Kolesie dają info, że dostali 2x kapitalizację w gotówce, a kurs rośnie tylko 5%?
Przecież ich wartość jest taka, jakby kupić 10zł w papierku za 3zł, skoro mają w gotówce więcej niż są warci na giełdzie. O co chodzi?
No i co z tego, że było 5 razy? :D
Wciąż mają 100 mln na koncie, a są warci 50 mln. :D Chcesz mi może sprzedać 100 zł za 50 zł? Chętnie kupię każdą ilość. :D
Jak przejedzą? Czyli wypłacą dywidendę? :D Przejedzą z tego co wiem, nie jest określeniem giełdowym. :D Jeżeli masz na myśli wypłatę dla prezesów, to muszą zrobić dywidendę z tego hajsu.
To ze mają taka kapitalizacje to nie znaczy że kurs w 1minute urośnie Ci 100-150%, daj czas , wartośc firmy jest wyższa dlatego skokowy wzrost, nie zapomnij, większościowi w tych okolicznościach przyrody chcą kupic jak najwięcej jak najtaniej i na różny sposób żeby nie przekroczyć w dodatku 5% progu, to niełatwe , tym bardziej że z tej kasy zrobią zyski większe niż do tej pory i wartość dodatkowo się podwyższy to tylko częściowe wyjaśnienie albo jedno z kilku...pzdr Bobi:)
Na giełdzie nie rośnie bo coś jest, na giełdzie rośnie bo coś ma być. Inaczej: co z tego, że kurs będzie miał 10zł - czyli nawet realną cenę to kto od Ciebie odkupi akcje? Na giełdzie rośnie "pod coś" aby sprzedać drożej.
No pewnie, że pod coś. Jeżeli spółka posiada w kasie 100 milionów złotych, a jej wartość opiewa na 50 milionów złotych, to właśnie pod to może rosnąć, że to 100 milionów zwiększy kapitał spółki, w postaci inwestycji i aktywów stałych itd itp. Bo nie może być inaczej. No i pod to powinno rosnąć.
Jesli spolka ogłosi że podzieli sie z akcjonariuszami to bedzie roslo, jesli spolka oglosi ze wchodzi w perspektywiczna branze a pozniej podzieli sie z akcjonariuszami to może bedzie rosło, ale jesli spolka daje komunikat wara od naszej kasy to rosnąć nie bedzie, a taki komunikat miales 13 wrzesnia
Pierwszy watek gdzie wszyscy się zgadzają....gdzie Yo albo staney….,.. oni lubią pod górkę,..,. co można dodać,..albo na górce było tyle sprzedających że popyt nie udźwignął i znowu kolejna cofka na zbieranie taniej,...albo fundusz podprogowo wychodzi powoli na każdym większym wzroście,,. ktoś nie wierzy zarządowi i przechodzi na inną spółkę z 1mln gotówki bo widzi lepsza i szybszą okazje,.a kurs z wartością księgową czasami niema nic wspólnego,, spółka ma długi albo firmy upadające które chcą ratować i ze 100mln zostanie im 20mln,.. dużo różnych wypadków i przypadków na giełdzie widziałem, ale czas zawsze działa na korzyść,.także jest dużo opcji ,.następne raporty za 1rok będą ważniejsze niż dzisiejszy ..,ale zapowiadało się nieźle, a wyszło jak zawsze pzdr Bobi:)
,,Środki uzyskane przez Spółkę na podstawie ugody będą wykorzystywane do prowadzenia przez Spółkę statutowej działalności, stosownie do pojawiających się możliwości inwestycyjnych. Spółka będzie w szczególności rozważać możliwości rozwoju dotychczasowych aktywów inwestycyjnych Spółki, nie tylko przez rozwój organiczny, ale również ewentualne konsolidacje czy szersze wsparcie dla szybkiego rozwoju najnowszych technologii."
Spółka mówi, że będzie inwestowała pozyskane fundusze w rozwój. Co Ty chcesz, żeby przekazała pieniądze prosto do akcjonariuszy? :D Czyli wypłaciła dywidendę o wartości wyższej niż obecna cena rynkowa akcji? Nie rozumiem Twoich oczekiwań co do tej kwoty.
Tu chodzi o brak fundamentalnego zaufania inwestorów do spółki i do kierujących spółką. Nikt rozsądny nie zainwestuje w spółkę, która przekręca swoich inwestorów (poczytaj historię NFI i ostatnie pół roku, aż do czasu wątpliwej ugody na 2 dni przed wyrokiem SA w sprawie, którą Magna na 99,99% miała wygraną). Życzę powodzenia tym, którzy jeszcze trzymają te akcje.
Dramat, kompletnie nie rozumiem, dlaczego wszystkich tak parzy ten papier. Do bazy dziś zrypaliście kurs, brawo. Tak jakby od początku roku nic się na spółce nie zmieniło, sto baniek nie robiło żadnej różnicy?
Sam musisz zdecydować. Ja tam sobie jeszcze potrzymam. Niewiele tego mam i z chęcią zobaczę co będzie za np. rok. W każdym razie balonem Madzi nazwać nie można. Nawet przy 6-7 zł.
Przecież to bardzo dobrze widać, chyba ze nie obserwujecie spółek tak jak ja od 9-17nastej,.. Trzymają kurs jak najdłużej mogą jak najniżej,..co jak by wszedł fundusz?? za drobne kilka mln i by im to zebrali do 10zł,..wiecie jak by się zapłakali....spać po nocach by nie mogli że nie zebrali więcej , szybciej po wyższych cenach i ktoś i gwizdnął akcje,, szczerze … nie zdziwiłbym się, kupiłem trochę temu Elektotim, nie dużo koło 1500szt, poniżej 7,5zł,..a potem ujawnił się fundusz,..zobaczcie jaka teraz jest cena,,,ja nadal trzymam pzdr Bobi:)