Do tego dolar się umocnił więc powinno być dobrze w 2-m półroczu. Od 2 dni obroty zerowe wszyscy trzymają swoje pakiety przy takich perspektywach. Zobaczymy co spółka pokaże w raporcie.
No i co dalej? Skup akcji własnych w celu umorzenia po cenie uzgodnionej z PZU? A może jakieś inwestycje przejęcia? Szkoda żeby to tak leżało bezproduktywnie.
a może emisja po 1 pln miliarda akcji dla uprzywilejowanych w celu marginalizacji mniejszościowych? Żarcik ... choć chłopakom z Kernela nie jest do śmiechu.
Przy 200 mln za 25% akcji to wychodziłoby po 46 zł. To wpisuje się w analizę Wojtka Białka https://www.parkiet.com/portfel-techniczny/art38558261-przy-poszukiwaniu-zyskow-lepiej-siegnac-glebiej. Tylko czy to jest poziom zadowalający dla PZU?
Czytam Cię tak: jestem z tymi którzy skupują bo wiedzą że odsprzedadzą drożej. Ponarzekam na forum to może kolejny pęknie i coś sprzeda po taniości. Ja trzymam
Muszą ustawić niską średnią żeby premia była atrakcyjna dla inwestorów i wezwanie udane. Ja jestem dobrej myśli chyba ostateczne rozstrzygnięcia są bliżej niż się wydaje.