• LUG - systemetyczne do góry Autor: ~luginio [85.221.145.*]

pojawili się kupujący, pojawił się obrót - sprzedający czekają na coraz wyższych poziomach. Na razie to trend krótkoterminowy.

Psychologiczne opory to 8 i 10 zł - dopiero po przebiciu tych poziomów będzie można mówić o wybiciu z trendu bocznego.

LUG przy cenie 12,50 zrównuje się kapitalizacją z LENA (89 milionów).

Ja jednak oczekuję dużo wyższego kursu - transformacja na usługi, przygotowane rozwiązania smart city powinny zwiększyć wycenę.

W końcu przyjemnie obserwuje się notowania :)
  • Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~wojage [217.97.126.*]
    Przyznam, że dawno temu wyszedłem z LUGa i zostawiłem tylko 20% dawnego kapitału (tak na wszelki wypadek) i rzeczywiście cieszy oko kiedy widzę jak wycena aktywów rośnie, ale też smuci, że te 80% kapitału obecnie tkwi na ORLENIE.
  • Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~luginio [85.221.145.*]

znów zrobiło się spokojnie, kurs zaliczył płytką korektę

za około miesiąc pojawią się wstępne wyniki za Q3
  • Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~Trik [77.222.245.*]
    Kurs się ustabilizował w przedziale 7,2-7,6. Czekamy na efekty programu wymiany oświetlenia. Jeśli wyniki w kolejnych kwartałach będą równie dobre jak ostatnie dwa to można się spodziewać, że do wyników rocznych kurs będzie dwucyfrowy.

już za niespełna miesiąc poznamy wyniki za Q3. Jeśli powtórzony zostanie wyniki z Q2 kurs powinien zrobić kolejny "ruch wzrostowy"

Program Rozświetlamy Polskę będzie widoczny w wynikach 2024.

Mam nadzieję, że doczekam czasu gdy kurs trwale przebije 10 zł. Przy wycenie powyżej 20 zł będę już zadowolony z inwestycji ;)
  • Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~prof [77.222.245.*]
    a jak wypali tematy Nusantary to będzie tutaj 20 zł.
    "a jak wypali tematy Nusantary to będzie tutaj 20 zł." ???

coś więcej możesz napisać?
    Faktycznie. Właśnie przeczytałem na forum SW. No to może być rakieta. Pytanie jak ta współpraca może wyglądać i jaki kawałek tortu przypadnie LUGowi. Miasto ma być docelowo 3x większe jeśli chodzi o liczbę ludności niż Warszawa.
  • Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~prof [77.222.245.*]
    Zgadza się. Tam rubik napisał więcej. Artykuł tutaj:
    https://bnn.network/finance-nav/polish-firm-lug-lights-the-way-for-indonesias-new-capital-nusantara/
    dziękuję!

To ma być prawdziwe smart city!

"As the project progresses, the collaboration between LUG and the Nusantara capital authority will be crucial to ensure the successful implementation of the smart lighting system. This will involve careful planning, coordination, and integration of the lighting infrastructure with other aspects of the new capital’s development."

świetna wiadomość - kompleksowy projekt pełnej integracji - potwierdzenie kompetencji LUG

Może faktycznie wkrótce doczekamy się 20 zł za akcje :)
    Jeśli ten projekt budowy nowej stolicy wypali, a LUG będzie w tym uczestniczył to może być żyła złota. Dość powiedzieć, że teraz jest dopiero faza pierwsza - realizacja infrastruktury i budynków administracji publicznej z terminem przyszłorocznym. Dopiero później mają wejść inwestorzy prywatni.Całość ma być dwa razy większa niż Nowy Jork , a docelowy kształt stolica ma nabrać około 2045, więc roboty byłoby na lata. Jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie dla spółki. Może to być trampolina.

Do budynków rządowych LUG także może dostarczyć inteligentne oświetlenia ;)

Bariera 8 zł została przełamana na bardzo niskim obrocie (4,5 tys. sztuk) - zainteresowanie na forum pozostaje znikome.

Podaż niewielka - co to się będzie działo, jak LUGiem zainteresuje się większa ilość inwestorów?

LUG osiągnie kapitalizację LENY przy ok. 12zł ;)

• Re: LUG - systemetyczne do góry Autor: ~Trik [5.173.225.*]
    Moim zdaniem dużo więcej. Wystarczy, że któryś z inwestorów w nowej stolicy będzie zadowolony ze współpracy z LUG i przez jakiś swój fundusz wciągnie 5% akcji. Byłoby pięknie...

Zainteresowanie LUGiem pozostaje minimalne - Miejsce w rankingu: 417 (bankier)

Możemy spokojnie czekać na czas kiedy dzięki informacją takim jak ta o Nusantara więcej inwestorów zacznie się interesować spółką.

Program Rozświetlamy Polskę zapewni duży popyt w 2024 roku - jest całkiem dobrze ;)

Oby tylko wynik za Q3 był w miarę dobry.
    Spółka powinna przejść na rynek główny. Z takimi przychodami, kontraktami, biznesem o zasięgu światowym nie wypada wręcz pozostawać na NC. Może w końcu wróci ten temat.

Jestem pewien, że LUG w końcu przejdzie na rynek główny. Warto pamiętać, że próbowali już dwa razy, jednak za każdym razem spadał kurs i nie mieli szans na przejście.

Musi być dobry wynik kwartalny, kurs akcji zdecydowanie powyżej 8 zł (najlepiej powyżej 10) i wtedy LUG powinien ukończyć prace nad prospektem uzyskać akceptację KNF i przejść na GPW. Mam nadzieję, że stanie się to w przyszłym roku.

Po wczorajszym wzroście i w rankingu bankiera LUG zanotował awans: Miejsce w rankingu: 339

zainteresowanie LUGiem wróciło po poziomu zerowego:
    Miejsce w rankingu bankiera: 455

Tymczasem trwa kupowanie na poziomie 8 zł - kolejna większa podaż jest na poziomie powyżej 8,50

Mam nadzieję, że po wynikach za Q2 będziemy się cieszyć z kursu powyżej 10 zł

ktoś sprzedaje z ukrycia - już tak łatwo nie będzie o wzrosty ;)

większe zlecenie kupna ktoś natychmiast wykorzystuje do sprzedaży - wygląda na to, że przystanek na 8 zł jeszcze trochę potrwa

Kurs akcji LUG coraz wyżej :)

Jak zawsze obawiam się o wynik kwartalny - dobry wynik powinien przynieść przeskok kursu powyżej 10 zł

czekamy....
[x]
LUG -4,49% 3,40 2025-09-26 15:43:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.