązać. A RDG i tak konsekwentnie dobieram, bo obaj dobrze wiemy ile są warte ich patenty onkologiczne. I tego nie zakrzyczy żaden troll. Jedno Espi o komercjalizacji któregokolwiek z nich i bedzie odcięcie od papieru. Doskonale o tym wiemy:):) A Niemcy takiej okazji tez nie przepuszcza która maja pod nosem, tak działają biotechy. Może napiszesz coś merytorycznego :)? Tylko nie pisz ze 12 patentów w onkologii jest warte ledwo 40 milionów :)No ale papier trzeba wybrać jeśli ma odpalić
    Ta sama gadka od paru lat a kurs nizej :):):) Znasz słowo inflacja :)
    Nie rozumiem aluzji? Rok temu dobierałem po 2,0-2,2. A słowo ryzyko znasz? Czy tylko dziecinne komentarze po fakcie. Jak się boisz inflacji to kup obligacje indeksowane inflacja :)Rozumiem ze znasz kurs KGH i innych spółek ze stycznia 2024? Pochwal się na forum, będziemy Ci wdzięczni i razem z Tobą zarobimy:)
    Rozsądny Naganiacz nagania tam już długie lata :)
    A co ma piernik do wiatraka ? Ile był dolowany Raen, Patentus i pare innych czarnych koni? Przyjdzie czas na RDG i beda łykać jak kiedyś łykali Innogene albo Columbusa. Cierpliwość i tyle :) Przecież dobrze to wiesz. No ale czekam na styczniowe typy kursów. Dajze zarobic :)
  • Re: Proste porównanie Autor: ~pieprznik [178.235.146.*]
    to może lepiej poczekaj, aż makler da ci niesamowitą okazję inwestycyjną w postaci obligacji skarbowych, bo jeszcze byś się dorobił na akacjach i co by było
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [5.173.208.*]
    Całkiem nieźle pieprzysz Pieprznik, prawie tak dobrze jak porucznik von Nogay swoją papugę i ordynansa w CK Dezerterzy
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Racjonalista [37.47.148.*]
    Nie ma co porównywać. Genomtec moim zdaniem ma duzo większe szanse na szybka komercjalizacje swojego produktu stąd wiekszy ruch na papierze.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [5.173.208.*]
    Różnica jest zasadnicza RDG ma już swoje patenty zatwierdzone a Genomtech dopiero złożył wniosek, którego procedowanie trwa do dwóch lat, nie można komercjalizować czegoś co nie jest objęte ochrona własności intelektualnej, owszem Genomtech ma pole do popisu w innych obszarach aktywności. Obie spolki są ciekawe.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Trolejbus [185.146.226.*]
    Śmieszny jesteś Genomtec ma 25 zgłoszeń patentowych
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [5.173.224.*]
    Zgłoszenie a patent to dwie różne sprawy, wiele zgłoszeń kończy się odrzuceniem. I jak ktoś słusznie zauważył warto dywersyfikować portfel. Dlatego Genomtech tez mam w swoim portfelu i brałem po 5,xx jak opluwano papier
  • Re: Proste porównanie Autor: ~helpi [94.254.191.*]
    @Antytroll,

czy, aby nie naganiasz? 8 czerwiec 2010. Cena? 10.80. Wrzesień 2023. Cena? 2.98. Minęło ile lat? 13 lat (!) ... a cena jest ponad 3-krotnie niższa (!). A inflacja za 13 lat? Ile jej będzie? Po co to robisz w wątku o GMT? Kogo chcesz przekonać?
