Przyznam, że dawno temu wyszedłem z LUGa i zostawiłem tylko 20% dawnego kapitału (tak na wszelki wypadek) i rzeczywiście cieszy oko kiedy widzę jak wycena aktywów rośnie, ale też smuci, że te 80% kapitału obecnie tkwi na ORLENIE.
Kurs się ustabilizował w przedziale 7,2-7,6. Czekamy na efekty programu wymiany oświetlenia. Jeśli wyniki w kolejnych kwartałach będą równie dobre jak ostatnie dwa to można się spodziewać, że do wyników rocznych kurs będzie dwucyfrowy.
Faktycznie. Właśnie przeczytałem na forum SW. No to może być rakieta. Pytanie jak ta współpraca może wyglądać i jaki kawałek tortu przypadnie LUGowi. Miasto ma być docelowo 3x większe jeśli chodzi o liczbę ludności niż Warszawa.
Zgadza się. Tam rubik napisał więcej. Artykuł tutaj: https://bnn.network/finance-nav/polish-firm-lug-lights-the-way-for-indonesias-new-capital-nusantara/
"As the project progresses, the collaboration between LUG and the Nusantara capital authority will be crucial to ensure the successful implementation of the smart lighting system. This will involve careful planning, coordination, and integration of the lighting infrastructure with other aspects of the new capital’s development."
Jeśli ten projekt budowy nowej stolicy wypali, a LUG będzie w tym uczestniczył to może być żyła złota. Dość powiedzieć, że teraz jest dopiero faza pierwsza - realizacja infrastruktury i budynków administracji publicznej z terminem przyszłorocznym. Dopiero później mają wejść inwestorzy prywatni.Całość ma być dwa razy większa niż Nowy Jork , a docelowy kształt stolica ma nabrać około 2045, więc roboty byłoby na lata. Jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie dla spółki. Może to być trampolina.
Moim zdaniem dużo więcej. Wystarczy, że któryś z inwestorów w nowej stolicy będzie zadowolony ze współpracy z LUG i przez jakiś swój fundusz wciągnie 5% akcji. Byłoby pięknie...
Spółka powinna przejść na rynek główny. Z takimi przychodami, kontraktami, biznesem o zasięgu światowym nie wypada wręcz pozostawać na NC. Może w końcu wróci ten temat.
Jestem pewien, że LUG w końcu przejdzie na rynek główny. Warto pamiętać, że próbowali już dwa razy, jednak za każdym razem spadał kurs i nie mieli szans na przejście.
Musi być dobry wynik kwartalny, kurs akcji zdecydowanie powyżej 8 zł (najlepiej powyżej 10) i wtedy LUG powinien ukończyć prace nad prospektem uzyskać akceptację KNF i przejść na GPW. Mam nadzieję, że stanie się to w przyszłym roku.
Po wczorajszym wzroście i w rankingu bankiera LUG zanotował awans: Miejsce w rankingu: 339