• Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.114.*]
    Witam kto tu siedzi zna mnie i wie że znalazłem polyslash zanim ruszył. Mam tu już spory zysk ale nadal trzymam bo wiem o co jest grą. Teraz znalazłem nowy typ to DRAGO ENT , taki sam potencjał albo lepszy, ocencie sami, moim zdaniem tam będzie mega gra
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Geniusz [193.31.76.*]
    Nie ośmieszaj się z Drago I Winter Survival, widziałem tą grę i nawet nie dorasta do pięt Tribe prymitive builders. Surwiwale zimowe gorzej się sprzedają bo pewnie 80% ludzkości mieszka w ciepłym klimacie. No i kto by chciał być traperem, i ta grafika porażka.
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~wolfie [193.42.99.*]
    WINTER SURVIVAL OD DRAGO ENTERTAINMENT
    followers 15,376
    miejsce wishlist #162
    kapitalizacja DRAGO 55 mln pln

GHOSTRUNNER 2 (41 dni przed premierą)
    followers 7.531
    wishlist #156
    kapitalizacja OML 208 mln pln

do premiery WINTER SURVIVAL pozostał czas który może być hypem dzięki prezentacji gameplayów , trailerów , udziale w eventach , rosnącemu miejscu na wishliście i ilości followersów

Gas Station SPRZEDAŁ SIĘ W PONAD 1 MLN EGZEMPLARZY , predykcje sprzedaży ghostrunnera to kilka milionów , PREDYKCJE I APETYTY ODNOŚNIE WIINTER SURVIVAL SĄ WYŻSZE , DRAGO MA CZAS NA REKLAMĘ I DOPRACOWANIE GRY. TWORZĄ WINTER SURVIVAL NA SILNIKU UNREAL

i co najważniejsze  DRAGO ENTERTAINMENT wyda samodzielnie WINTER SURVIVAL więc z nikim nie będzie się dzielić zyskami !!!!

a więc ILOŚĆ SPRZEDANYCH KOPII x CENA = KASA DLA DRAGO

jaka zostanie ustalona cena? 100zł? 120zł? 150zł? szacunkowo mogą sprzedać kilka milionów egzemplarzy Winter Survival. Szacunkowa cena x przewidywana ilość sprzedanych kopii = przychód

kapitalizacja niecałe 55 mln

nie zapominając o tym że DRAGO przechodzi z NewConnect na GŁÓWNY RYNEK GPW Debiut DRAGO na głównym parkiecie GPW a zainteresowanie funduszy

Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła prospekt Drago Entertainment, sporządzony w związku z zamiarem przeniesienia notowań akcji spółki z rynku NewConnect na główny parkiet GPW w Warszawie - poinformowało Drago Entertainment w komunikacie prasowym.

„Jesteśmy w pełni gotowi do zdobycia kolejnego poziomu skalowania naszej działalności, a obecność na głównym parkiecie z pewnością zwiększy ekspozycję naszej firmy i poszerzy grono nowych akcjonariuszy, w tym inwestorów instytucjonalnych i zagranicznych” – mówi Joanna Tynor, prezes zarządu DRAGO entertainment.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-zatwierdzil-prospekt-Drago-Entertainment-8564657.html 

Decyzja o przejściu na głównym parkiet podyktowana jest kilkoma czynnikami. Obecność na rynku regulowanym przede wszystkim zwiększa rozpoznawalność spółki, płynność oraz zainteresowanie inwestorów instytucjonalnych akcjami. 