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [89.64.1.*]
    A od kiedy liczysz prognozowana stopę zwrotu post factum ? Wiesz co to jest RYZYKO?!!! Skoro uwazasz ze na GPW brak ryzyka to poproszę o podanie kursów kilku spółek za pół roku i wtedy tez dolicze Ci inflacje jak kurs nie wypali. W RDG inwestuje od zeszłego roku jak spolka osiągnęła kolejne kamienie milowe i czeka na komercjalizację w dobrym otoczeniu dla finansowania onkologii. Nikt nikogo nie nagania tylko zwraca uwagę, a każdy ma swój rozum i decyzje podejmuje indywidualnie. Jeśli uważasz ze spolka mająca 12 zatwierdzonych patentów onkologicznych przy kapitalizacji niespełna 40 mln jest zbyt droga to szukaj lepszych i tańszych :) Powodzenia
  • Re: Proste porównanie Autor: ~helpi [94.254.191.*]
    @Antytroll,

Jedno pytanie. ILE cashu ma spółka?

Patenty, certyfikaty itd. są tyle warte, ile ... BRAK cashu ...
    Przerabiam to na GMT, ale nie wiedzieć czemu ... wierzę tej spółce. Od samego poczatku. I nie atakuje jej bezsensownie - jak ty, wychwalając inną - w dodatku obecną na NC! Jest wątek dla tej spółki? To tam przekonuj ... już przekonanych
    Wiele spółek i z GPW i NC miało nieudane emisje i przepalały cash o którym piszesz, zamiast ciąć koszty, przypomnij sobie Mabiona, Pure i CelonPharme, czy Cormaya. Niczego nie wychwalam, tylko podaje jako porównanie, żebyście potem nie płakali jak balon peknie z hukiem o 50% pakując pod korek, mam tu nie więcej niż 10 % portfela i wystarczy. A patenty są tyle warte ile ich potencjał konetcjalizacyjny i zdolności właścicieli do komercjalizacji patentów. Inna sprawa ze każda spolka musi mieć troche szczęścia tak jak Scope czy Blirt.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~NOWY [193.56.104.*]
    Jakie szczęście naganiaczu mieli Ci co kupowali akcje Blirt ? Kurs Blirta tuż przed ESPI został zdołowany na maxa :) Zarobili Ci co mieli zarobić :) :):) Cała masa kupowała pod naganianie powyżej 20 zeta i pewnie oddala przy dołowaniu ,o ile dobrze pamiętam chyba do 9 zeta z groszami :)
    Trafiłeś trollu w punkt, wlasnie Genomtech trzeba było brac po 5 a nie po 20, tak jak Blirta do 5 a nie powyżej 20. O tym pisze aby uważać na pompowanie, a każda emisja temu służy
    Pisalem że kupowałem Genoma po dwóch infach w tej okolicy :) Tylko ze teraz tracę cierpliwość i zaufanie :) bo po długich miesiącach przeczytałem info o emisyi po 8 z groszami po infie że firma jest warta krocie , a następnie czytam bezsensowne info wg mnie o kolejnym patencie zamiast o konkretach w sprawie komercjalizacji to cieszę się że udało mi się pozbyć sporo akcji zanim przeczytam po następnych miesiącach info o kolejnej emisyi zamiast o komercjalizacji bo niestety taka mozliwosc teraz musze wziac pod uwage:):):)
    I tu akurat się z Tobą zgodzę w sporej części :) To jest tylko zgłoszenie a nie patent i jak słusznie zauważyłeś bez komercjalizacji wartosc patentów jest tylko potencjalna
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Alicja [46.204.108.*]
    A ten potencjał wyliczony przez Claire to nie przemawia? Sądzisz żeby się podłożyli aż tak bardzo ?
