W sumie nic zaskakującego, a zastanawiać można się głównie tylko nad tym dlaczego tak długo zwlekano z podaniem tej informacji. Przynajmniej wiemy, że w rozsądnym czasie można spodziewać się komunikatu z datą. Plusem jest też to, że szlag trafił program motywacyjny. Gra nie zostanie wydana w tym roku, więc figa z makiem dla deweloperów. Tylko czy będzie miał kto kończyć grę w styczniu?...
Bo część posiadaczy akcji czekało na sprzedaż swoich akcji pod premierę w 4 kwartale (chyba nie muszę ci tłumaczyć dlaczego), tym samym niektórzy pewnie nie będą czekali kolejnych kilku miesięcy i sprzedadzą aby wejść w inne spółki, to wszystko.
Pytanie na ile komunikat o premierze w Q1 2024 jest zaskakujący dla inwestorów w obliczu zwlekania z publikacją konkretnej daty premiery od kilku miesięcy. W przypadku spodziewanych rzeczy giełda wycenia wydarzenia z wyprzedzeniem.
Ja osobiście obstawiałem ( bo nie pracuję w studiu i dostęp do wiedzy mam taki jak całkowitej większości tutaj z forum tj internety) że jednak dowiozą do końca roku. Co jest wynikiem przesunięcia, możemy tylko spekulować. Powód podany przez The Dust i wydawcę że ogólnie to dużo premier pod koniec roku jest dla mnie słaby. Ponieważ zawsze wychodzą jakieś produkcje mniej lub bardziej ciekawe. Możemy mieć tylko "nadzieje" że ekipa z The Dust do tego czasu naprawi to co jest do naprawienia (np. mimika twarzy, nieproporcjonalne kontury postaci w trakcie rozmów itd). tzn. wykorzysta ten czas. Mnie osobiście bardziej martwi że do końca tego miesiąca powinien zostać wydany Hotel Renovator na obecne i stare konsole, a tu nie ma żadnej informacji... .
Niesolidne w takim wypadku jest 95% firm game dev , taka branża,tu terminy wiecznie są przesuwane
CO najważniejsze, daje im to więcej czasu na marketing i dopracowanie tyt.
Dokładnie, poza tym wypuszczenie w Q4 wiązało się z większą konkurencją w tym okresie. Uważam to za bardzo dobry ruch a jeszcze lepiej jakby early Access wyszedł w Serum w międzyczasie
Dnia 2023-09-27 o godz. 10:28 ~Fox napisał(a): > Wolę przesunięcie nawet o rok byle dowieźli coś dobrego co przełoży się na sprzedaż
Dziżas, ale to nie jest próżnia.
1. Wydawca płaci juz mniej
2. Zespół ponosi i generuje koszty. Studio raczej jest w dupie z hajsem, niż ma go za dużo.
3. Jasne, przekładajmy. To dobra taktyka studia, odsuwania momentu "sprawdzam" o kilka miesięcy, ale silnika nie oszukasz
Dnia 2023-09-27 o godz. 09:18 ~Eszkebareszke napisał(a): > Niesolidne w takim wypadku jest 95% firm game dev , taka branża,tu terminy wiecznie są przesuwane > > CO najważniejsze, daje im to więcej czasu na marketing i dopracowanie tyt.
Nie no, wiadomo. 2022, potem q1/q2 2023, potem q4... teraz q1 2024. Na pewno się nie zmieni. Na pewno. Marketing i tak nie ruszył, więc wiedzieli to wcześniej, już od gamescomu przynajmniej. Spoko, a skąd wezmą na to hajs? :)
Ok, spółka komunikuje ze natłok premier, ale q1 nie bedzie wiele lepszy
Pewnie będzie nadzwyczajne walne zgromadzenie, aby zmodyfikować założenia programu motywacyjnego. Tak było rok temu, aby program motywacyjny był w mocy, pomimo przesunięcia premiery.
1. Czy prezes nie opowiadał w wywiadach i na spotkaniach i na czacie niedawno, że premiera niezagrożona na Q4 2023?
2. Czy przypadkiem na gamescom który byl całkiem niedawno, nie było narracji, że premiera Q4 2023? 3. Czy nie mówiłem że przełożą jakiś czas temu? Ale wtedy było rejwach, że nie, nie nie, gówno się znam.
Premiera Q1 2024, a moze i Q2....
Czyli ciągle są w dupie. już dwa lata za długo. A grafika sie młodsza nie zrobi.....
Serum też przełożą?
>1. Czy prezes nie opowiadał w wywiadach i na spotkaniach i na czacie niedawno, że premiera niezagrożona na Q4 2023?
Nie, nigdy nie padło słowo niezagrożona w kwestii wydania gry. Po Gamescom powiedzieli, że aktualnie planują dalej Q4, ale wszystko i tak zależy od decyzji wydawcy. Więc tak, gówno się znasz.
Dnia 2023-09-26 o godz. 13:41 ~Plebs napisał(a): > >1. Czy prezes nie opowiadał w wywiadach i na spotkaniach i na czacie niedawno, że premiera niezagrożona na Q4 2023? > > Nie, nigdy nie padło słowo niezagrożona w kwestii wydania gry. Po Gamescom powiedzieli, że aktualnie planują dalej Q4, ale wszystko i tak zależy od decyzji wydawcy. Więc tak, gówno się znasz.
sasky86: Czy istnieje ryzyko opóźnienia premiery gry The Inquisitor? Zarząd The Dust: Produkcja gry jest realizowana terminowo. Obecnie nie przewidujemy opóźnień w produkcji. Przed nami certyfikacja gry na konsole - to będzie kluczowy etap w kontekście dotrzymania terminu wydania gry.
No pacz. Z maja tego roku. Coś szybko nabrali wody w usta. od początku września wiedzieli o przesunieciu moim zdaniem;)