Jak widać na tych poziomach skup będzie postępował bardzo wolno, wybicie nieuniknione. Wejście jednego większego inwestora spowoduje powrót na poziom 7-8 zł. Fundamenty OK.
Zdajemy sobie sprawę ze zmienności otoczenia gospodarczego w jakim obecnie funkcjonują przedsiębiorstwa. Upatrujemy jednak w 2009 roku wielu ciekawych perspektyw rozwoju dla AB SA. Jestem przekonany, że w obliczu nowych możliwości inwestycyjnych i szans na powiększenie udziału w rynku przeznaczenie wypracowanego zysku na rozwój AB jest najlepszą decyzją oraz najkorzystniejszą nie tylko z punktu widzenia spółki ale i udziałowców - stwierdził po WZA prezes AB Andrzej Przybyło
Dnia 2009-04-28 o godz. 00:35 ~Gantmen napisał(a):
> daj sobie spokój spadnie jak nic, nierentowna spółka
> strasznie :/ 5 już jutro !!!!
Sprzedawajcie póki możecie
> !!!!!!!!!!!! puki jakiś popyt jest !!!!
No i co leszczu... popatrz kiedy założyłem wątek... trzeba się uczyć od mądrzejszych...
Dnia 2009-04-29 o godz. 15:16 ~greg napisał(a):
> chyba nie zrozumiałeś przesłania gantmena ;-) a spółeczkę
> dostrzegłeś nie ty jeden..
spoko zrozumiałem... moje "przesłanie" też jest na opak do zrozumienia :-)
a że dostrzegłem nie ja tylko nie mam złudzeń, tyle że po fakcie każdy może powiedzieć że dostrzegł bo jest dużo mądrych... pozdrawiam
... kto kupił nie żałował, było miło, ja przesiadłem się na Orkę i Dudę... tam jest prawdziwy hardcore.... kto jest znudzony abecadłem zapraszam również i pozdrawiam
Dnia 2009-05-01 o godz. 11:43 ~miszcz napisał(a):
> zadnej przesiadki na takie trupy jak twoje. tu jest
> stabilny wzrost potwierdzony fundamentami.
Gentelman rob
> swoje, mnie to bardzo pasuje ;)
Chyba się zesikam ze śmiechu, oni teraz chcą kupować....kupować trzeba kiedy jest tanio a nie po 200% wzrostach... śmiech... zobacz na początek wątku kiedy polecałem AB...
A moje trupy - Duda dzisiaj wywaliła w kosmos, a Orkę to ja kupowałem po 20 zł...
Trzeba stąd uciekać bo papier zaleszczony... i jeszcze bankier się pojawił a za nim dawcy kapitału...
ktoś Twoich sów posłuchał i pierwszy pakiet na ukrytym kupnie został otrzymany.
Nie doceniasz siły tej spółki. Na dudzie też są Patrycjusze i dlatego i ja tam jestem :-)
Pozdrawiam.
Tak jak pisałem "Chyba się zesikam ze śmiechu, oni teraz chcą kupować....kupować trzeba kiedy jest tanio a nie po 200% wzrostach... śmiech... zobacz na początek wątku kiedy polecałem AB...
A moje trupy - Duda dzisiaj wywaliła w kosmos, a Orkę to ja kupowałem po 20 zł...
Trzeba stąd uciekać bo papier zaleszczony... i jeszcze bankier się pojawił a za nim dawcy kapitału... "
Ale miałem dzisiaj ubaw....
Kupuj plotki sprzedawaj fakty....
Był dobry raport, następny juz taki dobry nie będzie bo sytuacja w branży arcytrudna.
Będą wzrosty a może też będą spadki. Bo papier wzrósł 200% od dołka....
Trzeba było kupować po 3 zł jak pisałem w styczniu.
A nie po rekomendacji wiecie kogo jak zwykle większość traci kupując na górkach.
chwila, chwila... wyszedłeś z AB przy 5,80(pewnie dlatego piszesz), a dzień później wszedłeś w techmex po 7 zł. rżniesz cwaniaka a dajesz ciała jak się patrzy. kto chciał, kupił AB tanio. teraz spekuła wychodzi, więc miło popatrzeć jak tna straty. co do zarobku na dudzie to też nie oswajaj się zbytnio
Dnia 2009-05-15 o godz. 16:39 ~greg napisał(a):
> chwila, chwila... wyszedłeś z AB przy 5,80(pewnie dlatego
> piszesz), a dzień później wszedłeś w techmex po 7 zł.
> rżniesz cwaniaka a dajesz ciała jak się patrzy. kto chciał,
> kupił AB tanio. teraz spekuła wychodzi, więc miło popatrzeć
> jak tna straty. co do zarobku na dudzie to też nie oswajaj
> się zbytnio
Skąd ja wyszedłem i kiedy to tylko ja wiem... nic ci kolego do tego...
Zobacz kiedy rozpocząłem wątek i prześledź kiedy przewidziałem cenę 7-8 zł.
Co do Dudy ja wywalałem Dudę po 95 groszy ostatnio... już mnie tam nie ma,
mój portfel moja sprawa, nie jest publiczny...
Dnia 2009-05-15 o godz. 17:13 ~greg napisał(a):
> "Skąd ja wyszedłem i kiedy to tylko ja wiem... nic
> ci kolego do tego" Tobie tyle samo do tego kto
> kiedy i po ile wchodzi w AB.
To jest publiczne forum i będę pisał co chcę (w granicach prawa) i kiedy chcę....
Napisałem przewidywanie co do kursu (zobacz kiedy) a teraz weryfikuję je - po prostu uważam że ryzyko korekty jest znaczne. O rację kłócić się nie będę bo że wzrosty przewidziałem każdy widzi... co do korekty mogę nie mieć racji... życzę udanych inwestycji.
I słusznie bo takich wyników spółka długo nie pokaże. Fakt że papier pozostaje we wzrostowym trendzie średnioterminowym, jeśli przebije wyraźnie 8 zł na dużych obrotach to jest szansa na kolejne spore wybicie. Ja na razie stoję z boku, cena już nie jest okazyjna.
Pozdrawiam miłośników akcji AB.