Agio Smart Money FIZ zwiększył udział w kapitale zakładowym DRAGO entertainment przekraczając 10 proc. Agio Smart Money FIZ

Agio Smart Money FIZ (10,00%)
    AgioFunds TFI SA (7,57%)

Podczas skupu akcji własnych Drago ustaliło cenę maksymalną na poziomie 100zł

Rekordowe przychody DRAGO entertainment w I półroczu 2023 r. Do RN Spółki planowane jest dołączenie Piotra Pągowskiego z Black Pearls VC

DRAGO entertainment w I półroczu 2023 r. wypracowało rekordowe przychody netto ze sprzedaży o wysokości ponad 7,7 mln zł, co dało wzrost o 83% rdr. W samym II kwartale ich wartość wyniosła ponad 4,1 mln zł. Od stycznia do czerwca br. zysk na działalności operacyjnej (EBIT) liczył ponad 1 mln zł (prawie 4-krotny wzrost rdr). Zysk netto utrzymał się na stabilnym poziomie, notując ok 0,6 mln zł. Solidne wyniki i widoczna dynamika wzrostu sprzedaży, to efekt niesłabnącej popularności autorskich produkcji Studia, przede wszystkim Gas Station Simulator – jednego z najgłośniejszych i najlepiej ocenianych tytułów ostatnich lat. DRAGO dzięki konsekwentnej i przemyślanej strategii rozwoju, osiągnęło stabilną sytuację rynkową, co zauważa rynek kapitałowy. Podczas najbliższego NWZA, Akcjonariusze Spółki podejmą decyzję o planowanym powołaniu Piotra Pągowskiego z funduszu inwestycyjnego Black Pearls VC w skład Rady Nadzorczej Spółki. Obecnie Studio jest w zaawansowanym procesie zmiany rynku z NewConnect na Główny Rynek GPW w Warszawie.

https://managerplus.pl/rekordowe-przychody-drago-entertainment-w-i-polroczu-2023-r-do-rn-spolki-planowane-jest-dolaczenie-piotra-pagowskiego-z-black-pearls-vc-13282

