Mam pytanie odnośnie tej spółki. Firma podpisała kilka atrakcyjnych kontraktów w ostatnim czasie, ktore napawają optymizmem na przyszłość, ale czy Protektor ma jakies ukryte minusy związane z tym, że kurs się nie wzmacnia lecz systematycznie pikuje w dół? Jest to niepokojące, dlatego pytam co może być tego powodem, że spółka nie chce odbić z kursem.
Znalazłem informację odnoście zaciągniętego kredytu obrotowego przez spółkę w wysokości 1.5mln zł na realizację zamówień, czy to może być minusem lub dużym ryzykiem w inwestowaniu w tą spółkę?
To standard przy takich zamówieniach, poczytaj rekomendację BDM, tam też się sporo dowiesz, osobiście myślę że kolejne kwartały przyniosą znaczną poprawę wyników.
Inwestor reaguje na sygnaly plynace z wykresu a nie stara sie je wyprzedzac, stad powiedzenie trend is your friend albo bardziej lopatologicznie nie walcz z trendem. Tutaj masz klasyczny silny trend spadkowy i poki co brak sygnalow odwrocenia
Dlatego kupuje się przyszlosc, kontrakty podpisane, wyniki powinny być lepsze, teraz ostatni czas by tanio brać, po dobrych wynikach kurs może szybko i dynamicznie odwrocic