    Ten potencjał wyliczony został zweryfikowany jak dla mnie przy emisyi :):):) Naganiajcie dalej :):):)
    Wiesz Alicja jak to jest z tego typu rekomendacjami/ wyliczeniami. Dziś liczą tyle a potem uwalają. Zobacz jak było na Biotonie, jak zgnoili BMx przez rekomendacje i wiele innych spółek.Ja trzymam kciuki za Genomtecha jak kiedyś za Scope jak zbierałem długo i cierpliwie w okolicy 13- 20 a troliska tak samo opluwały papier i inwestorów. Ale warto było kilka lat poczekać na ponad 1000%. Każdy ma swój rozum i cierpliwość a jak potrzebuje hazardu to ma Vistal, Raen, BAH który dzisiaj padł i wiele innych truposzy i balonów
  • Re: Proste porównanie Autor: maskopatol [46.205.211.*]
    Kolejny milioner po fakcie:)
    Gościu, nie ośmieszaj ośmieszaj się. Scope kupowałeś w dołku, Genomtec kupowasłeś w dołku. Idę o zakład, że wszystkie spółki kupujesz idealnie w dołkach i sprzedajesz idealnie na górkach:) I nagle (od wczoraj chyba ma tym forum się udzielasz?) poczułeś, że musisz wszystkich ochronić przed utratą pieniędzy:)
    Że też wam się to nigdy nie znudzi.
    Pożyjesz troche dłużej to zrozumiesz na czym polega filozofia zarabiania kasy na bananie. Twoja wiara w skład i zakupy mojego portfela nie są mi do niczego potrzebne. To wyłącznie Twój problem
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Alicja [46.204.109.*]
    Kurczę, byłeś na Scope od 17zl ? Ja byłam od ok 72zl i pamiętam Zubrxyks i Carlosa ale Ciebie nie pamiętam, chyba ze miałeś inny nick. Masz jakiś link z tamtych czasów ?
    NOWY gada głupoty, na Scope też było albo zero informacji albo nawet negatywne. Nie było tam NOWEGO, to nie wie. Zwyczajnie taka była strategia firmy. Jak pisałam kilka razy nagonka na Garsteckiego była nawet na GoWork. Kto tam naprawdę był a nie udaje to pamięta. Pamiętam te wpisy, że wszyscy menedżerowie odeszli i nie ma komu pracować, potem że Garstecki żyje tylko z dotacji a pudełka nikt nie widział. I co na końcu ? Zatkało kakao ?
    Porównywanie G do S to jest głupota: ):):) Dla mnie liczą się fakty i kasa, a tej z każdym miesiacem ubywa, a bajdurzenie o kolejnych patentach mnie nie interesuje :) Po tym jak podali wycenę na "krocie" ,a emisję której niby miało nie byc zrobili na "grosze" sorki ale zaufania mojego brak :):):) Na Scope też tak było? Pytam bo się nie interesowałem:)
    Przeanalizujesz wykres Scope to będziesz wiedzieć
    Nie pytałem o wykres tylko o krocie i grosze :) :):)
    Przy całym szacunku do Genomtech Scope to jednak inna liga, ale trzymam kciuki. Na Scope Alicja nie pisałem, po prostu kupiłem papier i zakopałem. Nie wszędzie chce mi się pisać, bo potem tacy jak Nowy maja urojenia:) zreszta całkiem sympatyczne. Miłego weekendu dla wszystkich, możemy się różnic a nie musimy obrażać.
    Urojenia ??? :) Info o wycenie i zdołowany kurs chyba z 6 skacze na 16 w pare sesji :) Spore obroty i kurs zasypany :) Nastepnie info o emisji której niby miało nie być i kurs zdołowany na 8 z groszami :) , następnie niby pod nico zaczyna rosnąć do 12 i pojawią się info o patencie :):)
    A jak NOWY skomentujesz ostatnią sesje cudów, skup po 55szt i wielka dolewka na fix ?
