• 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~Realna2 [85.128.107.*]
    Mam pytanie kto komu i dlaczego wlasnie tam oddaje 1 procent podatku. Fajnie, jesli bedzie to zwiazane z dziecmi. Moze komus taka baza i pare slow na temat po prostu pomoze w wyborze. W koncu dopiero 1/3 uprawnionych przekazala 1 % podatku, albo nawet nie - mowa o zeszlym roku. Fundacja Centaurus to moj wybor (www.centaurus.org.pl), glownie za cele statuowe, dzialalnosc non profit i starania - strona www.darmowepity.pl pozwolila mi np wypelnic pit za darmo. W nagrode za pomysl.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.54.173.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~KaskaG [31.42.17.*]
    Ja właśnie oddaje 1% podatku dzieciom. Zawsze staram się aby to były dzieci najbardziej potrzebujące. Myślę, że mało z nas oddaje ten 1% na polskie dzieci ze Wschody, zwyczajnie nie pamiętając o Nich, ponieważ z reguły myślimy tylko o dzieciach mieszkających w Polsce. Dlatego ja polecam uwadze Stowarzyszenie Expatria http://www.1procentdzieciom.pl bo właśnie oni niosą pomoc dzieciom chorym i najbardziej potrzebującym z Kresów.
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~mati [83.29.115.*]
    Szanowni Państwo,
    W związku ze zbliżającym się okresem rozliczeniowym zwracam się z gorącą prośbą o przekazanie 1% podatku na subkonto mojego synka Mikołaja Madejskiego. Zebrane środki pomogą nam w intensywnej rehabilitacji Mikołajka.
    Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT proszę wpisać:
    1. KRS: 0000037904
    2. W rubryce „Informacje uzupełniające – cel szczegółowy 1%” proszę wpisać: 14650- Madejski Mikołaj

Jedynie wpisanie wszystkich powyższych informacji, umożliwi wpływ Waszego 1% podatku na subkonto Mikołajka.

Wszelkie informacje odnośnie choroby Mikołajka: http://www.dzieciom.pl/14650

Serdecznie pozdrawiam, życząc zdrowia i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
    Dziękuję

Mateusz Madejski
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~NataliaG [188.125.130.*]
    Obywatelska Fundacja Pomocy Dzieciom OPP- Fundacja, która przywraca uśmiech.

Historia Fundacji jest niezwykle poruszająca. Założycielami instytucji są zdeterminowani i pełni wiary rodzice, rodziny oraz przyjaciele chorych dzieci, którzy nie pobierają wynagrodzeń za prace i szerokie działania wykonywane na rzecz Fundacji.

Wszelkie informacje związane z działaniem oraz funkcjonowaniem Fundacji znajdziecie na stronie internetowej: pomocdzieciom.eu.

Na stronie został udostępniony NIEODPŁATNY program do rozliczania PIT, z którego mogą skorzystać zarówno osoby indywidualne, jak i biura księgowe.

Wpisz się w historię Fundacji przekazując swój 1% podatku.

POMOC się LICZY! 
KRS 0000140007
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~mossa [89.79.21.*]
    Ja swój jeden procent mam zamiar przeznaczyć na Małopolskie Hospicjum Dla Dzieci. Na stronie http://pomozbudowac.pl znajdziesz więcej informacji na co dokładnie te pieniądze zostaną przeznaczone. Na pewno warto pomóc dzieciakom.
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~Nelka [83.28.49.*]
    Ja zdecydowałam się wesprzeć Arkę (fundacja L'Arche), która wspiera osoby z niepełnosprawnością intelektualna poprzez prowadzenie domów, w których mieszkają. Miałam przyjemność poznać ich działalność, dlatego zdecydowanie uważam, że te pieniądze nie przepadną, a bardzo im się przydadzą ;) Jeśli ktoś nie wie, komu przekazać swój procent to zdecydowanie ich polecam!
  • Re: 1 % dla opp - komu oddajecie ? Autor: ~Nata [83.6.200.*]
    ja również przekazuje L'Arche:) Robią wspaniałą robotę, a niewiele osób to widzi :/ Jakby ktoś jeszcze się nie rozliczył, to zachęcam chociaż do zapoznania się z ich działalnością (może na yt: www.youtube.com/channel/UCMFccXUsUuEKKVmaAl-MAVQ), żeby przekonać się, że warto ich wspierać :)