• Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: yarecki21 [83.3.9.*]
    Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009
    https://www.bankier.pl/prognozy2009/

Rok 2008 był okresem bolesnym dla inwestorów giełdowych gdyż przyniósł spektakularne spadki, największe co najmniej od 8 lat. Rok 2009 na rynkach kapitałowych najprawdopodobniej będzie rokiem wzrostów.

Pod względem zmienności kursów walut na światowych rynkach rok 2008 był niezwykły. Także rozpoczynający się właśnie rok może przynieść wahania walut w szerokich przedziałach.

Prognozy ekspertów z OECD dotyczące polskiej gospodarki są pełne optymizmu, przedstawiciele Komisji Europejskiej uważają jednak, że dobre nastroje może popsuć niski poziom polskiego eksportu, który w 2009 roku skurczy się o blisko 1/3.

Dużo gorzej wyglądają prognozy dla świata. Mniejsza produkcja, mniejsza konsumpcja, mniejsze inwestycje, większe bezrobocie - tak w skrócie rysuje się perspektywa gospodarki światowej na najbliższy rok.

Zobacz podsumowanie roku 2008 i prognozy na następny rok w specjalnym serwisie Bankier.pl. Przeczytaj więcej na temat przyszłych zmian na rynkach kapitałowych, w polskim prawie, o perspektywach polskiego sektora bankowego, otoczeniu makroekonomicznym Polski oraz szansach i zagrożeniach dla portfela zwykłego Kowalskiego w nadchodzącym 2009 roku.

Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009
    https://www.bankier.pl/prognozy2009/

Zapraszamy!
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~KRZYCH%% [83.31.194.*]
    nad forum gospodarka i polityka+++++MYDŁO+++trza reklamować+++obrzucają sie BŁOTEM+++że na rzyganie bierze
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~pan Edward......... [213.158.196.*]
    cudu nie będzie ...........będzie chu.............wo i tyle .............
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~centurion z Galicji [80.53.173.*]
    Dnia 2009-01-12 o godz. 12:08 ~KRZYCH%% napisał(a):
    > nad forum gospodarka i polityka+++++MYDŁO+++trza
    > reklamować+++obrzucają sie BŁOTEM+++że na rzyganie bierze

Tylko proszę... nie rzygaj na mnie, bo se nowy garnitur kupiłem i do pośredniaka idę nową
    robotę se załatwić, a obrzygańca to wyrzucą.... :( ......
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~Bilioner [79.191.131.*]
    padaka na DEWELOPERCE I EXSPORCIE-W 2009 GRAM na TELEKOMUNIKACJI ,BIOPALIWACH-I moze CHEMII-SAM sobie DOradze i BASTA
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~dvabank [85.89.190.*]
    Czarny koń to będzie BIOTON,stawiam na tego konia.2009 rok to nowa era dla tej spółki.
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~KRZYCH%% [83.31.194.*]
    IMMO mam od 2zeta5groszy+++i czemu mam sie męczyć giełdą!!!!!
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~taka prawda [85.219.208.*]
    prognozy polskich pseudo specjalistów sa pisane na zamówienie i własnie teraz najlepiej widac ze sa guzik warte!! zato prognozy zagraniczne sa obiektywne i niestety pesynistyczne!!
    zakladaja koniec recesji roku 2010!!! Polski export jest praktycznie zmasakrowany przz wysoki kurs złotego.Polskirzad nic kompletnie nierobi by oplacało sie exportowac tak jak to robia w innych krajach wiec niedługo bedziemy krajem który tylko kupuje od innych!!
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~karbowy [10.11.5.*]
    Do roboty spekulanty i nieroby
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: piotreksep13 [78.8.66.*]
    popularność to bardzo ciekawy wskaźnik :P . Im więcej takich bajerow na bankierze tym lepiej pozdrawiam

piotreksep13
    ps każde złoto się przyda

http://s12.bitefight.onet.pl/c.php?uid=100911
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~NIEROB [213.158.199.*]
    przepraszam za ucieczke od tematu-usa w tragicznej sytuacji finansowej-patrz deficyt budzetowy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [90.129.79.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~Arlemen [79.184.154.*]
    Panowie i panie ,tak czytam wasze zbieraniny informacji z róznych żródeł o wszystkim i o niczym...niechce się rozpisywać nad moim wywodem ,ale wiem że wszyscy tu Jesteście by zarobić na GPW .Powiem co ja sądze na temat notowań spółek i jak prostą metodą logiki wybrałem to co według mnie ma perspektywe ,z wigu20 do zarobku przynajmniej 100% widzę dwie spółki ... Agora i Lotos,spytacie pewnie dlaczego akurat te ,odpowiedż jest prosta i nie tyczy się wyłacznie tylko tych spółek z GPW .Zastanawiał mnie fenomen jazdy w góre petrolivu i immoestu ,skąd takie jazdy bez konkretnych informacji? Spekuła?owszem...jest również ,ale na wypadek ryzyka nie będą się ubierać w spółkę bez fundamentu jakiegoś.Według mnie tym fundamentem są wykresy ,nie żadne trókjąty i inne malowidła wymyślane w okresie rozterki...tylko prosty wykres który mamy na stogu z zanaczoną opcją MAX ,proszę spojrzeć tylko na wykres immo http://stooq.com/q/?s=iea i tą samą zasadą sprawdzić sobie wczesniej wspomnianego petroliv a następnie chociażby Agore czy Lotosa ,jak koło ich wykresów wygląda taki KGHM ,PKOBB czy wszystkie pozostałe spółki z Wigu20? Ja bynajmniej utworzyłem portfel opierający się na takim przemyśleniu wszystkich pozostałych spółek ,niewiem czy mój prosty punkt widzenia odniesie sukces w przyszłości...ale to już sami ocenicie z czasem.Mamy niestety czasy gdzie spółki wracają do swoich korzeni startowych ,więc jak sami widzicie żadnych rewelacyjnych górek nie może być na co niektórych spółkach.Kwestia Hossy 2007r. z przecenionymi akcjami większości spólek chociażby z wigu 20 to już historia ,która naszego pokolenia już nie odwiedzi...nasze dzieci może tak .Zastrzegam sobie komentarze typu naganiacz itp.Tą są tylko moje przemyślenia a jak do nich się zastosujecie...to już każdego indywidualna sprawa.Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~Doktor Inwestycja [91.150.223.*]
    Czarny Koń to bedzie przede wszystkim: SYNTHOS.

