• No i po CPK... Autor: ~Szu [37.30.115.*]
    Oczywiście jeśli PiS przegra wybory... Tu potwierdzenie dla tych co nie wierzą...https://www.money.pl/gospodarka/chory-pomysl-donald-tusk-o-budowie-cpk-6943564091349760a.html
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Szu [37.30.115.*]
    CPK, Stalownie, kopalnie, rozbudowa trakcyjna kolei, rozbudowa portu w Świnoujściu, żeglowność Odry, atom duży i mały...itd. to wszystko zostanie zatrzymane lub zredukowane bo jest zagrożeniem i godzi w żywotne interesy i gospodarkę Niemiec. Tak samo jak kontrakty na zbrojenia które zostaną mocno zredukowane... Nie jestem specjalnie za Pisem ale krew mnie zalewa jak słysze tego rudego Niemca i jego doradców...
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Hu [89.64.95.*]
    Oj głupi jesteś ..głupi . Za dużo Tv ogladasz
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Moimzdaniem [31.61.242.*]
    Starcie dwóch wizji Polski.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~HSJ [87.205.134.*]
    Jesli KTOŚ myśli zarabiać na GPW czy inwestycjach w Polsce nie pójdzie za głosem tego RYŻEGO ZDRAJCY najemnika bandy Webera.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.30.42.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: No i po CPK... Autor: ~geminus [188.146.120.*]
    rudy wie ze to lipa nawet syn mu to powiedzial on tylko marynarki moze ubierac
  • Re: No i po CPK... Autor: ~stalowy [188.164.246.*]
    No i bardzo dobrze. CPK to kolejny pomysł pisiej partii na wyciąganie kasy. 200 osób po 15 tys. miesięcznie pilnuje łąki w Baranowie.
    Dla COG nie ma znaczenia bo luka podażowa na rynku stali to 6-7 mln ton rocznie. Jak widać ruska (turecka) stal wypełnia tą lukę a pisia banda nic z tym nie potrafi zrobić. Sytuacja jest podobna jak na rynku zboża ale producenci stali to nie rolnicy więc nikogo to nie obchodzi.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~TNT [83.30.42.*]
    Masz całkowitą rację Stalowy.
    Po co nam jakieś chore pomysły PISiej bandy na wyprowadzanie kasy, jak przecież mamy już lotnisko w Berlinie czy Frankfurcie. Po co nam nowe lotnisko, jak już komuna nam jedno zbudowała dawno temu na Okęciu, a jest to przecież ultranowoczesne lotnisko na miarę naszych potrzeb i oczekiwań. Trzeba również szybko sprywatyzować wszystkie polskie banki i spółki Skarbu Państwa, żeby nam się żyło lepiej i dostatniej.

Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu? Bo mamy obok blisko niemieckie zakłady i fabryki? Może jeszcze do końca sprzedać(sprywatyzować) pozostałe polskie wielkie spółki strategiczne... bo lepiej dla biznesu i po co nam? Żal mi Ciebie... Może po prostu jesteś za młody by rozumieć pewne sprawy...
    Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a):
    >
    > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu?

Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi.

Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu.

Dnia 2023-09-21 o godz. 10:43 ~TNT napisał(a):
    > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a):
    > >
    > > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu?
    >
    > Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi.
    >
    > Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu.
    >

Chyba coś źle dodałem... Oczywiście to było do Stalowego...
    Dnia 2023-09-21 o godz. 10:50 ~Szu napisał(a):
    > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:43 ~TNT napisał(a):
    > > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a):
    > > >
    > > > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu?
    > >
    > > Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi.
    > >
    > > Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu.
    > >
    >
    > Chyba coś źle dodałem... Oczywiście to było do Stalowego...

Dzięki Szu za potwierdzenie.
    Uważam podobnie jak Ty, niezależnie od politycznych preferencji i konotacji, które szanuję ale nie muszę się z nimi do końca zgadzać. Na tym chyba polega pluralizm.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.225.6.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2023-09-21 o godz. 11:22 ~Pieskow napisał(a):
    > Szanowni adwersarze kolegi Stalowego. Takie myślenie miało głęboki sens ale pod koniec lat osiemdziesiątych i na początku dziewięćdziesiątych. Wówczas realizowana była jednak dziecinnie naiwna strategia że " najlepszą polityką gospodarczą jest brak takiej polityki". Przy okazji czy znajdzie sie ktos na tym forum, który wie kto to powiedział i jaka funkcję pełnił w rządzie?
    > Dzisiaj koledzy to jest już wszystko niestety, jak mówi młodzież, "pozamiatane". Z pułapki średniego rozwoju już się nie wyrwiemy. Za dużo wypracowanego kapitału już stąd wypływa. Ratujemy się jeszcze kredytami / w tym roku 400mld potrzeb pożyczkowych/ ale za chwile i to się skończy w wyniku tej obłędnej polityki.
    > Pozdrawiam

Leszek Balcerowicz, wicepremier i minister finansów w latach: 1989-1991 i 1997-2000.
    Jaka jest nagroda pocieszenia za prawidłową odpowiedź?

• Re: No i po CPK... Autor: ~Pieskow [37.225.6.*]
    Kolego TNT to nie Balcerowicz . Choć trudno w to uwierzyć ale byli jeszcze lepsi od niego.
    Dnia 2023-09-21 o godz. 11:46 ~Pieskow napisał(a):
    > Kolego TNT to nie Balcerowicz . Choć trudno w to uwierzyć ale byli jeszcze lepsi od niego.

Ok. Druga próba. Trochę już zapomniany minister przemysłu Tadeusz Syryjczyk.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Pieskow [37.225.6.*]
    Brawo kolego TNT. Takiego to mieliśmy wówczas ministra gospodarki.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~HSJ [77.254.81.*]
    Syryjczyk był po AGH uczelni Gierka nie znał się na gospodarce podobnie jak KOngresAferałów i złodziei z Lewandowskim na czele.
    Jeszcze raz jeśli KTOŚ chce zarabiać w Polsce na GPW i inwestycjach nie pójdzie za Ryżym łachudrą niemieckim najemnikiem w służbie Putina.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Janas [37.47.184.*]
    Pierd...sz głupoty!!!, oni umieją tylko inwestować z naszych pieniędzy co nie przynosi gospodarce nic ,poza nimi.
  • Re: No i po CPK... Autor: ~Szu [37.30.112.*]
    Dnia 2023-09-21 o godz. 21:27 ~Janas napisał(a):
    > Pierd...sz głupoty!!!, oni umieją tylko inwestować z naszych pieniędzy co nie przynosi gospodarce nic ,poza nimi.

A Ryży z kumplami za jakie pieniądze będą inwestować? Za swoje? Rozumku to Ty chłopcze nie masz...
  • Re: No i po CPK... Autor: ~krokus12 [5.184.249.*]
    A o jakich inwestycjach myślisz Ostrołęka promy izera przekop fabryka maseczek to można z całą pewnością założyć że CPK
  • Re: No i po CPK... Autor: ~TNT [83.30.48.*]
    Niemcy pod wrażeniem CPK. "Może zostać największym lotniskiem Europy Środkowo-Wschodniej"
    https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/9304476,niemcy-pod-wrazeniem-cpk-moze-zostac-najwiekszym-lotniskiem-europy-s.html 

[x]
COGNOR -2,75% 6,54 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.