Po takim info zamrozili kurs. Szok! Prognozowałem ok 60-70 zł do końca grudnia za akcję. Prawdopodobnie może być więcej widząc jakie będzie odbicie. Im głębsza korekta a to już 12 złotych od szczytu tym.... :)
A w jakim celu ten poemat?
Pozbieraliscie do 36 wszystko co bylo i powrót do bazy. Minimalnie wpadalo z lewej strony po 13 wiec duzo akcji pozniej nie uzbierałeś:)
Jedno musze przyznać, papier swietnie rozgrywany ale odpusc juz sobie te wróżenie z fusow bo po tych Twoich ostatnich rekomendacjach Zuchu nikt na poważnie nie bierze
Dnia 2023-09-20 o godz. 20:36 ~Piracik33 napisał(a): > A w jakim celu ten poemat? > > Pozbieraliscie do 36 wszystko co bylo i powrót do bazy. Minimalnie wpadalo z lewej strony po 13 wiec duzo akcji pozniej nie uzbierałeś:) > > Jedno musze przyznać, papier swietnie rozgrywany ale odpusc juz sobie te wróżenie z fusow bo po tych Twoich ostatnich rekomendacjach Zuchu nikt na poważnie nie bierze
fatalnie wyglądają formacje świecowe, będzie spadać dalej.... czy ? jak piracik33 przewidujesz rozwój sytuacji jutro. Spekulanci zdecydują, dziś było 33,05 zł jutro pewnie 32
Poza tym... Nie jestem specem od AT, ale coś tam widzę i na moje oko trwa korekta po trzeciej fali, czyli mamy tu drugą falę korekcyjną a czwartą w ogóle. Dojdzie gdzie ma dojść, obstawiam okolice 25, i wtedy piątka. Po niej zmiana trendu na dłużej. Tyle z mojej znajomości AT. Fundamentów nie znam.
Dziś dotknęliście oporu na 36 i się od niego odbiliście. Dalej będzie spadało. I być może fundamenty są dobre, ale kurs jest po bardzo silnym wzroście w krótkim czasie. Ja tego nie ruszę wyżej niż te okolice 25 zł i podejrzewam, że wielu inwestorów, którzy szanują swoje pieniądze myśli podobnie. Wolę znaleźć inną okazję, jeśli tu nie spełnią się moje przewidywania, ale nie będę narażał się na stratę czy wiszenie na haku.
Tak,tak Kamilku a swistak dalejnzaija w papierki.....:):):)
Coz 25zl powiadasz ....to nie ruszysz wogole. A kardiologa to przeciez oprocz bzdur o 27zl to jeszcze pisał o info z Azji...to sie zdecyduj
Merytorycznie się wypowiadam i tylko tak mogę rozmawiać albo w ogóle. Możesz się odnieść do treści, którą napisałem. W przeciwnym razie dziękuję za rozmowę.
Widzę zresztą, a kojarzę Cię z różnych spółek, że jesteś takim rycerzykiem z drewnianym mieczem. Po prostu robisz dużo hałasu i nic więcej. A gdybyś okazał więcej pokory to może osiągałbyś lepsze wyniki na giełdzie, a tak ta arogancja, która wydaje Ci się pewnością siebie i daje poczucie bycia panem sytuacji, sprowadza Cię na manowce. Warto panować nad emocjami i dać dojść do głosu rozsądkowi.
Rycerzyk co wchodzil na MDG 10-12
TEN ze srednia 78zl
COGNOR 6.68
Jsw 36.6zl
Pokore i szacunek mam do uczciwych inwestorow ktorzy inwestuja ciezko zarobione pieniadze a nie do ANALI ktorzy graja za cudze i zyja z premi od odebranych akcji ulicy. A Twoje posty sa tego idealnym przykladem.
W sumie to nie chce mi się z Tobą gadać. Przecież za każdym razem Ty wiesz jaka jest prawda. Próbujesz zgadywać kim jestem i kompletnie nie trafiasz. W ten sposób sobie nie porozmawiamy.
A o czym mamy rozmawiac jak ty
1. Nie znasz fundamentow
2 Przywolujesz opinie anala findowego Kardiologa jako wyznacznik kursu
3. Nie masz funduszow na inwestycje w MGD
4 Siedzisz na spolce o ktorej codziennie pisze OBSERWATOR ze bedzie 1000%
Czlowieku o czym w takim razie ty chcesz rozmawiac jak wogole nie jestes zainteresowany tym walorem....jakie sa granice absurdu?
Siedzę na Pat zanim Obserwator wiedział, że ona istnieje. Nie odpowiadam też za to co on robi. Nie powołuję się na opinie Kardiologa, ale przeglądając forum widziałem, że i on wskazuje też poziom. Zresztą, kto spojrzy na wykres to się zgodzi, tu nie trzeba po cudze opinie sięgać. A Ty wciąż grasz na emocjach próbując mnie ośmieszyć, a merytoryki się nie doczekałem.
