Jak dla mnie dramat w półaczeniu z faktem że spółka dzis po sesji spada z s80. Dlatego z rana podbili, aby ubrać resztkami leszczy. A co takiego się stało od maja u analityków z BDM skoro wtedy mogli wystawić reko na 36 a teraz na 26 ? Co nie wiedzieli co się dzieje w Lublinie, jak idą postepy prac ? A może ktoś miał się wtedy wysypać na lokalnej górce, aby potem zbierać po 18 pod kolejne kółko ? Tylko zadaję niewygodne pytania.
Nawet jak dali "rekomendacje" na 26 to i tak to jest +7zł. Idąc tym tropem czemu jak była rekomendacja na 36zł to kurs był w okolicach 20-22 ? jeszcze powiedz ze jak dali rekomendacje na 26 to bedzie połowa tego hah.
Po co manipulujesz faktami. W momencie wystawienia pierwszej reko z tego DM było pompowanko pod wyniki roczne do 27 z okolic 25, potem sypanko i spadający nóź do 24 pod kolejny raport, a jak się wyniki nie obroniły to obrona zeszła na 22 i tam było trochę kiszenia, aż w końcu padł ostatni sensowny bastion i potem było poniżej 18 :) Zejście na 16 to będzie biała flaga, no ale może jakoś to się wybroni, bo spółka ma potencjał i ktoś to zbiera.
Jak słusznie zauważyłeś: Jak zacznie zarabiać !!! Czego byśmy i sobie życzyli. Sęk w tym, że tutaj od samego początku, nie licząc kontraktu rządowego jest poważny problem sprzedażowy, co może wynikać z różnych uwarunkowań ( np. politycznych na rynku krajowym, czy instytucjonalnych na rynkach zagranicznych), ale trzeba trzymać kciuki ze eksport, bo tylko tam nadzieja.
Czyli wychodzi na to, że ci co przygotowali te rekomendacje to mają pojęcie o tym co robią jak ja mam pojęcie na temat mongolskiego baletu. Czyli żadne. Co się zmieniło od rekomendacji 36 zł do dzisiejszej na 26 zł?? Oprócz tego, że dziś spadają z WIG80 to nic. Ale żeby pokazać, że to fachowcy tam siedzą to zaniżyli licząc, że w końcu zgadną do ilu kurs dojdzie. Tak zgadywać to i ja mogę. Zobaczę jakie są nastroje i jak kurs się waha w przeciągu jakiegoś czasu i rzucę od czapy jakiś kurs. Żenada.
Nie lekceważmy kultury mongolskiej, bo mogłaby nas jeszcze w niejednym zadziwić :) A adekwatność rekomendacji pominę milczeniem. Wystarczy popatrzeć na reko dotyczące węglówek, stali etc.
Nie istotna jest cena wystawiona w rekomendacji a jej powód, więc warto przeczytać czym analitycy wystawiający się kierowali i z tym polemizować. Odnośnie spadku z S80 to z mojego doświadczenia krótkookresowo ma to dobry wpływ na kurs waloru.