Czy z takim zadłużeniem ma jakiekolwiek szanse? Chyba tylko cudotwórca mógłby wyciągnąć ją z tego długu, o zarobku już nie wspomnę. Kto inwestuje w taki walor? Co jak ogłosi upadłość?
Chciałem wczoraj kupić walor ale na szczęście coś mnie tknęło i tylko przeszedłem obok <palącego się auta.>
Powodzenia...mimo wszystko życzę wam jak najlepiej.
Ku przestrodze, bo po waszej reklamie tej spółki na profilach innych spółek prawie sam dałem się nabrać i o mało nie kupiłem 40 tysięcy akcji. Niestety spółka jest strasznie zadłużona i na 99 procent z tego nie wyjdzie. Jest oczywiscie mały procent szans ale to potrwa lata i musi być przychylny klimat do tego. Dłużnicy musieli by pójść na ustępstwa...wystarczy że spółka będzie chciała zatańczyć z bankami i ma już pozamiatane. Zero kontaktu ze strony prezesa z akcjonariuszami i obligatariuszami, a to mówi samo za siebie.
Obiecuje wam opychacze bezwartościowych akcji, że już mnie tu nie spotkacie, to ostatnia wiadomość.
Miłego nabijania w butelke naiwnych, ja za tą spółkę nie dałbym nawet 1 grosza. Za bardzo zadłużona!
Dnia 2023-10-05 o godz. 11:50 ~rob74 napisał(a): > Po cholerę piszesz na forum firmy, która Cię nie obchodzi i której akcji nie masz!?
ja mam akcje i podzielam zdanie kolegi który pisze wprost o tym co tam sie dzieje
spółka notorycznie łamie prawo - nie zwołuje walnego - nie wykonuje obowiązkowej dematerializacji akcji - koszt odsetek od gigantycznego długu jest wiekszy niż przychody - wyprowadza cały biznes operacyjny do spółki córki FKD Employees, zeby w momencie jak matka w końcu upadnie - cokolwiek zostało
to kabaret ze giełda to w ogole toleruje i pozwala tej spółce być notowaną to kabaret ze mozna nie zwoływać walnego i miec niezatwierdzone sprawozdania to kabaret ze mozna miec kilka lat po wprowadzeniu przymusowej dematerializacji, jeszcze ciągle akcje w formie papierowej niezarejestrowane w KDPW
spółka z dykty i paździerza ale i państwo z dykty tak samo
Zarząd Giełdy i KNF nic z tym nie robią, napisałem do nich że ta spółka notowana na NEW Connect z uwagi na sytuację finansową i wynikającą z niej utratę prawa do kontynuowania działalności powinna mieć zawieszone notowania akcji
Dnia 2023-10-05 o godz. 18:14 ~itsme napisał(a): > Dnia 2023-10-05 o godz. 11:50 ~rob74 napisał(a): > > Po cholerę piszesz na forum firmy, która Cię nie obchodzi i której akcji nie masz!? > > ja mam akcje i podzielam zdanie kolegi który pisze wprost o tym co tam sie dzieje > > spółka notorycznie łamie prawo > - nie zwołuje walnego > - nie wykonuje obowiązkowej dematerializacji akcji > - koszt odsetek od gigantycznego długu jest wiekszy niż przychody > - wyprowadza cały biznes operacyjny do spółki córki FKD Employees, zeby w momencie jak matka w końcu upadnie - cokolwiek zostało > > > to kabaret ze giełda to w ogole toleruje i pozwala tej spółce być notowaną > to kabaret ze mozna nie zwoływać walnego i miec niezatwierdzone sprawozdania > to kabaret ze mozna miec kilka lat po wprowadzeniu przymusowej dematerializacji, jeszcze ciągle akcje w formie papierowej niezarejestrowane w KDPW > > > > spółka z dykty i paździerza ale i państwo z dykty tak samo
Kolejny znawca biznesu, jak byś uważnie czytał raporty to byś widział że spółka zawsze ze względu na ryzyko kontraktów drogowych prowadzi prace przez spółki zależne ale ty oczywiście wiesz lepiej boś sobie jakieś historie z nosa wydłubane usnuł
Zachodzę w głowę dlaczego ta spółka za wszystkie swoje wałki i olewanie Obligatariuszy jest jeszcze na giełdzie, a Zarządem nie zajęła się prokuratura. Silny kraj można poznać po tym, że uczciwi ludzie moga czuć się w nim bezpiecznie i liczyć w takich przypadkach na sprawiedliwe roztrzygnięcia. Obecnie Polska to jednak kraj z dykty, jedynie z nazwy prawy i sprawiedliwy.
Skoro spółka nie skorzystała z możliwości ochrony majątku poprzez chociażby z restrukturyzacji to widać ma jakiś w tym interes żeby nieruchomość się sprzedała i spłaciły się obligacje, które są zabezpieczone na tej nieruchomości, z wiedzy którą posiadam spółka ma jeszcze inne nieruchomości więc ma gdzie prowadzić biznes chyba nie ma co za bardzo panikować. A po pierwsze jeszcze musi się sprzedać co jest bardzo mało prawdopodobne przy obecnej koniunkturze.
Czy wy wiecie co sie stało?
https://mapy.geoportal.gov.pl
Sprawdzcie sobie na mapie co to są za działki te z numer 296 i 270. Oczywiście że ma to wpływ na dalszą działalność spòłki. Wychodzi na to że już jest pozamiatane?
zabezpieczyli majątek przez restrukturyzację, przecież ta spółka nie spłaca swoich wierzytelności w postaci obligacji. To jest jawne oszukiwanie ludzi. Jak się nie spłaca długu to się nazywa, że się kogoś okrada. Trzeba nazywać sprawy konkretnie. Nie ma tu nic wspólnego że obligacje wiążą się z ryzykiem. W drugą stronę emitent też musi się liczyć z konsekwencjami. Mam nadzieję, że jeszcze prokuratura zrobi wreszcie swoje i ten przedłużany termin rozstrzygnięć znajdzie swój finał, tak jak przy sprytnych unikach z zajęciem komorniczym.
przestań już się tu użalać, wypisuje te swoje tu bzdury od 3 lat, trzeba było racjonalnie ocenić ryzyka, ale chytrość ci oczy zaślepiła bo myślałeś że 8 procent rocznie będzie wpadać a ty będziesz leżał na kanapie
Dnia 2023-10-17 o godz. 12:16 ~mk napisał(a): > przestań już się tu użalać, wypisuje te swoje tu bzdury od 3 lat, trzeba było racjonalnie ocenić ryzyka, ale chytrość ci oczy zaślepiła bo myślałeś że 8 procent rocznie będzie wpadać a ty będziesz leżał na kanapie
ja się nie użalam tylko nazywam sprawy po imieniu, pożyczyłeś oddaj z procentem na jaki się umówiłem, inaczej jesteś oszustem i miejsce takich jest wiadomo gdzie. Co jest złego w leżeniu na kanapie, złe to jest oszukiwanie inwestorów. Zastanów się co piszesz