Dopiszę jeszcze,Jeżeli tak stara sie spychać na siłę w dół ,to ryzyko jest minimalne. W momencie pewnym ucieknie nawet z zleceniami na wyższych poziomach (niby blokującymi) Sam dobrałem jeszcze 200 szt.
Jednak te ryzyka z raportu chyba odstraszyły wzrosty. Jeśli spółka sygnalizuje , że jest narażona na recesję w Niemczech co widzą po zamówieniach na 2024 to realne jest zejście z zyskami do 2 mln kwartalnie. Wtedy obecna wycena byłaby adekwatna do rocznego zysku na poziomie 8 mln.
Co wy tu o rynku piszecie bzdury. Tu nie ma rynku,jest blokujący kurs i tak jedzie.Rozważania o Niemcach sianie watpliwości ,tak ,tak. Dymać tego animatora ,niech traci !! Przeliczcie fee float ,akcji jest malo. Nawet drobnica,jest w stanie jego utopić. 200-300 szt. każdy.Wszyscy na jednego.!!!
Jeżeli firma jest faktycznie niedoszacowana i ma dobre perspektywy (a na to wygląda) to kurs w końcu to odwzoruje. To może być za tydzien, za miesiąc, za rok, lub za kilka lat. Tym się różni inwestowanie od spekulowania. Spekulanci próbują przewidzieć krótkoterminowe zmiany kursu. Inwestorzy inwestują w firmę i doglądają czy dobrze się biznes rozwija
Oczywistą prawdę napisałeś. Podobną sytuację mamy na spółce Patentus. Założyłem ,tam się trochę pobawię. Tu nikt nie podbiera ,to i ja odpuszcę.Nię będę sam z nim się turlać.
Z Relpolem to jest tak: Jak pokaże dobre wyniki to euforii wystarcza na 15 min. i koniec wzrostów. Jakby pokazał słabe wyniki to natychmiast potężna zwała ze 20%. Dołujący kurs jest o wiele silniejszy niż drobnica kupująca po 87 sztuk. Wiele razy pisałem,ż tylko spekuła mająca kilka mln do dyspozycji może zrobić kurs dwu cyfrowy. W przeciwnym wypadku poczekamy na to kilka lat.
Jest Mało chętnych na zakup akcji to jak ma rosnąć ,dzisiaj obrót 3000 akcji , ludzie nie chcą inwestować w akcje wolą sobie nieruchomość kupić bo te drożeją przy inflacji