Typie za każdym razem gdy kurs spada to piszesz, że "skupujesz" bo tanio.
Powiedz jak to robisz że kupiłeś kiedyś po 18 zł, potem po 2,30 zł, potem po 3,60 zł i teraz po 6,60 zł.
Jak to możliwe, że masz średnią 2,60 zł ?
To jakaś magia czy może zwykły kit dla ciemnogrodu na potrzeby zgrywania na forum 4massowego Warren Buffeta (?)
I standardowo zacznij odpowiedź od zminusowania mojego pytania :-)
A jak skupowałem we wrześniu i październiku przed scaleniem, to leszcze się wysypywały na wyścigi z akcji i pisały, że po scaleniu będzie miało z czego spadać.
No jak widać po scaleniu wcale nie spada, bo spółka już wtedy miała solidne fundamenty, a kolejne kwartały tylko to potwierdziły i sobie zaczęło rosnąć :)
240k akcji ze średnią minimalnie poniżej 3zł łącznie. Policz ile teraz jest zysku przy tej wycenie, a ile będzie za rok jeśli kurs będzie chulał w okolicach 10zł. Fajnie że trolyjecue i straszycie bo to dzięki wam ten zysk. Ja i tak twierdzę, że spółka wyniki będzie pokazywać dopiero za kilka kwartałów, na razie cały czas się rozwijamy. Te poziomy są nadal bardzo dobre do dobierania jak ktoś ma czas poczekać. Ale to tylko moje zdanie, nie żadna rekomendacja, wy możecie się nadal miziać po jajkach wzajemnie i cieszyć się z kółek po kilka k akcji, powodzenia. Przewinęło sie już tutaj kilku takich fachowców od robienia kaski.
Tutaj na forum to same grube ryby. Sami przyszli milionerzy. Serio wierzę, że zainwestowałeś życiowe oszczędności w kwocie 720 tysięcy złotych w spółkę co produkuje lakiery do paznokci.
Nie bardzo rozumiem to zdziwienie, że ktoś może posiadać większą ilość akcji 4mass. Sam posiadam ok 225k akcji w cenie zakupu lekko ponad 3zł. Dla mnie te niecałe 0,7 mln zł - to nie była inwestycja życia i także nie jest to najlepszy zwrot z inwestycji. W poprzednim roku miałem spory pakiet SUNEX, gdy urósł z 4zł do prawie 30zł w kilka miesięcy - i przed sprzedażą widziałem zarobek przy pozycji ponad 500% (oczywiście nie cały pakiet sprzedałem tak dobrze)..
Myślę podobnie, że tu na 4mass żądzą emocje (co widać po dzisiejszej zwale) - a nie rozsądna kalkulacja potencjału zysków w przyszłości
720 tys to nie są życiowe oszczędności, tylko część wolnych środków. Weź się do uczciwej pracy to może kiedyś odłożysz, bo z tych wpisów na forum może być Ci ciężko XD
Dobrze wielki krezusie co to ma kilka milionów złotych oszczędności i co hobbistycznie siedzi na forum bankiera od 6 rano do 2 w nocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS. Jaka pogoda na Twoim jachcie na środku oceanu spokojnego?
Przed scaleniem po 2x gr można było kupić duże ilości akcji to fakt , kto kupił to dziś zarobił, ryzyko się opłaciło, teraz jest realizacja zysków to też fakt , dlatego jest bajanie o 40zl.