Dobra, bo to jest serio niezbyt zabawne. W sensie zabawne, ale nie dla ludzi. którzy w to wierzą.
1. Mamy prawie koniec września, poza tym, że są jakieś randomowe strony z datą na listopad, na Steamie nic. Zero ogłoszeń co do daty premiery. 2. Zero nowych info na steamie, ostatni updtate z sierpinia
3. Gdzie trailer od Juice?
4. Gdzie kampania reklamowa?
Inkwizytora nie bedzie w tym roku? Czy nikt w niego tam juz nie wierzy i Next Big Thing to Serum?
Merytorycznie odpowiadając to dopiąłeś swego!!! rozmawiałem wczoraj z prezesem i wycofali sie wydania inkwizytora. Te wszystkie Twoje wpisy na bankierze przekonały ich do wycofania sie z dokończenia produkcji. Piekara siedzi i wrzeszczy wniebogłosy nad drewniana grafika a Prezes z zarządem wylewa krokodyle łzy nad błędnym wejścia w silnik Unity Postanawiając, że Serum bedzie tym konikiem w ich spółce...
Poprawiają grafikę żeby wystartować z dużym impetem. Lepiej rozgegrac to poprawniejsze niz CDP z CP77, uczą się na błędach, chwała zarządowi za poprawne zarządzanie spółką i produktem
Dnia 2023-09-22 o godz. 14:59 ~Zorientowany napisał(a): > Poprawiają grafikę żeby wystartować z dużym impetem. Lepiej rozgegrac to poprawniejsze niz CDP z CP77, uczą się na błędach, chwała zarządowi za poprawne zarządzanie spółką i produktem
Porównanie Inkiego do CP77 jest... No well, odważne.
1. Nie ma informacji o tym, że coś poprawiają.
2. Podobno dali już kopię do certyfikacji, to w końcu mają grę gotową, czy nie?
3. Najlepszą rzeczą jest brak info, zawsze...
Co jak co.
Ale to jest akurat prawda. Też mi się nie podoba brak daty premiery i brak informacji. Nawet jeżeli tam wszystko gra i śmiga to mogliby dać jakąkolwiek informację. A do końca roku ile zostało? 3 miesiące? Lipa trochę...
Dnia 2023-09-22 o godz. 20:54 ~Kamerzysta napisał(a): > Co jak co. > > Ale to jest akurat prawda. Też mi się nie podoba brak daty premiery i brak informacji. Nawet jeżeli tam wszystko gra i śmiga to mogliby dać jakąkolwiek informację. A do końca roku ile zostało? 3 miesiące? Lipa trochę...
Bo ja się staram dowalać merytorycznie.
1. Albo dali grę do certyfikacji, co zapowiadali, albo nie. Jak dali, do to już za bardzo nie mają co poprawiać i albo gra wróciła z uwagami, albo jest klepnięta.
2. Jeśli nie dali jej, tylko poprawiają, to po co pisali,ze idzie do certyifkacji?
3. Dlaczego nie ma info ani o dacie ani o przesunięciu?
To są serio dobre pytania
Świetne pytania, na prawdę, godne kogoś kto w gamedevie jest od 5 minut.
Po pierwsze, grę można poprawiać podczas i po certyfikacji. Certyfikacja nie obejmuje w ogóle jakości wizualnej, animacji, jakości audio i wielu innych aspektów. Ma na celu potwierdzenie stabilności tytułu.
Po drugie, datą premiery i informacją na ten temat nie zarządza developer tylko wydawca, który - podoba się czy nie - ma prawdopodobnie totalnie wywalone na płacze kilku spekulantów z jakiegoś zapyziałego forum.
Obiecać to Ci może babcia, rower na święta. Data premiery jest albo nie jest ustalona, w tym przypadku nigdy nie była. I zdecydowanie żaden wydawca w takiej decyzji biznesowej nie uwzględnia gniotów z forum którego nazwy nawet nie jest w stanie wymówić.
Dnia 2023-09-24 o godz. 17:51 ~ChodźDoWujka napisał(a): > Obiecać to Ci może babcia, rower na święta. Data premiery jest albo nie jest ustalona, w tym przypadku nigdy nie była. I zdecydowanie żaden wydawca w takiej decyzji biznesowej nie uwzględnia gniotów z forum którego nazwy nawet nie jest w stanie wymówić.
Nie no, bez takich:)
1. Data była ustalona na Q4 2023, po tym jak ja kilka razy przekładano. Gra jest spozniona od 2021, to był ostatni dobry rok na gry lecaće na magii polskich studiów, potem wszedł Cyberpunk 2077. Niemniej, nie ma daty.
2. Wydawca ustala datę? Fajnie, to po co robią ESPI ze permiera q4? Mogli napisać będzie jak będzie, xd
3. No odważnie zakładać ze niemaszki nie są w stanie wymówić słowa bankier xd
Serio nie widzisz problemu, że gość na którym studio the dust opiera swoje IP, potencjalnie kiedyś chcieli robić sequele, zamiast siedzieć nad tym z nimi, pisze inną grę o Inkwizytorze? W potencjalnie ta sama niszę?
Nie wiem co za niszę masz na myśli ale proszę, już nie wyjaśniaj bo nie oczekuję, że nagle będziesz wiedział co za głupoty gadasz. Próbując czytać chociaż podstawowe informacje o obu projektach, szybko widać że nie mają nic ze sobą wspólnego. Chyba że dla Ciebie uniwersum Inkwizytora to thriller erotyczny jakim ma być Sanctus, ale w sumie i to by mnie nie zdziwiło. Musisz wiedzieć że nie wszystko czego uczył Cię tata jest powszechną normą społeczną.
Dnia 2023-09-24 o godz. 17:48 ~serh napisał(a): > Nie wiem co za niszę masz na myśli ale proszę, już nie wyjaśniaj bo nie oczekuję, że nagle będziesz wiedział co za głupoty gadasz. Próbując czytać chociaż podstawowe informacje o obu projektach, szybko widać że nie mają nic ze sobą wspólnego. Chyba że dla Ciebie uniwersum Inkwizytora to thriller erotyczny jakim ma być Sanctus, ale w sumie i to by mnie nie zdziwiło. Musisz wiedzieć że nie wszystko czego uczył Cię tata jest powszechną normą społeczną.
Grasz głupka? https://www.ppe.pl/news/310160/sanctus-kolejnym-erotycznym-horrorem-tworcow-succubus-jacek-piekara-zajmie-sie-przygotowaniem-fabuly.html
Kluczowe punkty brzmią jak Inkwizytor.:)
Myślę, że ustalają datę premiery. Nie jestem pewny, że premiera będzie w tym roku. Patrząc, na środki pieniężne premiera może być spokojnie w przyszłym roku. Ważne, że będzie na wszystkie platformy jednocześnie. Do tego dojdzie Serum w przyszłym roku. W przypadku Inkwizytora wzrosty followersow są mizerne. Prawdopodobnie myślą co zrobić aby zmienić ten stan. Na ich miejscu udostępnił bym godzinny gameplay. To powinno pobudzić popyt i dać im ciekawy feedback.