w końcu pojawił się wzrost obrotów - to sygnał wzrostu zainteresowania LUGiem
Akcje LUG posiada jednak całkiem spora grupa akcjonariuszy mających dość długich lat kiszenia i tylko czekają na oferty kupna by pozbyć się "gniota"
Sprawa jest dość prosta - popyt musi być na tyle duży aby tę podaż odebrać - warto obserwować.
Kwestia wyjścia funduszu: cała operacja odbędzie się raczej poza rynkiem (pakietówka). OPERA może chcieć "podbitki" fundusz zainteresowany kupnem będzie chciał "trzymać" kurs.
Akcje LUG posiada jednak całkiem spora grupa akcjonariuszy mających dość długich lat kiszenia i tylko czekają na oferty kupna by pozbyć się "gniota"
Nie jestem w tej grupie :). Obróciłem akcjami kilka razy, za każdym razem inwestując zysk w kolejne akcje LUG, stąd też jak na "leszcza" zrobił mi się całkiem pokaźny pakiecik, który mogę sprzedać, ale nie muszę. I nie będę blokował wzrostów, bo to nie są poziomy które mnie interesują. Z kolei, żeby kupić 80K też nie jest tak prosto. Dlatego, mogę sprzedać po godziwej cenie, ale nie muszę. Na emeryturę przechodzę za 8 lat i do tego czasu mogę spokojne czekać. Pozdrawiam
LUG ma podpisaną umowę z animatorem rynku - w przypadku dużego spreedu (najlepsza oferta kupna, najlepsza oferta sprzedaży) animator ma obowiązek ustawić swoje zlecenia K/S by zwiększyć płynność.
Zlecenia po 400 sztuk wyglądają na "pracę" animatora.
Ciekawe czy wróci chęć do zakupów pod koniec sesji ;)
Dobrze wiedzieć. To teraz przypomnienie w kalendarzu na za 7 lat i 11 miesięcy, że maro będzie może wrzucał papier na rynek i kurs trochę poleci, z możliwością kupna.