W poniedziałek Gas Station Simulator pojawi się dostępny w sprzedaży na platformie Epic Games. Dostępne w sprzedaży będą również płatne dodatki DLC do Gas Station Simulator.
Grubo epic games ma setki milionów aktywnych gry gss jest na głównej stronie epica w dziś w kategorii wkrótce dostępne w poniedziałek pewnie będzie na głównej gss już ma mega dobre recenzje więc sprzedaż może pójść na maxa
steam bierze 30% prowizji epic games 12%, na steamie jest ponad 50.000 tytułów na epic games store nie więcej niż 500 tytułów, jedna stronka podaje że The Epic Games Store has 471 titles. 31.3 million users access the Epic Games Store on a daily basis. Czyli innych gier jest tylko 470 na epic games store a epic games store ma dziennie 31.000.000 aktywnych graczy każdego dnia a miesięcznie około 70 milionów , gss raczej trafi na główną strone epic games wystarczy spojrzec na budowe strony, winter survival też powinien być dostępny na epicu z prostego powodu epic jest właścicielem nowego silnika unreal na który drago zdecydowało się przejść w najnowszej wersji i to sprawiło że przełożono premiere wintera, dobry ruch, epic store odblokuje sprzedaż gas station simulator w poniedziałek czyli ostatni tydzień trzeciego kwartału, nie wiem czy drago zdoła zaksięgować sprzedaż z epic store jeszcze do wyników za trzeci kwartał bo nie wiem jak się rozliczają ale na czwarty kwartał i wyniki roczne będzie mieć wpływ z pewnością
Pojawienie się GSS wraz z dodatkami na Epic Store to duże wydarzenie, gdy pojawi się karta Winter Survival użytkownicy Epic będą mogli dodawać WS do listy życzeń. Myślę, że w IV kwartale Drago zaserwuje graczom promocje na Steamie, Playstation Store i Epic Store.