Dlaczego mam odpuszczać a np.ty nie?
Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie że skoro TFI się pozbyło 17 milionów akcji po 3.47 to po co teraz przepłacać jak jest drogo!
Przy obecnym kursie faktycznie ciężko mówić że będzie 10 czy 15, natomiast 5 to dla mnie jest cena godziwa. Mówisz że TFI się pozbył który zarabia na obrocie akcjami i ma w pompie rozwój firmy, byle mieć ciekawe portfolio dla klientów z akcjami które chodzą i można łatwo wywalić, a ja mówię że kupił to przedsiębiorca, który być może ma w tym głębszy plan, i który prowadzi kilka ciekawych i dobrze prosperujacych biznesów.
Proponuję doczytać kim jest Jan Kolański.
A tak serio, co Ci tak zależy żeby ludzi odstraszyć i zniechęcić, co? Serio nie szkoda Ci czasu? Shortowac nie można, markę psujecie mimo że mają dobre produkty (sam korzystam), po co?
Ostatnie akcje co kupił p.Kolański to były akcje panów Pilcha oraz Bajołka a znajdowały się w funduszach inwestycyjnych zamkniętych : Forum X oraz Forum XXIII ( to tak dla ścisłości). Jan Kolański ma teraz 28,84% akcji VRG i nie wiem dlaczego tyle szumu jak kupił ostatni pakiet ponieważ w akcjonariacie jest od dłuższego czasu.
ma racje JAN ,tylko co to zmienia? on kupuje od dawna, jedni sprzedają, inni kupują , wszystko w jednym kotle, a kurs w boczniaku na zawsze, chociaż teraz to strach czy nie zleci, bo przychody lecą co miesiąc w dół, a przy inflecji 10% powinny rosnąć chociazby ze zwgledu właśnie na inflację
Ma znaczenie, że p.Kolański ma już tyle akcji ponieważ jako prywatny inwestor powinno mu zależeć na poprawie segmentu odzieżowego (wprowadzają Nową strategię), jest obrany kierunek rozwoju, a Ofe to tylko kibice one nic do rozwoju nie wniosą. A co do kursu to już się nie wypowiadam, swoje wiem :)