• RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Po krótkoterminowym sygnale S:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_relpol-krotkoterminowy-sygnal-s,6593185.html
    papier osłabił się nieznacznie a wczoraj długą białą świecą i wzrostem wolumenu próbuje wrócić do wzrostów zgodnych ze średnioterminowym trendem rosnącym.
    Ma na to duże szanse. Oscylatory pokazują wzrosty, ADX znowu ruszył do góry a jedna lub dwie wzrostowe sesje pokażą sygnał K dla trendu krótkiego.
    Wniosek z tego jest taki, ze trend średnioterminowy jest silny i warto ten walor mieć w portfelu.
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    widzę, ze nikt już nie ma Relpol-a. Pan Ambroziak skutecznie odleszcza papier
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~chismu [87.99.48.*]
    jest dobrze. bedzie lepiej...
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~dd [10.2.0.*]
    relpol i tak podąży za trendem giełdy

a szykuje sie przebicie ost dołków

teraz trwa dystrybucja akcji przed wielkim udrrzeniem giełd w dół
  • RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~Jan z ulicy Długiej [83.14.171.*]
    Obserwuje Pana wątki i taka niespotykaną nagonka na Relpol aby go kupować jaką Pan stosuje zakrawa na powiadomienie prokuratury aby się Panem zajęła
    złóż doniesienie.
    tylko się pośpiesz Janie, żebym nie uciekł. Prokurator po moim nr IP szybko mnie znajdzie. Wiesz o tym, ze jeżeli nie powiadomisz prokuratora, to popełnisz przestępstwo? Janie nie czekaj bo narobisz sobie kłopotów, zasuwaj do prokuratury. No chyba masz jaja a nie wydmuszki.
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~dh [195.82.191.*]
    I po co te kłótnie panowie ??
    Wątek jest o Relpolu i piszemy o Repolu, komu się spółka nie podoba niech nie wchodzi i niech nie czyta,

Krótko:
    Relpol będzie świetną inwestycją długoterminową i czy ktoś będzie naganiał czy nie niczego nie zmieni. Free float coraz mniejszy, cena atrakcyjna, C/WK niczego sobie,perspektywy całkiem całkiem, spekuła go nie tyka co mnie cieszy i niech tak pozostanie.

Ps.Janie poprostu nie zwracaj uwagi na wątki Relpola założone przez Macieja i wszystko, takie straszenie jest trochę żenujące.

Pozdro dla akcjonariuszy :)
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~dd [10.2.0.*]
    ale mala płynnosć tych akcji jest przerazająca

wrazie ostrych spadków wyjscie z tej spólki z wiekszym kapitałęm jest niemozliwe

chyba że zwali sie kurs o 50%
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~dh [195.82.191.*]
    do dd

I w tej chwili to jest atut Relpola, większa płynność tylko napędzi tu spekułę, zaliczy tu jeden z drugim 20-30% i wywala zadowolony z siebie bo krótkoterminowe kreski już nie takie.
    Spekulacyjnie to sobie można pograć w tej chwili na innych spółkach ... Relpol to spółka dla tych potrafią dłuższy czas usiedzieć na tyłkach.

• Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~wsza [83.238.148.*]
    się dzisiaj trzymał skubany !
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    Dnia 2009-01-18 o godz. 11:13 ~Jan z ulicy Długiej napisał(a):
    > Obserwuje Pana wątki i taka niespotykaną nagonka na Relpol
    > aby go kupować jaką Pan stosuje zakrawa na powiadomienie
    > prokuratury aby się Panem zajęła

Nie miałem wizyty prokuratora. Brakło Janowi odwagi????
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~lolek [89.228.155.*]
    Macieju dalej jest to Twoj znaczacy papier w portfelu?
    ciekaw jestem czy na opcjach nie poplyneli
    mam go trochę (27%) a co do opcji, tego nie wiem i dopóki komunikatu ze spółki ni będzie, nie dowiem się.
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~technik [89.78.28.*]
    i znow wtopa leszczu z krakowa ha ha ha
    jasne. Średnia cena zakupu poniżej 2.80.
    Pajacujesz chłopcze i wychodzisz na osła.
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: ~lolek [89.228.155.*]
    Raport bieżący nr 20 / 2008
    Data sporządzenia: 2008-01-21
    Skrócona nazwa emitenta
    RELPOL
    Temat
    Zawarcie transakcji forward
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Relpol S.A. w Żarach informuje, że w dniach 18 i 21 stycznia 2008 r. zawarł transakcje forward na sprzedaż ogółem 1.200.000 euro.
    Zawarto transakcje z:
    1.BZ WBK – na sprzedaż 300.000 euro (forward kanadyjski 2:1 ) po kursie 3,7050 na dzień 22.12.2008.
    2.BZ WBK – na sprzedaż 300.000 euro (forward kanadyjski 2:1 ) po kursie 3,7170 na dzień 18.11.2008.
    3.BRE BANK S.A. na sprzedaż 300.000 euro (forward kanadyjski 2:1 ) po kursie 3,7220 na dzień 22.09.2008
    4.BRE BANK S.A. na sprzedaż 300.000 euro (forward kanadyjski 2:1 ) po kursie 3,7220 na dzień 20.10.2008

na podstawie tych kontraktow wyliczylem ze wyszli ok 14000zl na plus
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: levinas [*]
    Uważam, że spółka długoterminowo jest godna uwagi. Jest to znacząca i bardzo rozpoznawana marka przekaźników w europie...stanowi obecnie 3,5% mojego długoterminowego portfela akcji...myślę, że cena może krótkoterminowo spaść nawet poniżej 3 zł....kurs reaguje na osłabienie złotówki, co sprzyja niewątpliwie spółce...wyniki IV kw. nie będą jednak zachwycające i niektórzy mogą być rozczarowani co może skutkować zejściem kursu niżej...
    Sądzę, że ważniejsze jest obecnie patrzenie na długoterminowe perspektywy dla spółki, a te są moim zdaniem obiecujące...trzeba przecież pamiętać o wciąż czekających na inwestycje funduszach z emisji akcji...emisja była po cenie 6 zł...zatem obecna wycena jest poniżej wartości środków na koncie spółki...Bessa ma to do siebie , że takie argumenty nie są w tym czasie przekonywujące, ale w dłuższej perspektywie czasowej jak najbardziej...To nie jest spółka do zakupu z założeniem szybkiego zysku...tutaj trzeba będzie poczekać na efekty nawet kilka lat...
    Słabsze wyniki finansowe mogą być dobrą okazją do zakupu akcje Relpol...
    Dnia 2009-01-18 o godz. 13:22 levinas napisał(a):

Słabsze wyniki finansowe mogą
    > być dobrą okazją do zakupu akcje Relpol...

Zwłaszcza dla p. Ambroziaka który w ciągu ostatnich kilku miesięcy skupił 16% akcji spółki
  • Re: RELPOL ---sygnał K na miesięcznym , Autor: ~tom [83.24.12.*]
    oscylatory pokazują wybicie ponad opór !!!!
  • Re: RELPOL CZY YTO KONIEC KOREKTY? Autor: jatzeq [77.253.155.*]
    patrzac na wyniki z ost 3 lat to nawet osiagniete w polowie w przyszlosci dadza niesamowity zarobek...
    mam pytanie do P Macieja : moglby Pan spr atlantis? jest info o wejsciu niemieckich inwestorow na 500mln w tym roku. interesuje mnie ta spoleczka ..
    pozdrawiam i z dziekuje za ewentualne info
[x]
RELPOL 0,00% 5,10 2025-11-18 15:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.