• jest obrót - jest dobrze! Autor: ~luginio [85.221.145.*]

w końcu pojawił się wzrost obrotów - to sygnał wzrostu zainteresowania LUGiem

Akcje LUG posiada jednak całkiem spora grupa akcjonariuszy mających dość długich lat kiszenia i tylko czekają na oferty kupna by pozbyć się "gniota"

Sprawa jest dość prosta - popyt musi być na tyle duży aby tę podaż odebrać - warto obserwować.

Kwestia wyjścia funduszu: cała operacja odbędzie się raczej poza rynkiem (pakietówka). OPERA może chcieć "podbitki" fundusz zainteresowany kupnem będzie chciał "trzymać" kurs.
  • Re: jest obrót - jest dobrze! Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    Akcje LUG posiada jednak całkiem spora grupa akcjonariuszy mających dość długich lat kiszenia i tylko czekają na oferty kupna by pozbyć się "gniota"

Nie jestem w tej grupie :).
    Obróciłem akcjami kilka razy, za każdym razem inwestując zysk w kolejne akcje LUG, stąd też jak na "leszcza" zrobił mi się całkiem pokaźny pakiecik, który mogę sprzedać, ale nie muszę. I nie będę blokował wzrostów, bo to nie są poziomy które mnie interesują.
    Z kolei, żeby kupić 80K też nie jest tak prosto. Dlatego, mogę sprzedać po godziwej cenie, ale nie muszę.
    Na emeryturę przechodzę za 8 lat i do tego czasu mogę spokojne czekać.
    Pozdrawiam

• Re: jest obrót - jest dobrze! Autor: ~luginio [85.221.145.*]

zobaczymy po jakiej cenie OPERA sprzeda swoje akcje. Może nowy nabywca zechce też kupić Twój pakiet ;)

Perspektywy rozwoju LUG ciągle są bardzo dobre.
  • Re: jest obrót - jest dobrze! Autor: ~Trik [5.173.240.*]
    A dlaczego Opera ma sprzedać swoje akcje?
    Opera TFI w likwidacji. To pokłosie problemów ze znalezieniem nowego depozytariusza w miejsce ING Banku Śląskiego

https://strefainwestorow.pl/artykuly/fundusze-inwestycyjne/20230510/opera-tfi-likwidacja

https://klienci-funduszu.pl/opera

• Re: jest obrót - jest dobrze! Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Ja chyba nigdy nie zrozumiem giełdy? Ten dzisiejszy ruch to sprzedaż na 4pak piwa, czy to jakiś super zabieg expertów traderów?

LUG ma podpisaną umowę z animatorem rynku - w przypadku dużego spreedu (najlepsza oferta kupna, najlepsza oferta sprzedaży) animator ma obowiązek ustawić swoje zlecenia K/S by zwiększyć płynność.

Zlecenia po 400 sztuk wyglądają na "pracę" animatora.

Ciekawe czy wróci chęć do zakupów pod koniec sesji ;)
  • Re: jest obrót - jest dobrze! Autor: ~Wrazicki [178.215.207.*]
    Dobrze wiedzieć. To teraz przypomnienie w kalendarzu na za 7 lat i 11 miesięcy, że maro będzie może wrzucał papier na rynek i kurs trochę poleci, z możliwością kupna.
[x]
LUG 5,26% 2,00 2026-04-02 09:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.