######################################

Producentem i wydawcą jest Drago Entertainment. Winter Survival został stworzony na silniku Unreal (CD Projekt zdecydował się ostatnio na przejście na właśnie silnik Unreal przy produkcji swoich gier) Drago Entertainment sprzedało ponad milion egzemplarzy gry Gas Station Simulator. W przypadku Winter Survival oczekiwania są wyższe, a fakt że Drago Entertainment jest producentem i samo wyda grę sprawia że nie będzie musiał dzielić się zyskami z innym studiem, jak ma to miejsce w przypadku gdy jeden podmiot produkuje grę , a drugi wydaje. Cena nie jest jeszcze znana, ale można założyć że milion , lub kilka milionów egzemplarzy x cena jednostkowa w złotówkach a więc suma która trafi do kasy spółki może spowodować spory impuls, ponieważ kapitalizacja Drago Entertainment wynosi około 55 mln złotych a spółka posiada obecnie stabilną sytuację finansową oraz realizuje również inne tytuły. 
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~adameczek133 [188.137.78.*]
    Fundusz wlazł i będą naganiać. Polyslash kapitalizacja 17 milionów a Drago 55 milionów . I gra Tribe ma więcej potencjalnie odbiorców bo jest dla dzieci i dorosłych .
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~wolfie [193.42.99.*]
    Nie kwestionuję potencjału Polyslash i Tribe a jeśli chodzi o DRAGO ENT jest jedynym wydawcą WINTER SURVIVAL , nie dzieli sie z nikim , sprzedali ponad milion kopii Gas Station Simulator , na Steamie Winter Survival mają 2x więcej followersów niż Ghostrunner 2 i podobną pozycję na wishlist , gdzie co do ghostrunnera 2 szacuje się kilka milionów sprzedanych kopii , a DRAGO ma czas na reklamę i awanse na wishliście , ustalona data premiery , zaangażowanie funduszy i przejście na GPW bo może dać zielone światło fundom na zakupy, akcji jest około miliona , Free Float to nieco ponad 30% , Drago poprawia wyniki R/R , zarabia i ma ambitne plany wydawnicze
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Geniusz [109.196.33.*]
    Z tego co pamiętam nawet Marek Kamiński się wycofał. Nawet in nie wierzy w sukces gry
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.114.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~wolfie [193.42.98.*]
    Podróżnik Marek Kamiński został spłacony żeby uniknąć dzielenia się zyskiem. Drago samodzielnie wydaje tytuł więc całość ze sprzedaży trafi do kasy spółki czyli 200.000 egzemplarzy w rok x 100zł na czysto = 20.000.000 mln wersja pesymistyczna lub wersja optymistyczna 2mln kopii w rok x 100 zł na czysto = 200 milionów do kasy spółki. Gdzie kapitalizacja teraz to niecałe 60 mln, a wskaźniki finansowe dla sektora sprawiają że przy wariancie pesymistycznym akcja wynosiłaby 375 złotych a przy optymistycznym 3750 zł. Jeśli ktoś szacuje tu inaczej niech skomentuje pod spodem
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.114.*]
    Drago idzie na GPW , ma w akcjonariacie fundusz , na najbliższym NWZA najprawdopodobniej obsadza nowego członka Rady Nadzorczej - też człowiek z funduszu inwestycyjnego tym razem Black Pearl , przejście na GPW też może mieć swój powód, wystarczy poczytać wypowiedzi Prezes na ten temat , a Drago już zwiększa zyski , skupuje akcje własne gdzie ustalili kwotę do 100 zł , idą na GPW, zarabiają na grach , ogłosili datę premiery Winter Survival , który tworzą i wydają więc nie będą dzielić się tortem , jest tego sporo
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.113.*]
    Warto przeczytać, bez naganiania
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.232.*]
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.114.*]
    No widzisz kuropekt a ja Ciebie kojarzę, udzielaliśmy w tych samych tematach wielokrotnie, z tym że Ty raczej wisisz tu od dawna a ja wiedziałem kiedy wejść, a co do Drago Entertainent to rzuć okiem i zrozumiesz
    Z tego co wiem to Sugalski kupował po 30zł, nie wiem czy jesteś od niego ale naganiasz na spółkę którą kilka lat robi grę i wypuści ją we wczesnym dostępie. Nie umieją jak polyslash dać grę do testów. W Winter Survival pewnie nie da się jeszcze grać. A Tribe prymitiv builders to gra po testach z zerem błędów.
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~wyga [95.214.217.*]
    JEDNO NIE WYKLUCZA DRUGIEGO , NAPISAŁ ŻE MA TEŻ POLYSLASH , ALE Z TYM CO NAPISAŁEŚ TO BREDNIE , DRAGO NA NWZA BĘDZIE GŁOSOWAĆ NAD CZŁONKOSTWEM W RADZIE NADZDORCZEJ CZŁOWIEKA Z FUNDUSZU BLACK PEARL , KTÓRY KIEDYŚ WSPÓŁPRACOWAŁ Z CD PROJEKT
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~wyga [95.214.216.*]
    Dnia 2023-09-14 o godz. 19:50 ~wyga napisał(a):
    > JEDNO NIE WYKLUCZA DRUGIEGO , NAPISAŁ ŻE MA TEŻ POLYSLASH , ALE Z TYM CO NAPISAŁEŚ TO BREDNIE , DRAGO NA NWZA BĘDZIE GŁOSOWAĆ NAD CZŁONKOSTWEM W RADZIE NADZDORCZEJ CZŁOWIEKA Z FUNDUSZU BLACK PEARL , KTÓRY KIEDYŚ WSPÓŁPRACOWAŁ Z CD PROJEKT

