Teraz już nikt nie uwierzy w podbitki. No nie udało się wciągnąć leszcza na 16zl. Leszcz nieufny. A teraz to w ogóle nic nie kupi. Oj Miron jak Ci wszyscy zarobią, no jak ? Jak tu leszcz się nie chce zaangażować jak angażował się po emisjach na SDS lub Bioceltix, jo jak ? Tylko musisz kurs dusić i szybko sprzedać spółkę po zaniżonej cenie ale dodatkowej kasy jak ostatnio to już od leszcza nie wyciagniesz
Ale podpisali umowę z firmą od relacji inwestorskich. Chyba już nie chcą sami obelżywych wiadomości dostawać. Robi się czysto spekulacyjna spółka. I tak pewnie do końca roku lub do kolejnej emisji, bo już drobny inwestor raczej nie kupi akcji. Widać zerowe zainteresowanie i brak wiary w końcowy sukces.
Alicja pamiętam jak marzył Ci się spadek do 8,2 zł i niżej. Teraz kurs spadł na 10 i odbierasz to jako sukces. Krok po kroku a zrozumiesz że i 10 zł to jest niska cena.
Ja to wiem. Ja uważam że pójdziemy na 8.78zl i długo podbitki nie będzie bo Ci którzy kupili po 12zl są poranieni i będą chcieć uśrednić po 8.78 lub niżej. Ciekawe jest tylko kto zbierał po 11.45 i około bo rzeczywiście zbieranie było
Ok na SDS czy Bioceltix też były podbitki i zjazd bolesny ostatnio ale nie zapomnijmy że od emisji te spółki urosły 100proc lub więcej, czyli Genomtec powinien byc między 16 a 20zl. To świadczy o braku inwestorów w spółkę z powodu oszustwa Mirona co do ostatniej emisji i polityki braku dywidendy a skupu do 100proc akcji. A nikt mi nie wierzył. Teraz to obniżam moje wyjście ze spółki połowa akcji z 16zl na 12-13zl jak kiedyś będzie
Odkąd to spółki celują w "siłę" leszcza ... ? ... żarty ciebie się trzymają. Ponownie te twoje "ludowe mądrości" ... Nie wiedziałem, że - tak blisko jesteś -"kobieto" z Prezesem ...
Siła leszcza jest wielka. Docenił to prezes Zyznowski w Mercator windując kurs Leszczem pod wyjście NN. Przekonał się o sile Leszcza Solorz gdy stowarzyszenie PAE dało mu popalić. Widać nie masz doświadczenia giełdowego
.. a tak!? Dobrze , że mi przypominasz ... brak doświadczenia ... ważne, że ty je masz, dzielisz się nim z nami, i wszyscy dzięki temu jesteśmy bardzo ... a czekaj ... ? Te twoje wszystkie porady mnie "radują," Zawsze czekam z utęsknieniem na twój kolejny wpis
Drogi Racjonalista. To czy jest to korekta w locie czy nie decyduje spółdzielnia. Tu żadne AT nie pomoże. Sama gdybym chciała to bym zrobiła taki spodek że.....mmmm..... Oczywiście może tak być i jutro Zobaczymy plus 12 ale co to ma wspólnego z inwestowaniem? Ktoś pisał że Genomtec stał się spółka spekulacyjną i tak jest. Co do tej korekty to trzeba pamiętać że jak z 88zl Bioceltix spadał o 12proc to tak pisano, a już jest minus 30proc od ATH. A powód miał teoretyczny czyli to ABB. Tutaj Jeszcze powodu tych spadków nie znamy. Jeśli są realne np planowana emisja, ABB lub co tam jeszcze może byc pseudo spadkowego to powrót na 8-9zl mamy gwarantowany. Tam znów się ustawie i spróbuję sprzedać między 11 a 12 jak wyliczył to zen_on
"weź pod uwage ze kto im sprzeda po te 8-9 skoro teraz nie wiele osob oddawalo po 10-11"
Weź pod uwagę:)
1. Dziadzio zza wielkiej wody puści jeszcze parę bączków:):):) [ u mnie już ponad 30 % portfela gra na spadki na różnych rynkach u innych może być podobnie, do tego będą spadki na szerokim to będzie sporo okazji na innych akcjach ]
2. Będą mijały kolejne tygodnie i będzie brak konkretnego, podkreślam konkretnego ESPI :)
3. W kolejnych raportach będzie widać ubywającą kasę:) choc Wy pewnie raportów nie czytacie :)
Moze tak być czy nie ? Wtedy możesz się pytać kto od Ciebie kupi po 8 :) Moze Alicja, Wujek swinka albo Rozsadny naganiacz :):):)Oczywiście moze się też lada chwila pojawić konkretne ESPI które wywinduje kurs wysoko i bedziesz szczesliwy:) Jak widzisz moze byc różnie więc Twoje pytanie jest bez sensu :):):) Jak będzie to czas pokaże:)
Ad 1) Mam inne zdanie (!) Nie będzie spadków na szerokim. Odwrotnie. Dolar będzie w odwrocie. Dobija na korekcie do swojego Maxa (ten tydzień i max. DX.F do 106.50). +2.24% = Tyle dają w USA dla Treasury Long-Term Average (Over 10 Years), Inflation-Indexed (21 wrzesień). Jak długo USA pociągną na takim plusie, gdzie w Polsce mamy ile? > -4% (!?) Dlatego szykujcie się na wzrosty. Na prawdziwych rynkach )
Ad 3) Jakich ostatnio ESPI nie czytamy? Nie widzę ...
Co do czasu. Pełna zgoda.
Wracając do kursu gmt. Napisałem. 9.40. +/-. Sam jestem ciekaw czy się sprawdzi. Jeśli tak, to chyba wiem o co chodzi ... zobaczymy niedługo.
