Ależ spekula. Ty chyba nie widziałeś ile czasu trwa wygenerowanie kasy na niektórych spółkach wystarczy zobaczyć spółki medyczne czy jakieś fintechy o gamingu nie wspomnę. Nie raz przez 5+ lat przepalają kasę z IPO i dodruków. Jak tu będzie kasa za 2 lata to tempo jest expressowe. Jeśli by ta strategia wypaliła to obecny kurs x100
Ok to wyjaśnij nam wszystkim po co obserwujesz tą spółkę skoro jest beznadziejna i nie da zarobić są setki innych spółek... Po co akurat na tej się udzielasz? Skoro większość i tak trzyma długoterminowo, a wasze wpisy nie sprawią myślenia o jeju napisalo na bankierze ze to słaba spółka rzucam wszystko pkc bo tak mi napisali... Pozdrawiam wytrwałych
Widzę że dla niektórych czytanie raportów to strasznie wymagająca rzecz. Masz po Januszewskim on obrał funkcje prezesa. Dlatego Januszewski musial oddać udziały. Zapraszam do samodzielnego szukania informacji, a nie wszystko na tacy chcecie. Dodatkowo pamiętajcie że za sianie paniki można uznać wasze wpisy za działanie na szkodę spółki.
Nikt Cie nie może zmusić do oddania akcji,bo lrzestales być prezesem. To tylko jego decyzją. W tej spółce siedzie Ragnar, co chwila zmniejsza , za chwilę zwiększa udziały. Tu zarabiają tylko znajomi Ragnara którzy wiedzą, co i kiedy będzie grane lub przypadkiem farciarze którzy akurat mają farta i się wstrzela w daną akcję na spółce... Na dane nawet nie ma co patrzeć, są tu kompletnie beż znaczenia. Jak ktoś pisze, że będzie kisił akcję do końca 2024 jest po prostu giełdowym amatorem i tyle.
Co w związku z tym? Inwestuje na GPW również od bardzo dawnych czasów i wiem jakie ryzyko jest na NC i w żadnym wypadku Twoje wpisy nie zmienia moich decyzji inwestycyjnych a działasz jedynie na moją szkodę.
W jaki sposób ja działam na twoja szkodę?
Przecież moje wpisy niczego nie zmienią.
Przecież nie musimy wcale powątpiewać w to że firma z Hongkongu rzekomo działająca i odnosząca sukcesy na rynku IT raczej nie posiada wielkiego know how czy Patentów skoro nawet jej strona internetowa nie działa poprawnie. Zajrzyj na zakładki np. Contact.
Zdjęcia na stronie glownej kierują na inną firmę, a po wejściu na jej strone widzimy że domena jest na sprzedaż za 4$. Dodatkowo Sunway w zakładce produkty posiada tylko kilka generyków z aliexpress.
Aha. Polecam przyjrzeć się tym nagrodom GLOBAL STARTUP które Sunway miało otrzymać. Odsyłam do googla.
Ty inwestujesz od dawna i wiesz w co włazisz. SPOKO.
Tylko uwierz mi że jest gro ludzi którzy wchodzą po raz pierwszy, trafiają na takie kwiatki.
Z braku doświadczenia inwestują, tracą, uciekają z giełdy i już nigdy do niej nie wrócą.
To jest właśnie coś co w znacznym stopniu wpływa na to gdzie jest nasza giełda.
Właśnie tego rodzaju wpisy działają zarówno na moją szkodę jak i szkodę spółki. Bo ludzie którzy wiedzą kupują, a nowi później plują sobie w brodę ze przez wpisy jakiegoś randomowego typa z bankiera nie zainwestowali... I właśnie przez takich spadkowych nagonow GPW leży. Dlatego całe życie powtarzam strona forum bankier powinna byc zlikwidowana juz wiele lat temu
No widzisz - tym się właśnie różnimy że jestem w stanie podać źródła swoich wątpliwości, a ty tylko walisz komunały typu:petarda, wystrzał.
Giełda nie cierpi z tego powodu że ktoś trzeźwo spojrzy na firme bo dobry biznes się zawsze sam obroni - to wie każdy.
A co do forum bankier to się zgadzam - prawie.
Zaoranie go nic nie da bo powstanie drugie podobne.
Należałoby natomiast nałożyć regulacje które zmniejsza możliwości manipulacji informacją.
Doskonale wiesz jak działa NC i skoro nie jesteś akcjonariuszem to po co tracisz czas na pisanie postów? Ja nie siedzę na innych spółkach i nie wypisuje tam postów bo w jakim celu? Szkoda mi czasu, zarabiam kase w tym czasie. Dlatego moja skromna prośba idź gdzieś gdzie jesteś akcjonariuszem i nie przeszkadzaj w grze.
Ja wszystkich ty takich dobrych wojkow wysyłam na drzewo.
Każdy sam niech ryzyko sobie ocenia.
I nie pitol tu farmazonów. 1/10 spółek się udaje ale jak się uda to potem na wykresie historycznym jak jest kurs od 1 zł do 100 np to jeden z drugim oojj czemu nie wszedłem albo czemu sprzedałem po 1,1zl
Ale o czym piszecie? Większość liczy ze kupi i po kilku sesjach sprzeda kilka razy drożej. Zapewne oni nigdy nie zarabiają na giełdzie. Podstawa to dywersyfikacja i cierpliwość.
Błagajcie o spekulantów żeby przyszli bo ragnar tak to rozegra że wykupi wszystkie akcje a kurs będzie na dnie i żadne espi nie pomoże proście żeby spekola przyszła wtedy ragnar będzie musiał kupić akcje drożej a teraz wykupuje za bezcen.
Uświadamianie ludzie, że ta społka to szulernia jednak coś daje - wiele nicków, ktore kiedyś dzielnie broniły tej firmy i naganiały na wzrosty już zniknęła. To znaczy, ze część ludzi przejrzała na oczy i pozbyła sie tego farfocla.