A mnie się wydaje, że sytuacja jest inna - wtedy byliśmy fundamentalnie po sporych stratach i niepewności, co dalej z rynkiem - teraz jest jednak na plus, choć nic wielkiego się nie dzieje, to jednak muszą wydać jeszcze 2 bańki na skup, zbliża się kolejne budżetowanie z Unii etc. Moim zdaniem, jeśli faktycznie ma rosnąć i dojść na stałe pod 1,5, to ta droga wydaje się realniejsza; pomału podbierają i pilnują kursu, aż rynek się przyłączy i będzie wyraźny trend pod spore wywalanie, ale na innych poziomach; niestety, oznacza to, że będziemy tu sobie pisali jeszcze długo...
Musimy zwerbować paru graczy i nie upilnują kursu, mnie zwerbował mis malinowy, ja nie zwerbowałem nikogo- to źle, miał być taki łańcuszek szczęścia czyli piramida.
jak to wyyglada z instyyucjonalnymi ak dlugo trzymaja akcje?nie ma i juz czy dalej siedza?
Cena emisyjna akcji NTT System została ustalona na 4,5 zł. Z publicznej oferty akcji spółka pozyskała 49,69 mln zł. NTT System zaoferował inwestorom 11 042 750 akcji serii C podzielonych na dwie transze. Transza otwarta, skierowana do inwestorów indywidualnych, obejmowała 3 042 750 akcji. Dla inwestorów instytucjonalnych przeznaczono 8 mln walorów. Zapisy na akcje przyniosły inwestorom indywidualnym uczestniczącym w procesie book-building redukcję na poziomie 95,53%
wygląda więc na to, że to instytucjonalni od 4 lat wychodzą...raz tylko szarpiąc kurs w 2009...może to i dobrze, bo jak się tutaj ktoś pojawi to mamy 2 PLN jak w banku;