Tu bez zawiadomienia prokuratury nic się nie zmieni. Kolejne przesunięcie to już nawet nie kpina, tylko drwina z akcjonariuszy, rynku kapitałowego i prawa!
Akurat właśnie przez obowiązujące prawo mamy taki problem. Ono zamiast nas chronić to w zasadzie sprawia, że jesteśmy bardziej poszkodowani niż zarządzający spółka. Nasze środki są zablokowane a oni mogą wypłacać sobie wynagrodzenie za nic nie robienie?
Przecież w ten sposób można sobie mieć spółkę na giełdzie kilka lat, wyprowadzić cały hajs na wypłaty a na koniec ogłosić bankructwo i się śmiać z frajerstwa, które wyłożyło hajs (czyt. kupiło akcje spółki)
Ja osobiście nie wiem co za geniusz wprowadził to zawieszenie obrotem akcjami jako środek ochronny dla akcjonariuszy w przypadku braku raportu. Jak dla mnie to jest totalnie na odwrót - nadzór każe nie tych, którzy są winni sytuacji tylko tych którzy zaufali krętaczom.
A czytaliście uzasadnienie KNF w sprawie Kernela? Według nich to drobni są winni temu, że zostali oszukani, bo nie dowiedzieli się na jakich zasadach działa spółka. Czyli według nadzoru masz sprawdzać zawsze każda spółkę i dodatkowo znać się na prawie spółek obcego państwa. Takich kompetencji nie maja prawnicy KNF, co widać po tym ile użerają się ze sprawa Kernela, a walnęli fraszkę, ze ty masz się lepiej znać od ich prawników na tym na jakich zasadach funkcjonuje spółka. Kuriozalna sytuacja i dobrze pokazuje stan naszej giełdy.
Skoro nadzór finansowy nie broni drobnych tylko ich atakuje i zarzuca niekompetencje, to niby kto ma grać do bramki drobnych akcjonariuszy?
A potem się dziwią, ze ludzie traktują GPW jako giełdę bananowa i są w szoku że 80-90% obrotów robią fundy zagraniczne. W dodatku najczęściej grają na krótko, czyli wprost mówiąc psują nasz rynek, bo często mamy do czynienia z nieracjonalnie zaniżona wycena pomimo danych finansowych.
Prezesowi coraz łatwiej to przychodzi nauczył się tak, przeciągnie do raportu za 3 kw. I co mu zrobisz śmieje się i pluje w twarz,cieszy jedynie fakt że tuzy ostatniej emisji Górski i inni też mają pod górkę a o dopuszczeniu akcji do obrotu może sobie pomarzyć a to nie zla gratka na kapitał.
Próbowalśscie sie kontaktowac z kimkolwiek z firmy bo to kpina jakaś, moim zdaniem Prezes celowo nie daje raportu ani Espi. Jasne że w koło kupe promocji ale i tak będzie pod koniec roku może nawet bedą lepsze promocje.
Ha, cyrk, kiedyś inaczej załatwiało sie te sprawy, Obserwator masz akcje MTE ,bo Ja naiwny kiedyś myslałem zrobić z nimi deal mam teren pod farme nawet.Ale już mi odeszłą zielona transformacja.Prawdziwy niepoważny dzieciak z Zbisława.