Dlaczegóż? Przychody ładnie skoczyły. Niewielki minus świadczy o tym, że poradzili sobie w trudnych czasach mega drogiej energii i innych nieprzychylnych czynników. Do tego nadal czekamy na przynajmniej 2 duże umowy. Moim zdaniem kurs akcji może iść tylko w jednym kierunku.
Energia fakt droga ale mają przecież fotowoltaike spadek cen stali i oszczędności na ogrzewaniu.no to zobaczysz kierunek w poniedziałek .jedyna nadzieja że w cenie ale zobaczymy
Nie wiem ile mają fotowoltaiki ale do produkcji konstrukcji stalowych musieliby mieć naprawdę potężną farmę. Oszczędności na ogrzewaniu też na razie w powijakach, chociaż kierunek dobry. Osobiście myślę, że poszli w inwestycje. Jeśli ten kontrakt z rynku OW jest serio do wzięcia i tak duży jak dawał do zrozumienia prezes to może być naprawdę ciekawie. Oczywiście masz rację, w poniedziałek będzie pewnie czerwono. Swojego zdania jednak nie zmienię co do dłuższej perspektywy.
Na razie to na perspektywach się kończy ,brak konkretnych zysków mimo jakichś oszczędności. Brak konkretnych umów również tylko listy intencyjne czyli mrzonki. Oby kurs był w cenie w przyszłym tyg. Dzisiejsze szacunki to mamienie pod niezbyt zyskowna grę. Słabo skoro mieli w 2 kwartale tyle przychodów co w pierwszym to na netto powinno być min 1,2 mln lub lepiej. A tu - 100 prawie straty czyli tak jak mówię w drugim q- 700tys netto . Bajo prezesie z kursem.chyba że coś szybko wyskrobia na prawdę konkretnego
1,2 rozeszło się na elektrody do spawania na zblizające się zamówienia, odzyskaj spokój, mają jeszcze 2.8 kredytu i 1.4 z subskrybcji żeby starczyło na blachę
no kredyt to im sie na pewno na blache pyknie jak nie zaczna zarabiac , czynniki coraz bardziej sprzyjajace a oni wala kiche chyba ze sa jakies inne czynniki niekorzystne ,ktore wplywaja na wyniki ,ale nie sadze ciagle zbyt mala marza moze byc z reszta jak na moj gust polrocze slabe , liczylem na wyniku netto jakis plus a nie 700tys straty w 2 kwartale zenada ,mamienie przychodami i ebitem jak miela praktycznie k.zera
To kreatywna księgowość i optymalizacja podatkowa zeby z zysku zrobic stratę, bardzo potrzebne przy obecnej władzy żeby nie zostać oskubanym do końca. A warunki do robienia czegokolwiek w tym kraju są z miesiąca na miesiąc coraz gorsze, no chyba że przydzielasz wizy czy kopiesz mierzeje i inne tam.
Chyba żartujesz, no oni właśnie dostali w tym kraju koncesje, jak widac z której słabo idzie oraz spory kredyt UJ wie na co ,chyba że jakieś inwestycje poczynają i stąd te zawirowania ,bo jeśli to kredyt na utrzymanie spółki to biada akcjonariuszom. Trochę nie tak to ma iść jak na mój gust. Może wyniki w ogólnym bilansie nie jest zły ale 2 kwartał strata i to spora
Oby na inwestycje i moce przerobowe. Tak sugeruje strategia wejścia w ściślejszą kooperację z PGZ i inspetoratem uzbrojenia WP. Następne kwartały dopiero to pokażą sam prezes zaznaczał że to powolny proces. Narazie można jedynie sugerować się przychodami bo zyski mogą być dynamicznie reinwestowane na rozwój a kredyt trzymany na skokowe zapotrzebowania mocy przerobowej. Nie jest raczej możliwa tak drastyczna utrata rentowności w jeden kwartał.
Moją opinią się nie sugeruj, ja się średnio w 80% przypadków mylę i nawet blisko nie jestem, równie dobrze spółka może być teraz prowadzona do taniego przejęcia przez tych co rozdają karty w branży, i te raporty będą z kwartału na kwartał coraz gorsze , ewentualnie pod emisję pod skrzydła PGZ a cena musi być odpowiednią. Pewne jest i na każdym kroku się to powtarza że chcąc sprostać realizacji tego co rząd nazamawiał takich firm jak zremb polska zbrojeniowka w swojej konstelacji porzebuje bardzo duzo.
ja nic nie przenosze , jak spadnie do odpowiednich poziomow dobiore ,jest zawirowanie mam nadzieje kwartalne ale perspektywy wciaz dobre na polmanie w piatek 1 sztuka obrotu ,powodzenia