Oczywiście jeśli PiS przegra wybory... Tu potwierdzenie dla tych co nie wierzą...https://www.money.pl/gospodarka/chory-pomysl-donald-tusk-o-budowie-cpk-6943564091349760a.html
CPK, Stalownie, kopalnie, rozbudowa trakcyjna kolei, rozbudowa portu w Świnoujściu, żeglowność Odry, atom duży i mały...itd. to wszystko zostanie zatrzymane lub zredukowane bo jest zagrożeniem i godzi w żywotne interesy i gospodarkę Niemiec. Tak samo jak kontrakty na zbrojenia które zostaną mocno zredukowane... Nie jestem specjalnie za Pisem ale krew mnie zalewa jak słysze tego rudego Niemca i jego doradców...
No i bardzo dobrze. CPK to kolejny pomysł pisiej partii na wyciąganie kasy. 200 osób po 15 tys. miesięcznie pilnuje łąki w Baranowie.
Dla COG nie ma znaczenia bo luka podażowa na rynku stali to 6-7 mln ton rocznie. Jak widać ruska (turecka) stal wypełnia tą lukę a pisia banda nic z tym nie potrafi zrobić. Sytuacja jest podobna jak na rynku zboża ale producenci stali to nie rolnicy więc nikogo to nie obchodzi.
Masz całkowitą rację Stalowy. Po co nam jakieś chore pomysły PISiej bandy na wyprowadzanie kasy, jak przecież mamy już lotnisko w Berlinie czy Frankfurcie. Po co nam nowe lotnisko, jak już komuna nam jedno zbudowała dawno temu na Okęciu, a jest to przecież ultranowoczesne lotnisko na miarę naszych potrzeb i oczekiwań. Trzeba również szybko sprywatyzować wszystkie polskie banki i spółki Skarbu Państwa, żeby nam się żyło lepiej i dostatniej.
Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu? Bo mamy obok blisko niemieckie zakłady i fabryki? Może jeszcze do końca sprzedać(sprywatyzować) pozostałe polskie wielkie spółki strategiczne... bo lepiej dla biznesu i po co nam? Żal mi Ciebie... Może po prostu jesteś za młody by rozumieć pewne sprawy...
Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a): > > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu?
Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi.
Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu.
Dnia 2023-09-21 o godz. 10:43 ~TNT napisał(a): > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a): > > > > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu? > > Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi. > > Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu. >
Chyba coś źle dodałem... Oczywiście to było do Stalowego...
Dnia 2023-09-21 o godz. 10:50 ~Szu napisał(a): > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:43 ~TNT napisał(a): > > Dnia 2023-09-21 o godz. 10:32 ~Szu napisał(a): > > > > > > Patrz troche szerzej niż tylko "co to daje COG?" Patrzysz na to przez pryzmat niechęci do obecnie rządzących... to takie krótkowzroczne...Czyli co, nie warto rozwijać polskich inwestycji i przemysłu? > > > > Jeśli piszesz to do mnie, to mam nadzieję że zauważyłeś sarkazm w mojej wypowiedzi. > > > > Jeśli natomiast piszesz to do Stalowego, to całkowita zgoda. Tym razem bez sarkazmu. > > > > Chyba coś źle dodałem... Oczywiście to było do Stalowego...
Dzięki Szu za potwierdzenie. Uważam podobnie jak Ty, niezależnie od politycznych preferencji i konotacji, które szanuję ale nie muszę się z nimi do końca zgadzać. Na tym chyba polega pluralizm.
Dnia 2023-09-21 o godz. 11:22 ~Pieskow napisał(a): > Szanowni adwersarze kolegi Stalowego. Takie myślenie miało głęboki sens ale pod koniec lat osiemdziesiątych i na początku dziewięćdziesiątych. Wówczas realizowana była jednak dziecinnie naiwna strategia że " najlepszą polityką gospodarczą jest brak takiej polityki". Przy okazji czy znajdzie sie ktos na tym forum, który wie kto to powiedział i jaka funkcję pełnił w rządzie? > Dzisiaj koledzy to jest już wszystko niestety, jak mówi młodzież, "pozamiatane". Z pułapki średniego rozwoju już się nie wyrwiemy. Za dużo wypracowanego kapitału już stąd wypływa. Ratujemy się jeszcze kredytami / w tym roku 400mld potrzeb pożyczkowych/ ale za chwile i to się skończy w wyniku tej obłędnej polityki. > Pozdrawiam
Leszek Balcerowicz, wicepremier i minister finansów w latach: 1989-1991 i 1997-2000. Jaka jest nagroda pocieszenia za prawidłową odpowiedź?
Syryjczyk był po AGH uczelni Gierka nie znał się na gospodarce podobnie jak KOngresAferałów i złodziei z Lewandowskim na czele.
Jeszcze raz jeśli KTOŚ chce zarabiać w Polsce na GPW i inwestycjach nie pójdzie za Ryżym łachudrą niemieckim najemnikiem w służbie Putina.
Dnia 2023-09-21 o godz. 21:27 ~Janas napisał(a): > Pierd...sz głupoty!!!, oni umieją tylko inwestować z naszych pieniędzy co nie przynosi gospodarce nic ,poza nimi.
A Ryży z kumplami za jakie pieniądze będą inwestować? Za swoje? Rozumku to Ty chłopcze nie masz...