No widzisz jak analu pieknie sie wysypales:):):) najpierw piszesz takie bzdury ze nie da sie tego posklejac. A jak juz nie masz jak wyjsc z twarza to piszesz Post Zycia:):):)
Zapisuje i bede podbijal ten watek jak ja to ubieralem ludzi po 33zl....człowieku tu tylko na tym poziomie to oddaje OSOBA Z PROBLEMAMI UMYSLOWYMI , reszta to przerzut z kosza do kosza zreszta wiesz o tym najlepiej:) fajne IP tak na marginesie:)
W koncu jakis merytoryczny post u kolegi. Rósł to teraz spada. A dlaczego to zapewne wiesz najlepiej:):):)
Ale wszystko ma swoj poczatek i koniec....
Obecne poziomy jeszcze pod koniec roku beda budzic lekki usmiech. Ale bede Ci przypominał podbijając powyższy watek....
IP warte zapapamietania na przyszłość:)
Milej nocki:)
Cyt "merytorycznie sie wypowiadam" nie znajac fundamentow spółki i przytaczajac sliwa kolegi za biurka nagona zwanego KARDIOLOG....no w sumie u anali tak wyglada merytoryczna wypowiedz :):):)
Nie wiem dlaczego moderator co chwila kasuje moje posty lub ucina ale widac ze mu bardzo zalezy zeby nie pisac dobrze o spółce...( screny robione i w koncu zostana wyslane w odpowiednie miejsce)
Wracajc Kamilu do tego co uciął moderator to jak mozesz sie wypowiadać nt. Spółki nie znajac jej fundamentow i do tego odradzajac zakup. Po pierwsze to nie etyczne wypowiadac sie z taka wiedza a po drugie to te twoje AT tez wola o pomste do nieba. A po trzecie naganiac to trzeba umiec:)
Fakt, moje AT jest słabe. Fundamentów też nie znam, ale z Waszych komentarzy wnioskuję, że są świetne. Nigdzie też nie udzielam porad inwestycyjnych. Ale to są fakty: kurs szybko i mocno urósł, po dzisiejszym komunikacie nie było siły przebić oporu i nastąpiło odbicie, silne wsparcie które mnie interesuje jest około 25 zł. Same fakty. Podważysz je? Zresztą nie mam wolnej gotówki na MDG, bo siedzę zapakowany na Pat i jeszcze trochę tam posiedzę, więc prawdopodobnie tu nic nie zdążę kupić. I jeszcze prośba. Jeśli już oceniasz moje AT to wskaż proszę błędy, może się czegoś nauczę od Ciebie. Możliwe że się mylę w mojej ocenie.
Jak siedzisz na Patentusie to w jakim celu sie tutaj wypowiadasz? Z dobrego serca?
Zaczniemy od tego ze na tej spółce to zadki kiedy sie AT sprawdza to raz a dwa to do 25 mamy kilka przestankow wiec moze zajmij sie producentem maszyn gorniczych....apropo w 2009 Ryzerzyk piekna monete tam zarobil.....
Wypowiadam się tu, bo to forum, miejsce publiczne i mam takie prawo. Takie samo jak Twoje pisać gdziekolwiek. A może... przedstaw swoją analizę techniczną? Na pewno zrobisz to lepiej niż ja.
Oczywiscie ze masz takie prawo. Przeciez ja tego nie neguje. Tylko okresl cel tej wypowiedzi bo do tej pory nie widze żadnego sensu twoich postow.
Reasumujac twoja wypowiedz do tej pory....Nie mam srodkow na zakup MDG ale i tak bym go nie kupil bo Kardiolog napisal ze bedzie 27 ale ja nie wsiade dopoki nie bedzie 25zl ale zaznaczam ze moje AT jest slabe i nie znam fundamentow spolki.....
Myślę że nie trzeba pisac nic wiecej bo kazdy kto przeczytał Twoje posty ma takie samo zdanie.....jak bys czytal ze zrozumieniem moje posty to bys wiedzial ze dla mnie AT na tym walorze nie ma przełożenia i ostatnio malo sie sprawdza.
Prawie trafiles 58k na czerwono....:):):) A wczoraj bylo podaczs sesji na zielono wiec widzisz ze te kwoty to zadna strata:) A policz sobie ile bedzie w nastepnym roku....:) To jak bym drugi raz trafil 6 w Totka:)
Ja nic nie przewiduje bo nie rozgrywam papiera. Pytaj autora posta. Ja dzis stalem z boku i sie przygladalem. Czekam na 32 ale nie za wszelka cene bo moze byc i tak ze otworzy sie z luka zeby zostawic na peronie tych co oddali zeby odkupic niżej.
W kazdym badz razie do wynikow bedzie bardzo ciekawie:)
Co do JSW zgadzam sie z toba w 100% PiS bedzie ciagnal teraz do gory wszystkie spółki SP do wyborow:) a pozniej w zaleznosci od wynikow slupy zreali,uja zyski. Proste:)
Kamilku ubraliscie ludzi na PAtku i teraz chcesz za darmo MDG dostac....ojojo To nie ten sam akcjonariat:) Ale walcz,walcz chlopcze moze jakies ochlapy z panskiego stolu spadna:) Widze ze na forum Patka te same spoldzielcze nicki:)