• Cierpliwości!!! Nauczcie się cierpliwosci!!! Autor: ~MirekR [93.44.122.*]
    Nie wierzycie w żadne prognozy, wykresy i trendy, to na GPW nie ma żadnego znaczenia. Paru gości spekuluje kursami chcąc ściągnąć trochę kasy od drobnych i tyle. Albo się zalapiecie albo nie, w tym caly sposób na zarobek. Giełda ro gra a gra zawsze opiera się na aspekcie losowym. Ktoś kto gra w brydża wie, że nawet kiepsciak czasem wygra z mistrzem jak mu karta przyjdzie albo jak ma fart. Dlatego trzeba czekać, aż grubemu puszczą nerwy i się zniecierpliwi. Inaczej was oskubie i tyle. W przypadku Aliora ani wejście do WiG 20, ani rekordowe zyski nie wpływają na wzrost kursu ponad zeszloroczne rekordy. Bedzie jeszcze marsz do góry od polowy października, a do tego czasu stagnacji tzn skoki do góry i na dół... tak myślę
  • Re: Cierpliwości!!! Nauczcie się cierpliwosci!!! Autor: ~MirRze [83.242.74.*]
    Myślę, że w czwartek lub piatek zacznie się zmiana trendu. Tzn przestanie spadać a za 2 tyg rozpoczną się wzrosty. Alior i Pekao powinny wzrosnąć o jakieś 35%.
  • Re: Cierpliwości!!! Nauczcie się cierpliwosci!!! Autor: ~Marek [31.61.240.*]
    Myśle, ze zaczął się trend spadkowy. Czekałem kilka lat , aby sprzedać akcje w granicach 70+ zł - wyszedłbym na zero, Sprzedałem kilka tygodni temu ze spora strata - za ok 59 zł czyli w okolicach szczytu obecnego cyklu , czując ze w okolice 70 zł może w najbliższej przyszłości nie dojść. Zauważyłem , ze każdy kolejny szczyt jest nizszy od poprzedniego. To jest moje zdanie , giełdowego amatora., Pozdrawiam
    Słusznie zauważasz. Działo się tak dlatego, że od wielu lat inflacja spadała a co za tym idzie zyski sektora bankowego też. Inna sprawa, że na GPW karleje tzn ubywa kapitału i inwestorów. Polska giełda nie jest dobrym miejscem do inwestycji, dużo lepiej wyglądają giełdy USA i azjatyckie.
    Wszystko zgodnie z oczekiwaniami.
[x]
ALIOR -3,64% 106,00 2025-10-30 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.