• Podatek od akcji Autor: ~Asd [89.206.58.*]
    Czemu jednym bank odejmował 25 procent inny 97.5 procenta kosztów zakupu .
    Różnica w opodatkowaniu jest kolosalna . Ma ktoś na to jakiś patent. Czy można zwrócić się o zwrot tego podatku ? Ktoś się spotkał z problemem i wie jak go rozwiązać ?
  • Re: Podatek od akcji Autor: gtn321 [178.215.207.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank-odda-klientom-pieniadze-Akcjonariusze-Getin-Holdingu-otrzymaja-zwrot-podatku-wraz-z-odsetkami-8546051.html
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~Tadeusz [31.60.59.*]
    Zaraz interpretacja została wydana w maju po rzez Dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej (DKIS), a nie wszyscy sie dostosowali do niej? Ja mam konto w Degiro i pobrali 19% mimo ze akcje nabyłem sporo ponad 1zł i żadnego zwrotu podatku nie otrzymałem. Pytanie moje czy ktoś ma w jakimś innym biurze i podobnie jak u mnie postąpili? Z gory dzieki za info.
  • Re: Podatek od akcji Autor: gtn321 [178.215.207.*]
    tez mam tam konto, napisałem reklamacje, wróciłem interpertacje i czekam na rozpatreznie juz trzeci miesiąc
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~Marlena [77.46.88.*]
    Mam konto w Domu Maklerskim Pko bo,i po napisaniu reklamacji o zwrot podatku,odpisali że nic nie oddadzą,że ta interpretacja ich nie dotyczy i nie obchodzi i tyle w temacie..I że mogę podać ich do Sądu i Rzecznika..
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~janusz [188.137.65.*]
    WITAM może ktoś poradzić gdzie uderzyć bo też dostałem taką odpowiedz z pko
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~Marlena [79.184.236.*]
    Myślę że chyba trzeba będzie iść z nimi do sądu, poradzić się prawnika i założyć sprawę . Trzeba będzie powalczyć.
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~Asd [89.206.58.*]
    Pozew zbiorowy ? Wyjdzie taniej . Nie ma co im darować. Pisać na za20luk3@wp.pl. kto się dołączy ?
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~Olaf [31.0.43.*]
    Mam taką sytuację w pekao sa
    Czy jest tu ktoś jeszcze?
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~IP [83.4.190.*]
    Mam konto w Domu Maklerskim Pko bo,i po napisaniu reklamacji o zwrot podatku,odpisali że nic nie oddadzą,że ta interpretacja ich nie dotyczy i nie obchodzi i tyle w temacie..I że mogę podać ich do Sądu i Rzecznika..

Dostałem identyczną odpowiedź.
    Proszę o info czy są jeszcze inne osoby, które złożyły reklamacje i uzyskały lub uzyskają odpowiedź.
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~super_rafcio [5.173.200.*]
    buhahaha...lepiej dla ciebie....mi oddali, ale suma sumarum zaplacilem podatek od zysku,bo tak koszty zaniżyli....wiec się ciesz...rafcio ograł wszystkich
  • Re: Podatek od akcji Autor: ~posiadacz [31.0.37.*]
    Jakieś nowe wieści???
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [27.122.12.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • ajwaj Autor: gtn321 [178.215.207.*]
    Czy są chętni urzytkownicy Degiro do wystosowania pozwu przeciwko temu rzymiańskiemu brokerowi, który umywa ręce od sprawy?

[x]
GETIN -0,35% 0,57 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.