• no i skończyło się rumakowanie Autor: ~mn [188.146.110.*]
    wyniki (szacunkowe) nie powalają
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Muciacios [188.146.122.*]
    Słabo oni widzą niewielka stratę netto i ebit i ebitda i wzrost przychodów a ja widzę 700 tys. Straty netto w 2'kwartale więc kicha
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Noe [89.64.11.*]
    Dlaczegóż? Przychody ładnie skoczyły. Niewielki minus świadczy o tym, że poradzili sobie w trudnych czasach mega drogiej energii i innych nieprzychylnych czynników. Do tego nadal czekamy na przynajmniej 2 duże umowy. Moim zdaniem kurs akcji może iść tylko w jednym kierunku.
    Energia fakt droga ale mają przecież fotowoltaike spadek cen stali i oszczędności na ogrzewaniu.no to zobaczysz kierunek w poniedziałek .jedyna nadzieja że w cenie ale zobaczymy
    Nie wiem ile mają fotowoltaiki ale do produkcji konstrukcji stalowych musieliby mieć naprawdę potężną farmę. Oszczędności na ogrzewaniu też na razie w powijakach, chociaż kierunek dobry. Osobiście myślę, że poszli w inwestycje. Jeśli ten kontrakt z rynku OW jest serio do wzięcia i tak duży jak dawał do zrozumienia prezes to może być naprawdę ciekawie. Oczywiście masz rację, w poniedziałek będzie pewnie czerwono. Swojego zdania jednak nie zmienię co do dłuższej perspektywy.
    Na razie to na perspektywach się kończy ,brak konkretnych zysków mimo jakichś oszczędności. Brak konkretnych umów również tylko listy intencyjne czyli mrzonki. Oby kurs był w cenie w przyszłym tyg. Dzisiejsze szacunki to mamienie pod niezbyt zyskowna grę. Słabo skoro mieli w 2 kwartale tyle przychodów co w pierwszym to na netto powinno być min 1,2 mln lub lepiej. A tu - 100 prawie straty czyli tak jak mówię w drugim q- 700tys netto . Bajo prezesie z kursem.chyba że coś szybko wyskrobia na prawdę konkretnego
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~yxz [94.254.224.*]
    1,2 rozeszło się na elektrody do spawania na zblizające się zamówienia, odzyskaj spokój, mają jeszcze 2.8 kredytu i 1.4 z subskrybcji żeby starczyło na blachę
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Muciacios [79.184.253.*]
    no kredyt to im sie na pewno na blache pyknie jak nie zaczna zarabiac , czynniki coraz bardziej sprzyjajace a oni wala kiche
    chyba ze sa jakies inne czynniki niekorzystne ,ktore wplywaja na wyniki ,ale nie sadze
    ciagle zbyt mala marza moze byc
    z reszta jak na moj gust polrocze slabe ,
    liczylem na wyniku netto jakis plus a nie 700tys straty w 2 kwartale
    zenada ,mamienie przychodami i ebitem
    jak miela praktycznie k.zera
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~zyx [94.254.224.*]
    To kreatywna księgowość i optymalizacja podatkowa zeby z zysku zrobic stratę, bardzo potrzebne przy obecnej władzy żeby nie zostać oskubanym do końca. A warunki do robienia czegokolwiek w tym kraju są z miesiąca na miesiąc coraz gorsze, no chyba że przydzielasz wizy czy kopiesz mierzeje i inne tam.
    Chyba żartujesz, no oni właśnie dostali w tym kraju koncesje, jak widac z której słabo idzie oraz spory kredyt UJ wie na co ,chyba że jakieś inwestycje poczynają i stąd te zawirowania ,bo jeśli to kredyt na utrzymanie spółki to biada akcjonariuszom. Trochę nie tak to ma iść jak na mój gust. Może wyniki w ogólnym bilansie nie jest zły ale 2 kwartał strata i to spora
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~xyz [94.254.224.*]
    Oby na inwestycje i moce przerobowe. Tak sugeruje strategia wejścia w ściślejszą kooperację z PGZ i inspetoratem uzbrojenia WP. Następne kwartały dopiero to pokażą sam prezes zaznaczał że to powolny proces. Narazie można jedynie sugerować się przychodami bo zyski mogą być dynamicznie reinwestowane na rozwój a kredyt trzymany na skokowe zapotrzebowania mocy przerobowej. Nie jest raczej możliwa tak drastyczna utrata rentowności w jeden kwartał.
    Obyś miał racje
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~yxz [94.254.224.*]
    Moją opinią się nie sugeruj, ja się średnio w 80% przypadków mylę i nawet blisko nie jestem, równie dobrze spółka może być teraz prowadzona do taniego przejęcia przez tych co rozdają karty w branży, i te raporty będą z kwartału na kwartał coraz gorsze , ewentualnie pod emisję pod skrzydła PGZ a cena musi być odpowiednią. Pewne jest i na każdym kroku się to powtarza że chcąc sprostać realizacji tego co rząd nazamawiał takich firm jak zremb polska zbrojeniowka w swojej konstelacji porzebuje bardzo duzo.
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Ayumu [188.146.114.*]
    Czy ktoś lepiej znający tę spółkę może wytłumaczyć co spowodowało taki spadek zysku przy jendoczesnym wzroście przychodów?
    Porównaj sobie Lubawę...
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Antytroll [89.64.5.*]
    Ja już podziękowałem i przeniosłem kapitał na Polmana, tam wszystko pieknie się składa, radze poczytać ostatni kwartalny raport i porównać zyski.
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Ayumu [188.146.114.*]
    Ja też chyba podziękuję, ale przeniosę się na większe spółki
  • Re: no i skończyło się rumakowanie Autor: ~Muciacios [79.184.253.*]
    ja nic nie przenosze , jak spadnie do odpowiednich poziomow dobiore ,jest zawirowanie mam nadzieje kwartalne ale perspektywy wciaz dobre
    na polmanie w piatek 1 sztuka obrotu ,powodzenia

[x]
ZREMB 3,90% 11,18 2025-10-10 17:03:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.