  • Re: Proste porównanie Autor: ~NOWY [5.173.74.*]
    Jedno co się rzuca mi w oczy, to brak realnego handlu ostatnimi czasy :) Temat królików omine :) Ostatnie info dla podniety ulicy wg mnie bez znaczenia :) Dlaczego, ano dlatego że jeśli ma przynieść efekty to to są lata :) , a tu jeśli w najbliższych miesiącach nie będzie " sprzedaży pudelka" to byndzie wg mnie pożyczka, albo emisyja :) a kto kolejny raz uwierzy w kolejne bajdurzenie:) ale to wg mnie :) Każdy niech myśli samodzielnie :) Teraz interesuje mnie gra na innych rynkach , a kto chce tu sie bawić to niech się bawi i zastanawia czy " pudelko" dziala :)
    Mnie zastanawia jedno. Jeśli interesuje Cię gra na innych rynkach i nie wierzysz w Genomtec, to po co tracisz czas na tym forum? :) Masz zdanie na temat spółki, przyszłość pokaże czy miał rację. Niewykluczone, że tak. Ale po co tracić czas? Ja na przykład mam akcję mimo delikatnej sprzedaży w piątek i dlatego tutaj jestem. Mimo, że też wiarę tracę.
    Pisalem wiele razy pod co kupiłem akcje :) Mam ich zdecydowanie mniej ,ale jeszcze calkiem sporo :) Zawsze pisalem i pisze co myślę tak samo jak to ze kazdy powinien myslec sam, a forum sluzy jedynie do wymiany pogladow:)
    To jeszcze podpytam. Czy wyjście na tych poziomach byłoby dla Ciebie z nieakceptowalną stratą i czekasz na podbitkę? Czy nie wykluczasz, że jednak komercjalizacja dojdzie z sensownym skutkiem i chcesz w tym brać udział?
    Pisalem kiedy kupiłem, więc nie kumam czemu piszesz o wyjściu ze strata :):):) Pisalem też o dokupywaniu poniżej 10 i że to spokojnie pójdzie po zmianie wajchy :) Nie wykluczam że dojdzie do komercjalizacji i w związku z tym mam jeszcze akcje tylko z tą różnicą że tracę zaufanie i dlatego pakiet zredukowałem :) Nie bawia mnie tu zawirowania na kursie bo są lepsze możliwości pod tym względem gdzie indziej :) Ostatnie info po, bezpodstawnym wzroście kursu tylko potwierdza mój brak zaufania :) ale to tylko moje zdanie I moje przemyślenia które mogą być mylne :)
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Alicja [46.204.100.*]
    Ciekawe jednak były te zakupy paczkami po 55zl . Pokarmilam trochę ten komputer ale byłam pewna, że źle zrobiłam a tu jednak niespodzianka. Poczekam znów na 9.40 i niżej
    Znowu sę zaczęło. Tym razem po 50.
  • Re: Proste porównanie Autor: ~XxX [46.151.72.*]
    Zaraz Alicja nakarmi, tylko wyciągnie akcje kupione w weekend na straganie po 9,4:)
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Racjonalista [37.47.116.*]
    Alicja zejdź na ziemię. 9,4 zł to niedługi będzie kosztować pół akcji
  • Re: Proste porównanie Autor: ~Antytroll [89.64.15.*]
    Jeśli dojdzie do komercjalizacji czemu nie? W końcu wycena IP to prawie miliard no ale swego czasu na Molecure było podobnie i jak Galapagos szarpnął cześć IP za gruba kasę to z 13 było momentami 85 a potem wszystko posypało się, no ale tu mam nadzieje ze bedzie inaczej. Mam nadzieje ze skoro Genomtech idzie w onkologię to współpraca z RDG jest tylko kwestia czasu, bo opiera się na tej samej metodyce genetyki molekularnej
    Dziękuję filozofię, że nas oświeciłeś:)
    To forum przez takich jak ty jest tak, żenujące, że mam sobie za złe wbijanie im wejść. Pisz więcej, dzięki takim jak ty zaglądam tu coraz rzadziej:) Dzięki.
    Brawo helpi :):):) Tak jak pisałem Rozsądny Naganiacz na nie jednym forum nagania i robi ludzi w trąbe :) Swoją drogą nie dziwi Was termin tego Espi że właśnie teraz :) Pomijając oczywiście fakt, że dziwnym przypadkiem parenascie sesji temu kurs przestał być dolowany i zaczął niby bez powodu rosnąć:):):)
[x]
GENOMTEC 0,00% 5,94 2026-05-18 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.