Osoba prowadząca nie chciała w nic wprowadzić, radziła samonauczanie. Jak juz przerąbałem całą kasę i ogarnąłem co z czym to wycofali część narzędzi, które do tego mi służyły to ja wycofuję pieniądze, które zamierzałem wpłacić i trochę odrobić strat. Wybieram inną platformę aby dziesiątki godziń slęczenia nad tabelkami w exelu nie poszły na marne.
Wybieraj inna i tam wpłacam. Ale szczerze dziękuje ze napisałeś o tym na forum. Wszyscy życzymy ci szczęścia. W ramach odpoczynku od xtb zalecamy tez przestanie odwiedzania forum xtb.
Gratuluję że tak szybko się ogarnąłeś jak ramut sześciu lat jestem już 450 000 pod kreską i dalej mam nadzieję że coś wygram A co roku zmieniam swoją strategię i nie działa
Jesteś jak widać opóźniony nie tylko z informacjami, ale również mentalnie, żeby znowu zaczynać dawno już rozliczony temat.
Temat dużo razy przerabiany na forum, ale tacy jak ty, co nie maja wiedzy, wyciągają go co jakiś czas.
Poczytaj sobie na szybko, może coś zrozumiesz i nie będzie potrzeby, żebyś zmieniał nicki i ip, żeby sobie na pytania odpowiadać.
https://pl.xtb.com/rzeczowo
Dodatkowo tutaj:
"W sprawie nie wszystko jednak jest tak oczywiste, jak w prasowych nagłówkach. Po pierwsze, zarzuty wobec XTB o stosowanie nierównych zasad przy egzekucji zleceń dotyczą okresu od początku 2014 r. do lipca 2015 r. KNF zakazał stosowania asymetrycznej dewiacji i nałożył na brokerów obowiązek określania maksymalnej wartości odchylenia dopiero w maju 2016 r. (dając brokerom kwartał na zastosowanie się do nowych reguł). XTB wprowadził symetryczną dewiację już w lipcu 2015 r, mimo tego, że terminal transakcyjny najpopularniejszej platformy tradingowej MetaTrader domyślnie umożliwiał stosowanie jedynie asymetrycznego modelu. Oznacza to, że największy polski broker zastosował się do nowych wytycznych ponad rok wcześniej niż zostały one wprowadzone przez krajowego regulatora."
Czyli na szybko - wszyscy stosowali bo było dozwolone, XTB wycofało sie pierwsze i zaczęło stosować XStation, zanim jeszcze KNF tego zabronił. KNF ukarało zapewne XTB, bo jako nieliczne na tamten czas było regulowane przez KNF i na dodatek Polskie a nie z jakiś rajów podatkowych, więc była możliwość ściągnięcia kasy w odróżnieniu od ich konkurencji np. z Cypru.
XTB nie używa Meta Tradera od bardzo dawna, na rzecz swojego autorskiego oprogramowania XStation.
Cep naprawdę, wygrzebujesz linki z artykułami spraw z 2015roku?
CEP nie wliczając tego, że nie potrafisz netto od brutto bez encyklopedii i kalkulatora, to słabe to. Zwłaszcza, że temat ograny i robiły to inne spadzie przed tobą.