Iggy , wiem ze masz akcje zakupione po duuuzo wyzszej cenie i strasz sie myslami jaks podbić kurs . Sprzedaj i poczekaj razem ze mną to po uśrednieniu dobrze na tym wyjdziesz .
Twoje zaciskanie kciuków w kazdym dniu aby było lepiej nie ma sensu
Sam pisałeś abym ciebie obrażał.
Jak ktoś mówi że mord...ę to nie będę go poprawiał i mu mówił że ma twarz.
Wracając do twoich prognoz.
Po co czekać na 3 zł skoro możesz sprzedać Po 6 zł.
Znów nie chcę obrażać idio.... i porównywać ciebie do niech
Już spieszę tłumaczyć. Ja trzymam Cognor mimo że może spaść na 4. Mam kiesz żeby dokupić. Ale czekając na 4 bez akcji może być wezwanie i co? Albo dobry njus i co? Każdy gra jak chce i uważa ale niesprzedawanie mimo spadku, jeśli masz strategię jest też dobrym pomysłem. To gra
no dokładnie. organy spółki zachęcają do inwestowania, a nie co na bowimie. 62 k obrotu? to jest obrót? ja dziękuję, ten kto zbił ten kurs niech kisi akcje. odradzam zakupu bo was ubiorą.
I dziękuje bardzo za ten post ! To zwykła podbitka kilka procent. To gielda szanowni inwestorzy. Cierpliwi i zdyscyplinowani tylko zarabiają lub czekają by zarobić . Obrażajcie mnie dalej ja wiem co pisałem .
Siedzi i kwiczy bo liczy na promocję. Sam nie wie czy ma rację czy jej nie ma. Jak wiesz że będzie 3,2 to po co tu siedzisz i piszesz? Zniknij i przyjdź jak będzie 3,2 proste kwi kwi kwi!!!
Nie przejmuj się. Ja przez Ciebie jeszcze nie wszedłem w Bowim, a urósł. Nie ma do Ciebie pretensji przecież:) a jeśli ktoś ma, niech spłynie jak po kaczce
Niektórzy martwią się o obroty :) Na razie nie chodzi o obrót. Obroty będą w odpowiednim czasie. Akumulacja trwa. Pisałem o tym co może bym zrobił przed 15.10…
Witam Panowie i Panie! Wracam na to forum po blisko półtora rocznej przerwie. Myślę, że powoli można ponownie zacząć akumulację. Szkoda tylko, że przegapiłem okolice 6,4 zł, ale mimo to 6,8 zł to wciąż bardzo dobra cena wejścia. Myślę, że +50-100% w ciągu 12-18 miesięcy jest spokojnie do ugrania. Pozdro
Dnia 2023-10-12 o godz. 10:39 ~OBSER napisał(a): > Witam @tomaslfc14! Z tego co pamiętam miałeś ATC Cargo, Mirbud w portfelu? Dobrze myślę??
Zgadza się. ATC Cargo zamknąłem z około 140% zyskiem, natomiast Mirbud trzymam po dziś z ponad 100% zyskiem na pozycji. ;) Teraz powoli myślę nad powrotem na Bowim, gdzie w zeszłym roku zamknąłem ponad 60% zysku. Dla równowagi polecam się przyjrzeć spółce OTS, która w tym roku może zarobić nawet 180-200 mln zł netto, a obecnie jej kurs znajduje się w konsolidacji i aż już rwie się do wybicia w górę. ;)
@tomaslfc14, Gratuluję wyniku na ATC Cargo. Cierpliwość popłaca :) Mirbud to chyba 3 rok trzymasz. Pamiętam jak o nim pisałeś na forum. Sam wtedy kupiłem niestety sprzedałem z małym zyskiem (30 gr na akcję).
Obrót mały bo podaż jest mała, a nikt nie jest głupi żeby bezmyślnie szarpać z prawej.
Dzisiaj najwyższy wolumen był na transakcji o 12:35 2 717 akcji i jest to najwyższy poziom od 15.09.
Ogólnie w dół idzie po dwie akcje a do góry po parę tysięcy akcji, dziwnym zbiegiem okoliczności zaczęło mocno rosnąć parę dni po pojawieniu się grzyba(kojarzy mi się z pleśnią na ścianie czy na żarciu, fuj!)
Odbicie na stalówkach będzie jak stal odbije. Obecnie kurs szoruje po dnie i kurs jest najniżej od 5 lat (31 lipca było minimum 2930 - kontrakty terminowe na stal). Sesja z 9 sierpnia to zamknięcie na poziomie 3000, a 22 maja stal na kontraktach terminowych była na poziomie 3622.
https://pl.tradingeconomics.com/commodity/steel
Myślę, że mało kto się spodziewał spadku stali o prawie 10% na przestrzeni miesiąca.
Miedź nie wygląda lepiej bo spadek wynosi ponad 13% w skali miesiąca.
Prognozy analityków były takie, że spodziewano się wzrostu cen stali oraz zapotrzebowania w tym roku.
Myślę, że dawno Goldmana by nie było w akcjonariacie Cognora.
Wyniki Bowim wyszły słabe bo cena wytwarzanych produktów zleciała średnio o 20% w tym kwartale (FIFO). Wyszło słabo. Teraz pozostaje do obserwacji cena stali ;)
Raczej większych spadków stali już nie będzie. Jeśli odbije stal o kilka - kilkanaście % to jest szansa na dobry wynik w przyszłych kwartałach.
@OBSER - zakładałeś wynik finansowy na poziomie pierwszego kwartału, wyszło dużo gorzej.
Po publikacji pełnego raportu zobaczymy jakie są powody. Spadki ceny, o których pisze Bowim to nic o czym nie wiedzieliśmy. Sam o tym wielokrotnie pisałem. W pierwszym kwartale uratowały ich niższe koszty finansowania, chociaż marża brutto nie wyglądała dramatycznie - była na ich normalnym poziomie. Miałem też wrażenie, że pokombinowali trochę na rezerwach, może musieli to wyprostować w drugim kwartale i stąd taka wtopa?
Dopiero pełen raport pozwoli na weryfikację tych kwestii.
Jak widać po kursie - rynek od razu zareagował, trzeci kwartał też będzie słaby. Popyt na stal jest ciągle niski, ceny szorują po dnie, dystrybutorzy walczą o każdą tonę stali ... kosztem marży.
Tak jak wcześniej pisałem, nie widać perspektyw na poprawę w tym roku, myślę, że dopiero 2025 da trochę odetchnąć.
Zgadzam się Xaas. Pamiętam jak pisałeś o tych wynikach w I kwartale. Od razu o tym pomyślałem. Prędzej czy później takie rzeczy wychodzą w kolejnych kwartałach.
Być może zmienili księgową, albo po prostu stara się obraziła ;)
Na piątkowej sesji w jednym zleceniu puścili 50k akcji (po lewej stronie było zlecenie kupna 40 tys. szt. po 5.5).
To tak w ramach ciekawostki.