Tak to widzę i nie piszcie żem trol
200 milionów trzeba dopłacić do inwestycji.
Perspektywy rynkowe słabe.
Prognozy jak w espi.
Najgorsze że zyski za 3q mogą być ...
Czas pokaże czy mam rację
Nie bój żaby. Przy tak małym obrocie jak ostatnio, jednego dnia może być 2,8zł, a drugiego 3,2zł. 3 i 4 kwartał trzeba oczywiście przeczekać i nie przejmować się tym co się będzie w tym czasie działo. Wiem, może być ciężko tego dokonać, bo naturalne odruchy naszej psychiki wołają, aby sprzedawać jak leci w dół, ale to jest oczywisty błąd, na który czekają starzy wyjadacze. Natomiast i tak nie wierzę w to, aby w ciągu miesiąca spadło do 2,80zł, może po wyborach, to już prędzej ale to też przejściowo. Ot, będzie pułapka na niedźwiedzie i tyle.
Może i będzie 2,8, faktycznie obecna dekoniunktura w gospodarce światowej może budzić obawy co do wyników finansowych kolejnych okresów sprawozdawczych tego roku ale jeżeli Zarządy PCC Exol i PCC Rokita podając do publicznej wiadomości nowe szacunki nakładów na inwestycję w Brzegu Dolnym potwierdzają jednocześnie jej realizację to z pewnością widzą jej uzasadnienie ekonomiczne.
Różnica we wcześniej podawanej kwocie nakładów a tej obecnej rozkłada się na obu udziałowców wspólnego przedsięwzięcia. Parytet udziałów to 50/50. I po co takie sianie nieuzasadnionego popłochu - cytuję @Czekam "200 milionów trzeba dopłacić do inwestycji." ? Warto także popatrzeć na poziomy kapitałów własnych PCC Exol i PCC Rokita na 1H23 a odpowiednio mamy ponad 400mln PLN dla Exola i ponad 1200 mln PLN dla Rokity - i to są wartości po wypłacie dywidendy za 2022 rok.
Bylo 4 40 mało byś zarobił trzeba było wysiasc ja kupiłem po 3 50 isprzedale 4 30 też nieźle teraz dokupienia po 3 90 można czekać inwestycja druga ale zarobiony
@jan oby tak było. Już ustawiłem zlecenia zakupu począwszy od 2.7500 a skończywszy na 2.6000 co 0,05 PLN. Łącznie ok 35k sztuk. Zapraszam wszystkich chętnych
inni również to dostrzegają co pokazują realizowane transakcje - dzisiaj godz. 11:38:01 kurs 2.9550 15 762 sztuki w ramach 1 zlecenia, w ciągu ostatnich kilku dni transakcje na 10k, 20k i najciekawsza 11 111 sztuk, wszystkie w ramach 1 zlecenia
Obiecują i nie mogą zniżyć a chętnych sporo i pytanie czy brać już ? czy może uda się kupić taniej w co wątpię, a można było dzisiaj kupić więcej jednym strzałem. Niestety straszak zniknął, a szkoda