• Ile akcji z nowej emisji ? Autor: ~piwi1 [77.255.187.*]
    Załóżmy ,że mam 5 tys. akcji .
    Aby policzyć ile mi się należy maksymalnie z nowej emisji należy ;

(5000/17981155) x 1000000 =278,0689 akcji.

Jeżeli nie to proszę o merytoryczną poprawę.
  • Re: Ile akcji z nowej emisji ? Autor: ~helpi [94.254.191.*]
    ... ale po co ci to?
  • Re: Ile akcji z nowej emisji ? Autor: ~piwi1 [77.255.187.*]
    Nie rozumiem -jak to po co ?
    Jeżeli będzie taka możliwość to chcę dokupić -oczywiście w zależności od ceny.
    Ty nie będziesz chciał dokupić ?
  • Re: Ile akcji z nowej emisji ? Autor: ~krowa [193.41.230.*]
    nic Ci sie nie należy, bo nie do Ciebie jest kierowana ta emisja (o ile nie spełniasz pewnego punktu projektów na NWZA), który był już tu wskazywany
    ... "nic Ci sie nie należy, bo nie do Ciebie jest kierowana ta emisja" ...

A pisałem w innym wątku, tj. podawałem § Pkt. i podpunkt o emisji dla osób fizycznych na NWZ w dniu 16.10

NIE czytasz dokładnie ani projektu NWZ, ani wpisów na forum ...
    A Prawo pierwszeństwa ?
    Nie bierzecie go pod uwagę ?
    Akcje zostaną zaoferowane przez Spółkę w drodze oferty publicznej w rozumieniu art. 2 lit. d) Rozporządzenia Prospektowego, ale w każdym razie wyłączonej z obowiązku sporządzenia i opublikowania prospektu lub jakiegokolwiek innego dokumentu informacyjnego (ofertowego) („Oferta Publiczna”), skierowanej wyłącznie do wybranych przez Zarząd Spółki:
    1) inwestorów kwalifikowanych w rozumieniu art. 2 lit. e) Rozporządzenia Prospektowego [art. 1 ust. 4 lit. a) Rozporządzenia Prospektowego];
    2) inwestorów, którzy nabywają Akcje o łącznej wartości co najmniej 100.000 (sto tysięcy) euro na inwestora [art. 1 ust. 4 lit. d) Rozporządzenia Prospektowego];
    3) osób fizycznych lub prawnych, innych niż inwestorzy kwalifikowani oraz inwestorzy, którzy nabywają Akcje o łącznej wartości co najmniej 100.000 (sto tysięcy) euro na inwestora, w liczbie która nie spowoduje powstania obowiązku opublikowania prospektu [art. 1 ust. 4 lit. b) Rozporządzenia Prospektowego]. 

gdzie widzisz tu coś o jakiś prawie pierwszeństwa?
    Na przykład tu :
    "Jednocześnie projekt uchwały emisyjnej zawiera rozwiązanie, które umożliwi akcjonariuszom Spółki spełniającym wskazane w uchwale emisyjnej warunki i zainteresowanym uniknięciem rozwodnienia w wyniku przeprowadzenia emisji akcji serii L, na zachowanie ich udziału w kapitale zakładowym Spółki (Prawo Pierwszeństwa)."
    Dnia 2023-09-22 o godz. 16:24 ~piwi1 napisał(a):
    > Na przykład tu :
    > "Jednocześnie projekt uchwały emisyjnej zawiera rozwiązanie, które umożliwi akcjonariuszom Spółki spełniającym wskazane w uchwale emisyjnej warunki i zainteresowanym uniknięciem rozwodnienia w wyniku przeprowadzenia emisji akcji serii L, na zachowanie ich udziału w kapitale zakładowym Spółki (Prawo Pierwszeństwa)."

Czytaj dalej ten paragraf, a znajdziesz:

Prawo Pierwszeństwa przysługuje osobie („Akcjonariusz Uprawniony”), która łącznie spełni następujące warunki: a) jest inwestorem, który spełnia przynajmniej jedno z kryteriów wskazanych w § 1 ust. 4 pkt. 1) - 3)

nic Ci się nie należy... niestety.. chyba, że spełniasz zapisy paragrafu § 1 ust. 4 pkt. 1) - 3)
    3) osób fizycznych lub prawnych, innych niż inwestorzy kwalifikowani oraz inwestorzy, którzy
    nabywają Akcje o łącznej wartości co najmniej 100.000 (sto tysięcy) euro na inwestora, w liczbie
    która nie spowoduje powstania obowiązku opublikowania prospektu [art. 1 ust. 4 lit. b)
    Rozporządzenia Prospektowego].

Czy ty rozumiesz ten zapis czy nie!?
  • Re: Ile akcji z nowej emisji ? Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.234.*]
    Już ci napisali. Akcje możesz sobie kupić z rynku. Poczekaj aż będzie znana cena objęcia bo tam zmierza kurs! Ja nie jestem pewien czy część fundów ze swoimi małymi pakiecikami się kwalifikuje, a ci drobni wykazani w akcjonariacie to ciekawe czy spodziewali się tego i mają przygotowany hajs po 400k zł jeśli spełniają warunek bo mi się nie chce liczyć https://stooq.pl/q/h/?s=anr
    Tak to jest z chudym, przerabiałem to w MCI on nie lubi się dzielić. I pisałem to jakiś czas temu zanim on będzie w akcjonariacie prawdziwych wzrostów tu nie będzie moi drodzy, ale obym się mylił!
    @bialoczerwony1972,

... przecież ty już się z nami ... Pożegnałeś! ... i życzyłeś nam dalej powodzenia, gdyż sam pakiecik sprzedałeś.

A teraz co ... Reaktywacja ... ?

Coś taki aktywny? Ciekaw jestem ...
[x]
ANSWEAR 5,13% 18,84 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.