CZŁOWIEK KTÓRY ZASIADAŁ WIELE LAT W RADZIE NADZORCZEJ CD PROJEKT I OBECNIE JEST W FUNDUSZU INWESTYCYJNYM BLACK PEARL , A DRAGO ENTERTAINMENT OTRZYMAŁO ZGODĘ KNF NA PRZEJŚCIE Z NEWCONNECT NA GPW
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.75.*]
    Regularnie wypuszczają gry , ostatnio Gas Station Simulator zszedł w ilości ponad miliona egzemplarzy , skupują akcje własne które będą objęte lockupem na kilka lat , fundusz inwestycyjny zwiększył udział w akcjonariacie , zwalali NWZA i możliwe że członkiem rady nadzorczej Drago zostanie człowiek który był w Radzie Nadzorczej CD Projekt 10 lat od kursu 4 zł do 400 zł i ten sam człowiek siedzi teraz w innym funduszu inwestycyjnym , przechodzą na GPW , robią gry które zwracają się w ciągu godzin lub sprzedają powyżej miliona egzemplarzy , przesunęli premierę Winter Survival żeby przenieść ja na silnik Unreal a mówi się że chcą dopiescic Winter Survival bo tworzą też grę RED FROST i dużo może im posłużyć do red Frosta, pozatym Winter Survival tworzą i wydają sami więc przychody ze sprzedaży trafią do nich w całości, jeśli rzeczywiście uda im się sprzedać milion lub miliony kopii Winter Survival to zarobią setki milionów złotych, oczywiście jeśli wszystko pójdzie po myśli developerów i spółki, mówi się też o tym że przesunęli termin premiery w przeszłości, ale w między czasie robili gry które zarobiły i zarabiają, a dzięki temu nie potrzebowali wydawcy , może taki był zamysł, akcji jest milion , free float to jakieś 32 procent , finanse są coraz lepsze rok do roku , możliwe że ogłoszą datę premiery innej gry Airport Contrabanda , pelnia tez role wydawcy , dużo przemawia za tym że może być to prawdziwa perła
    Winter Survival znowu przełożone, premiera miała być rok temu, wczoraj na Steam zobaczyłam że z jesieni tagi roku zrobili 28 luty 2024. Jednej gry nie potrafią skończyć. Drago nawet miałem pod premierę Winter Survival, i dobrze że się na wiosnę pozbyłem.
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~bankrut [31.60.111.*]
    To jeszcze napisz coś o food truck i podziałe z i inwestorem
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.122.*]
    Mogę napisać o tym że na koniec tamtego roku mieli 5 mln zł gotówki w kasie , nie planują emisji akcji , skupili akcje własne z rynku na których jest lockup , mogą podać 2 daty premier na kolejne gry Shady Deals oraz Airport Contraband i wiele innych. Moim zdaniem obie spółki mogą ruszyć jeszcze we wrześniu. Kto wie , może nawet w przyszłym tygodniu
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~bankrut [178.43.117.*]
    Kolejne dwa gnioty te gry
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.79.*]
    Twoje wypowiedzi sa na poziomie przedszkolaka
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Niemiec [109.236.63.*]
    da się grać , wypuścili nawet prologue a co do early access to greenhell był sprzedawany właśnie w takiej formie więc Twój argument jest całkowicie bezsensowny
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.41.26.*]
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~HSJ [165.231.67.*]
    Thx już mam mini plus
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.116.*]
    Drago entertainment
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.99.*]
    Są jeszcze miejsca
    JW
    J W
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~Viktor [31.60.82.*]
    Pozostały 3 sesje do debiutu Drago entertainment na GPW
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~greg [5.184.227.*]
    Słaba gra, peak darmowej wersji ledwie ponad 300 osób, oceny Prologa coraz gorsze, średnia na Steam 57%, brak potencjału, to poleci na pysk. Nic dziwnego, że latasz po forach innych spółek i naganiasz.
    JW
  • Re: Nowy typ Viktora Autor: ~DoktorWHO [45.134.212.*]
    Dziękuję za inspiracje, w porę przeszedłem i pomimo minimalnego plusika na koncie dziś okazało się że to była słuszna decyzja
    J W
[x]
POLYSLASH -4,01% 1,31 2024-03-21 16:46:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.