Panie, ja skromny chłopak z Dębicy jestem. A co do Vistal Eko, to prosiłbym kolegę wyżej o wyjaśnienia swojej tezy, bo mamy chyba sprzeczne informacje. Vistal Eko ma od miesiąca nowego prezesa z ramienia Vistalu. Młodego, ambitnego. Życzę samych sukcesów!
Generalnie ludzie znający Vistal poza GPW (i tym forum) nawet nie drgnęli powieką na ten wniosek o upadłość. Polecam popytać na żywo ludzi tam pracujących i ich rodziny jeśli ktoś mieszka blisko i ma taką możliwość. Wszyscy czekają na zmianę prezesa - to jest jedyne wyczekiwanie, nawet nie przejmują się czy sąd zatwierdzi układ bo to dla nich oczywiste. Ja w tej chwili wchodzę w fazę kupowania za każdą wolną kasę z innych spółek bo chyba już mamy dno dna. Kwestia czasu (pewnie kilku tygodni) jak zaczną się ostre wzrosty. Do tego jak na dłoni widać, że ktoś ostro blokuje każdy wzrost - słupy jeszcze skupują.
Dzięki Motyl za wpis. Właśnie, jaka jest Twoja teoria dotycząca tego, kto to odbiera od Matyki? Po przyznam szczerze, że ze względu na regulacje to wiele opcji odpada i do wyboru zostaje mi chyba tylko jedna jakby się dobrze zastanowić
Nie wiem, tego rozgryźć nie mogę. Raczej nie ci od ubezpieczeń bo to by już wyszło. Chyba nikt z wewnątrz spółki. Norwegowie to raczej goście którzy zainwestują, ale nie przyjmują spółki więc raczej na zagranicę bym nie liczył. Trochę niepewność wzbudza we mnie czy czasem ktoś polityczny nie robi sobie tu gniazdka - oby nie, bo mimo ze to oznacza wzrosty to raczej z myślą o sobie niż o przyszłości całej spółki. Jeśli w spółce zacznie się ruch dopiero po wyborach to znaczy, że ten ślad staje się realny - dlatego liczę że tu się ujawni wszystko wcześniej niż wybory. Natomiast zaznaczam, że to jest moje gdybanie i nie polecałbym się opierać na tym, bo sam niczego tu pewny nie jestem w tej kwestii. Pewien jestem wzrostów - niestety nie umiem przewidzieć kiedy dokładnie nastąpią, ale dla mnie to pewna inwestycja na tę chwilę.
Motyl trzeba wziąć też pod uwagę to, że sąd celowo może przedłużać temat na "po wybory", żeby umożliwić przejęcie przez kogoś innego. Ten sąd gra chyba w innej drużynie. Zobaczymy. Jeżeli chodzi o odbiór to mi pozostają dwie opcje. Słupy (pośrednicy), którzy po układzie przekażą akcje w docelowe ręce, albo ulica.