Widać że są próby zbicia kursu poniżej 30zł ale nie ma chętnych do sprzedaży w tej cenie. Wcześniej wsparciem była cena 20zł obecnie jest 30zł a za niedługo będzie 40zł.
Zostali inwestorzy którzy doskonale wiedzą co mają w portfelu i ciężko im wyrwać akcje.
Cena akcji równa 1/3 wartości księgowej.
Roczne zyski na akcję w granicach 20zł. Wypłata dywidendy.
Wszystko to utwierdza inwestorów że tu będzie żyła złota w przyszłości.
Psychologicznie tylko wojna przeszkadza w szybkiej zwyżce na około 100zł. Ale wbrew pozorom nawet w wojnę spółka radzi sobie wyśmienicie bowiem tereny Astarty są bardzo daleko od terenów wojny.
Przyszły rok zmusi Ukrainę i Rosję do rozmów pokojowych a wtedy będziemy bogaci. Tak to widzę.
Obecna cena bardzo dobra do zakupów. Ja dokupiłem co nieco wczoraj i uważam że będzie tylko lepiej.
1) Na wykresie 6M https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ASTARTA ewidentnie widac gdzie jest wsparcie.
"Poziom wsparcia to poziom cenowy, na jakim istnieje duże prawdopodobieństwo zatrzymania się trwającego ruchu. Poziomy wsparcia obowiązują zarówno na rynku akcji, jak i na rynku walutowym, surowcowym, czyli wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia z ceną, która jest wypadkową siły popytu i podaży. Poziom przy jakim pojawia się popyt jest wsparciem (pewnego rodzaju dnem, przez który cena nie chce zejść niżej). Natomiast gdy pojawia się podaż mamy do czynienia z oporem (czyli analogicznie szczytem, który nie pozwala na wyjście ceny wyżej). Nie oznacza to, że cena nigdy nie przebije wsparcia bądź oporu. Gdy zmienią się warunki może dojść do przełamania tych newralgicznych poziomów."
2) Termin "nurek" Xx-a w kontekscie analizy technicznej nie istnieje, i jest elementem manipulacji, podobnie jak "buahahaha", "hahaha", "nagonie" i inne sformulowania ktore nie wnosza nic do dyskusji. Nalezy raczej patrzec na nie jako opisy autora: autor nurkuje intelektualnie na dno w kazdym swoim wpisie, autor sie osmiesza, autor jest naganiaczem na sprzedaz akcji probojacym zasiac zwatpienie u pozostalych graczy.
Poczekaj na zamknięcie.
Chwilowe i znikome zejście poniżej 30 zł niczego nie zmienia.
Ja wiem jaką perłę mam w portfelu.
Apropo niby mojego wywalania akcji to pisałem że trzymam na longa i sprzedam Ci po 101zł.
Na dowód tego równo o godzinie 12- tej wystawię swój pakiet 10tys akcji Astarty po cenie 101zł.
Możesz po 12- tej wejść w arkusz i zobaczyć.
Będzie tam stał aż cena dojdzie to tej kwoty.
I nic nie pomogą twoje manipulacje na forum.
A jak ktoś zajrzy w arkusz to niech potwierdzi że mówię prawdę.
Do manipulatora XX.
Moje akcje 10tys szt wystawiłem właśnie po 101zł.
Wejdź w arkusz sprzedaży i zobacz że jest zlecenie i będzie bardzo , bardzo długo.
I już nie płeć głupstw że upycham akcje.
Te akcje są na wagę złota taka jest moja ocena.
Xx- to nie jest kwestia wiary.
To są fakty.
Pisałem jaką ilość, po jakiej cenie i o której godzinie wystawię.
Zajrzyj w arkusz zleceń to zobaczysz . Chyba że nie umiesz ?
To też możliwe czytając twoje elokwentne wpisy na forum to całkiem prawdopodobne.
A faktu nie zmienisz bo jak bym sprzedał to nie miałbym co wystawić.
A od początku pisałem że mam pakiet 10 K .
U mnie wyskoczyło tylko powiadomienie , komunikat o przekroczeniu i zaakceptowałem to i poszło.
Do ,, SG".
Super że się dopisałeś .
Ładnie to wygląda.
A jaka ilość jest Twoja bo już tam kilka zleceń jest w tej cenie.