Pisalem o czytaniu raportów a nie ESPI :) Nikt tez nie mówi, że musisz się ze mną zgadzać:) Forum jest po to żeby wymieniać się swoimi opiniami czy przemysleniami ,a nie zeby sie poklepywać czy wyplakiwac :)
A może trzeba sprawdzić Twoje ruchy na bananie... tak często piszesz o spółdzielni, że tylko ślepy by nie zauważył, że do niej należysz. Przespać ruch z 8.2 na 12,8 i pisać że się jest Wspaniała.... orzeszku ale masz tupet i głowę pusta jak ta panna z Charliego i fabryki czekolady. Poczytali kto mógł objąć akcje serii I i uchwałę z 31 sierpnia 2020. Każdy mądry od 19 tego września wiedział czym to będzie "pachnieć" " "
Tylko, że Bioctix ma produkt lepszy od konkurencji. To nieszczęsne AB oraz lekkie opóźnienie w publikacji raportu wprowadziło nerwowość. Chyba już jej nie będzie, bo raport się pojawił. W Genomtec ostatnio tylko info o zmianie firmy od IR? Po co? Dlatego, że spodek naresie kto# rysuje? :)
Tu jest inna strategia wprowadzona przez Leonarto a właściwie przez Konrada Pankiewicza, który jest...... Tu będą się cuda dziać, z resztą dzieją się od samego początku a finał jaki będzie ? To tylko Pankiewicz wie ale nie na tym polega inwestowanie stąd Genomtec komunikacyjnie jest biegunowo odległy od np SDS. I jeszcze to o czym pisałam, przypadkowo tuż przed podbitka pojawiły się wystąpienia prezesa, analityka i Leonarto na FB. Przypadek ? Zarobili 30proc, teraz mają kasę i akcje by zbić kurs i znów odkupić
Napisałem 9.40 +/-. W każdym razie powinien kurs zamknąć się >9. Jeśli się sprawdzi to, na co patrzę (?) Jedno muszę jednak przyznać. Rynek zawsze jest lepszy, gdyż to on spekuluje. Nie ja.
cx100, od kiedy na giełdzie ? Nie wiesz jak to się robi? No i ile czasu mają by oznajmić zmianę? A jeśli finalnie jej nie ma ? Nic nie umiesz. Do szkoły
I co Alicja? :) dawno mnie tutaj nie było. Obserwuje sobie z boku i się z was śmieje. „Lecimy na 8 z przodu”. Myślałem, ze jesteś mądrzejsza. Siedza na potężnym pakiecie i w ogóle mnie nie rusza, ze nie spuściłem tego na 12. Buja mi codziennie po kilkadzisiat tysięcy i się z tego śmieje. Czekam tutaj na zadowalający poziom i nie bawie się w żadne kolka. Pozdrawiam
Optymista… rok albo dwa. Za dwa lata bez komercjalizacji to tu będzie ponad 20 mln akcji. Z tego co mówił prezes to do pół roku wszystko powinno się już wyjaśnić.
Ja Janko jestem wyżej niż Ty Kiedyś tak robiłam jak Ty ale potem nauczyłam się, że jest ruch posuwistym, który Ty reprezentujesz i posuwisto obrotowy, który ja reprezentuje i zarabiam więcej niż Ty mając prawdopodobnie więcej akcji od Ciebie
czy tontybjesteś tym, który jeszcze na NC kupił spory pakiet do zakopania i wrzucił niedowiarkom screen ze stanu posiadania? Pamiętam, że wtedy powiedział (-eś?) że zakopuje ... Jeśli to ty?
A i Alicjo do Twojej świadomości. Rok 2021 i 2022 zajmowałem się tylko tradingiem. Zarobiłem naprawdę dobre pieniądze, ale obkupione to było niesamowitym zdrowiem i nerwami. Grałem na dużym lewarze, naprawdę potężnymi pieniędzmi. Myśle, ze straciłem przez stres pare lat życia. Lubię ryzykowac, uwielbiam wchodzić z grubej rury bez większego przemyślenia. Ta spółka nie ma dla mnie żadnej płynności na trading i kolka. Nie interesuje mnie przerzucanie 10k akcji. Kupiłem dobry pakiet, który tez chwile zbierałem. Sadze, ze nawet jak wejdziemy na zadowalające mnie poziomy będę wychodzic przez 3,4 dni. Powodzenia ci życzę i uwazaj na te kolka, bo tutaj będzie bujać
Ja kółkuję dla zabawy max 2000akcji raczej dla treningu wyczucia rynku. No przy obecnych obrotach to ja miesiąc będę wychodziła, a Tatko chyba z kilka miesięcy. Milego dnia
"Alicja odpowiada ~Janko2023-09-27 07:10IP 46.204.108.*
Ja kółkuję dla zabawy max 2000akcji raczej dla treningu wyczucia rynku. No przy obecnych obrotach to ja miesiąc będę wychodziła, a Tatko chyba z kilka miesięcy. Milego dnia"
Tak samo tu "kolkujesz" jak na Bioceltix gdzie odkupiłas na samej górce??? :):):) Tak naganialas na to "cudo" na paru forach :):):) Szkoda tylko tych co się dają omotac Krainie Czarów:)
NOWY, bądź rzetelny w swoich wypowiedziach. Nie oszukuj innych. Pisałam że dokupuje po 69 i dziś także dokupilam. Górka to było 88zl. Oj, nie ładnie, nie ładnie. Nadal uważam że na Bioceltix dobrze zrobiłam.
Alicji to tylko wyznawcy Kościóła Latającego Potwora Spaghetti wierzą w to co pisze ale kreatywne opowiastki o swoich jakże zawsze skutecznych lawiracjach na akcjach maja odbiorców.