Niech Pani wpisze co uważa,bo audytu za pierwsze półrocze chyba nie potrzeba,ale mogę się mylić,Pani jako Główna_Księgowa lepiej zna prawo jakie obowiązuje dla spółki akcyjnej.
Mój tatuś zawsze mi powtarzał że w życiu i biznesie najważniejsze są dwie rzeczy:
1. Dotrzymywanie słowa.
2. Punktualność.
Mówił, jak nie bedziesz słuchać ojca to będziesz słuchać psiej skóry.
Pani się zapyta Prezesa czy chce wykluczenia akcji BRA z obrotu giełdowego,bo może chce i po co mamy się wówczas wszyscy dalej męczyć.
"Odpowiedzialność z tytułu naruszenia obowiązków informacyjnych Możliwymi sankcjami o charakterze administracyjnym za niewykonanie lub wykonanie w nienależyty sposób obowiązków informacyjnych są: wykluczenie papierów wartościowych z obrotu na rynku regulowanym albo nałożenie kary pieniężnej do wysokości 1 mln zł. Możliwe jest zastosowanie obu sankcji jednocześnie."
Nie wiem co powiedzieć,ale może Prezes wie. Odpowiedzialność,w tym karna,m.in za niezłożenie raportu grozi aktualnemu Zarządowi. Ostatnie rezygnacje mogą świadczyć,że odchodzący z Zarządu mieli tego świadomość,bo przyczyn odejścia nie podali. Zawieszenie notowań jest jedynie skutkiem. Nie znamy przyczyn a te mogą być różne. Może znaleźć się osoba(y),która chętnie skupi akcje od rozproszonego akcjonariatu,który odda w panice akcje po 0,01 zł i będzie dysponował prawie całością akcji. Ale o tym się pewnie kiedyś dowiemy,czy taka była przyczyna.