Czy też z racji dobrej pogody znów się zapomni?
30-go wypada w sobotę, a w sobotę w sobotę tym bardziej benek będzie na żaglach, więc siłą rzeczy raportu nie ogłosi
A jednak w terminie. No cóż nie wiem jak wy, ale ja pomału już szykuje się mentalnie na jakiś pozew cywilny. I to nie tylko wobec prezesa ale również rady nadzorczej bo nie wypełnia swoich obowiązków. Nie na darmo kilku gości zrezygnowało z bycia w radzie, ale to ich nie uratuje a wręcz pogrąży bo pokaże że dobrze wiedzieli co się dzieje w spółce a odeszli bo się bali odpowiedzialności.
A tak w ogółe Oni prowadzą jeszcze jakąś działalnosc bo ten kurnik w Mysłowicach niby otwarty, nie ma kontaktu z firmą.Prezes totalna olewka nawet swoich zobowiazań nie potrafi wypełnić w espi. Moze już siedzi za granicą.
Dobra zamiast pisać pierdoły, może warto teraz razem coś podziałać? Macie jakieś propozycje ja już 2 miesiące temu napisałem do KNF, ale mi automat tylko odpisał, że ich działa są poufne i nic się nie dowiem co dalej w sprawie. Więc co można jeszcze zrobić?
Generalnie jest jedno wyjście, żeby ich zmusić do reakcji. Można złożyć do spółki wniosek o udzielenie informacji dotyczących Spółki na podstawie art. 428 § 6 k.s.h.
Dnia 2023-09-28 o godz. 23:17 ~Free napisał(a): > Generalnie jest jedno wyjście, żeby ich zmusić do reakcji. Można złożyć do spółki wniosek o udzielenie informacji dotyczących Spółki na podstawie art. 428 § 6 k.s.h.
LlKażdy Radca Prawny może takie pismo zredagować i akcjonariusz może zapytać o sytuacji w spolce ale czy spółka musi odpowiadać może coś zełgać że poufne,że na walnym.
Jak zełga to idziesz do sądu. Zresztą zakładam, że chcesz pytać o audyt raportu, zadłużenie spółki, ewentualnych wierzycieli itp. a nie umowy, gdzie rzeczywiście mogą się zasłaniać poufnością.
Poza tym taka odpowiedź, to też materiał dowodowy w sądzie w najgorszym przypadku.
Ja nie mam tutaj tyle żeby mi się chciało bawić w redagowanie pytań, ale ktoś może ma więcej akcji, to się zainteresuje. Chcieliście sposobu na zmuszenie ich do odpowiedzi, no to podałem ewentualną ścieżkę:)