• Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~pps [193.200.123.*]
    Zjazd kursu żeby średnia do wykupu przymusowego była odpowiednia. W międzyczasie skup do wymaganego progu.
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~Mistrz-inwestycyjny [88.154.37.*]
    Zgadza się plan jest taki żeby wykupić akcje po 4zl przymusowo
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~szwejk [159.205.174.*]
    Dnia 2023-09-27 o godz. 13:45 ~Mistrz-inwestycyjny napisał(a):
    > Zgadza się plan jest taki żeby wykupić akcje po 4zl przymusowo

A wy " mistrzowie " - pewnie ze wschodu ? Bo u Nas " przymusu " na GPW - nie ma
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~pps [193.200.123.*]
    Dnia 2023-09-27 o godz. 14:08 ~szwejk napisał(a):
    > Dnia 2023-09-27 o godz. 13:45 ~Mistrz-inwestycyjny napisał(a):
    > > Zgadza się plan jest taki żeby wykupić akcje po 4zl przymusowo
    >
    > A wy " mistrzowie " - pewnie ze wschodu ? Bo u Nas " przymusu " na GPW - nie ma

Niestety jest, po spełnieniu warunków opisanych w przepisach o przymusowym wykupie.
    Dnia 2023-09-27 o godz. 14:14 ~pps napisał(a):
    > Dnia 2023-09-27 o godz. 14:08 ~szwejk napisał(a):
    > > Dnia 2023-09-27 o godz. 13:45 ~Mistrz-inwestycyjny napisał(a):
    > > > Zgadza się plan jest taki żeby wykupić akcje po 4zl przymusowo
    > >
    > > A wy " mistrzowie " - pewnie ze wschodu ? Bo u Nas " przymusu " na GPW - nie ma
    >
    > Niestety jest, po spełnieniu warunków opisanych w przepisach o przymusowym wykupie.

Manipulujesz !!! Nikt mnie nie może " przymusić " - bym oddał akcje - jesli cena mi nie odpowiada .
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~pps [193.200.123.*]
    Dnia 2023-09-27 o godz. 14:19 ~szwejk napisał(a):
    > Dnia 2023-09-27 o godz. 14:14 ~pps napisał(a):
    > > Dnia 2023-09-27 o godz. 14:08 ~szwejk napisał(a):
    > > > Dnia 2023-09-27 o godz. 13:45 ~Mistrz-inwestycyjny napisał(a):
    > > > > Zgadza się plan jest taki żeby wykupić akcje po 4zl przymusowo
    > > >
    > > > A wy " mistrzowie " - pewnie ze wschodu ? Bo u Nas " przymusu " na GPW - nie ma
    > >
    > > Niestety jest, po spełnieniu warunków opisanych w przepisach o przymusowym wykupie.
    >
    > Manipulujesz !!! Nikt mnie nie może " przymusić " - bym oddał akcje - jesli cena mi nie odpowiada .

Jesteś aż takim ignorantem czy udajesz?

Cyt: "Akcjonariusz spółki publicznej, który ma co najmniej 95% ogólnej liczby głosów w tej spółce, ma prawo przymusowego wykupu wszystkich pozostałych akcji w tej spółce. Transakcja ta jest nazywana wyciskaniem (squeeze out). W jej wyniku akcje należące do akcjonariuszy mniejszościowych są - niezależnie od ich woli - nabywane przez akcjonariusza
    większościowego".

https://pl.linkedin.com/pulse/przymusowy-wykup-akcji-sp%C3%B3%C5%82ki-publicznej-wojciech-chabasiewicz
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~-Althor [213.192.69.*]
    Oj PPS marny z Ciebie socjalista. Prezes moze w tydzien tutaj zjechac na 4zl jesli zechce pozbywajac sie moze promila akcji. Wiec co za glupoty gadasz skoro tego nie robi? Jest czerwono na gieldzie i na swiecie ale Cognor to doskonala spolka, czy bedzie po 10 czy bedzie po 4 czy jak tam myslacy inaczej, ze bedzie drugi Bedzin :) Sprzedaj Swoje akcje zanim beda po 4 Bratku. Moje jak beda po 4 to dopiero strace zysk zrealizowany w kwietniu (dywidendy nie licze), a nie jestem jedyny tutaj. Spokojnie :)
    Dnia 2023-09-27 o godz. 14:21 ~-Althor napisał(a):
    > Oj PPS marny z Ciebie socjalista. Prezes moze w tydzien tutaj zjechac na 4zl jesli zechce pozbywajac sie moze promila akcji. Wiec co za glupoty gadasz skoro tego nie robi? Jest czerwono na gieldzie i na swiecie ale Cognor to doskonala spolka, czy bedzie po 10 czy bedzie po 4 czy jak tam myslacy inaczej, ze bedzie drugi Bedzin :) Sprzedaj Swoje akcje zanim beda po 4 Bratku. Moje jak beda po 4 to dopiero strace zysk zrealizowany w kwietniu (dywidendy nie licze), a nie jestem jedyny tutaj. Spokojnie :)

Bredzisz " socjalisto " !
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~dollar [31.61.184.*]
    Tu większość zawsze zarobionych, niezależnie od ceny
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~-Althor [213.192.69.*]
    Dollar jestes tu juz jakis czas :) napisalem tylko, ze przy 4, wyjde na zero na cenie akcji. Tzn to co zyskalem w marcu sprzedajac, strace, jesli sprzedam za 4. Strace czas i nerwy tylko.
    Na te chwile nadal jestem 70% do przodu + dywidenda + plus zarobek z 2022 i sprzedazy po 6.28:)

I Ty, chyba, ze Cie z kims innym myle, raczej tez nie narzekasz :)
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~Moimzdaniem [31.61.180.*]
    Przymusowy wykup po przekroczeniu 95%, moimzdaniem 95% prezes nie skupi z rynku :D więc spoko loko.
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~saper [159.205.174.*]
    Dnia 2023-09-27 o godz. 14:46 ~Moimzdaniem napisał(a):
    > Przymusowy wykup po przekroczeniu 95%, moimzdaniem 95% prezes nie skupi z rynku :D więc spoko loko.

A po co miałby to robić ?
  • Re: Obawiam się że plan jest taki. Autor: ~Moimzdaniem [31.61.180.*]
    No właśnie pytają inni więc odpowiadam ze jakby z jakiegoś powodu chciał to najpierw 95% w uzyskanie których nie wierzę. Inna rzecz że dziś strasznie sypia
[x]
COGNOR -0,45% 6,67 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.