Zapraszam.

Pozdrawiam serdecznie,
    Doktor Inwestycja
  • Re: Po cholerę te prognozy Autor: ~kasa [88.156.250.*]
    Sami siebie wykańczacie na giełdzie marne leszczyki...Będzie hossa jak ostatni leszcz padnie - simple answer
  • Re: Po cholerę te prognozy Autor: ~coleman [83.26.178.*]
    Blue Tax Group to trzydziesta pierwsza spółka, która zadebiutowała na New Connect. Z emisji 20 mln akcji spółka pozyskała 4 mln zł.

Debiut był udany, na otwarciu kurs wzrósł o 20% do 25 gr. W dniu dzisiejszym cena za akcję wynosi 13gr. Jak na niekorzystną koniunkturę, notowania Blue Tax Group trzymają się na bardzo dobrym poziomie.

Trochę statystyki:
    - Free Float: 28%
    - Liczba wszystkich akcji: 70,388,888 akcji
    - aktualna kapitalizacja - 9,86
    - C/Z - 6,23
    - C/WK - 1,77

Co mi się podoba w Blue Tax Group:

1. Działalność.
    Doradztwo finansowo-podatkowe. Usługi na które zawsze jest popyt bez względu na koniunkturę. W ostatnich latach znaczenie tego typu usług wzrosło.

2. Strategia.
    Blue Tax Group buduje pierwszą w Polsce sieć franczyzową obsługującą przedsiębiorców w postaci centrów składających się z biur rachunkowych, biur obsługi finansowej i prawnej oraz kancelarie podatkowe. Do końca roku w ramach sieci planuje się pozyskać 100 partnerów. Rynek jest bardzo rozdrobniony w tej branży, dlatego też widzę duże możliwości szybkiego rozwoju grupy.

3. Prognozy finansowe.
    Firma w 2008 roku ma przychody na poziomie 3 mln zł i zysk netto w wysokości 1 mln zł. w 2009 roku przychody mają zwiekszyć się do 7,1 mln zł, a zysk netto do 2,8 mln zł, a w kolejnym roku odpowiednio 10 mln zł i 4,7 mln z

4. Kapitalizacja.
    Obecnie kapitalizacja rynkowa cały czas odzwierciedla wysokie oczekiwania rynku co do przyszłego szybkiego rozwoju Spółki. Jeżeli BTG uda się osiągnąć zakładany zysk w bieżacym roku to przy obecnej wycenie wskaźnik C/Z spadnie do 4,5. W kolejnych latach wyniesie odpowiednio 2,7.1,4

5. Spółka w stylu Buffetta.
    Warren Bufett w swoim portfelu miał przez lata H&R Block, która świadczyła podobne usługi w USA.

Co sądzicie o Blue Tax Group?

Wiecej o BTG znajdziecie tutaj
    http://bluetax.pl
  • Bluetax-a co nowego w spolce ze taka smutna.... Autor: ~mecenas [78.8.5.*]
    bluetax-nawet nie ma notowan gieldowych, nie ma nic o spolce, nie ma ofert do licytacji- nie ma rozwinietej strony dopiero w budowie , nie ma referencji...smutna strona -wiec jak jest w spolce...mecenas
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: mypointofview [213.156.106.*]
    Prognoza dla ECARD 100%
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: ~bart07 [192.168.7.*]
    oto 10 moich faworytów

immoeast
    stalexport
    polcolorit
    assecopoland
    echo
    polna
    htlstrefa
    torfarm
    hutmen
    lccorp
  • Trochę z innej beczki - prognozy2009.pl nie działa Autor: ~zbychu [89.78.87.*]
    Chyba coś się Bankierowi popsuło...
  • Re: Trochę z innej beczki - prognozy2009.pl nie działa Autor: ~cxz [83.7.22.*]
    co się popsuło ?? może jasniej!
    Pozdrawiam
  • Re: Trochę z innej beczki - prognozy2009.pl nie działa Autor: marekwas [83.13.175.*]
    Cusik nie tak :(
  • Re: Serwis Specjalny Bankier.pl: Prognozy 2009 Autor: mypointofview [213.156.105.*]
    http://screeny.pl/41363
[x]
BANKIER.PL -0,11% 8,84 2010-01-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.