Chyba ze będą spadki na szerokim to może być problem. Jestem do tego przekonany. Nie naganiam. Będę kibicował aby stało się to realne. Prosze mi życzyć powodzenia. Dziekuje
Jeżeli właściciel chce skupić akcje z rynku to nie pozwoli na taki wzrost ceny,ma większość i moga skubać powoli .Przez to duże wahania kursu podczas sesji. Nie po to dofinansował firmę i kredytu udzielił aby dzielić się zyskami z ludkami,nie bądź frajerem. Spekuła swoje a fundamenty jak spłacą znacznie zadłużenie to się znacznie poprawią. Pytanie czy zarząd i właściciele będą działać przejrzyście i transparentnie ???
Pytanie czy rynek pozwoli. Rynek raczej dyskontuje to co wie. A wie już to że spółka zaczyna zarabiać i ma mega Cash Flow. Więc za cenę 5,3 może sobie prezesina nakupić jajek w markecie
Stawiam na 2 Gobarto tylko wyżej bo akcji 5x mniej i niska kapitalizacja. 50 zł może się wydawać abstrakcją ale na Gobarto też nikt nie wierzył a kurs pow. 30 się zakręcił a akcji powtarzam x5 i kapitalizacja miliard. Oczywiście tych 2 firm nie należy porównywać bo to inny segment ale sugerować się ceną którą proponuje Zarząd do zbadania rynku nie można się kierować . Bo to nawet nie jest wezwanie tylko sondaż.
Czasy takie i trzeba być realistą ,nie ma się co podniecać wynikami. Zysk kwartał do kwartału i spłata zobowiązań,wtedy będzie widać czy to nie jednorazowe zdarzenie czy kreatywna księgowość pod publikę. Moje indywidualne typy (nie naganiam,sam zrób rozeznanie) na nadchodzący czas i następny rok,takie bez wahań i zawału jak na Harperze to : Monnari,Autopartner,powoli i do przodu panowie.Wolę systematyczny wzrost niż takie odpały jak tutaj i wahania po +/- 25% .