Poczytaj o działalności spółki i akcjonariacie. Po drugie mamy historyczne poziomy okolice 70gr i nastąpiło odbicie. 70 gr to punkt wsparcia co widać po dzisiejszej sesji. A na koniec dodam, że jakby były popychacze na chama ustawiane z lewej, aby podnieść kurs, to byłoby to podejrzane. A obserwowałem ruchy dzisiaj na akcjach i ktoś ewidentnie brał za niemałą kasę. Pół mln akcji w niecałą godzinę od 11. Potem również zbieranie ze średnią 75 gr. Uważam, że promocja to akcje poniżej 80 gr. Ale jak każdy mogę się mylić.
Nie ma nigdzie napisane że układ zawarty. Wniosek o upadłość może wynikać z obrony zarządu za zobowiązania spółki czyli obowiązku złożenia wniosku o upadłość gdy są przesłanki do jej ogłoszenia. Trzeba było prześledzić dokumenty finansowe jeśli s a na minusie wyniki finansowe ogłasza się upadłość. Teraz na zdrowy rozum jeśli jest wniosek o układ ale nie ma wyników finansowych na plus czyli spółka nie zarabia i nie ma perspektyw czyli realnie podpisanych kontraktów i nie ma zamówień sąd odrzucił wniosek o układ bo skąd i niby z czego vistal będzie obsługiwał zobowiązania obojętne układem. To moja opinia a nie wytyczne do podejmowania decyzji. Prawda jest taka że w tym momencie pełna wiedzę ma sąd i zarząd vistalu.
To idziemy dalej. Sad ma zatwierdzić układ z wierzycielami. Czyli ma stwierdzić ze umowa z wierzycielami to nie pic na wode. Jesli odrzuci o znaczy ze wierzyciele zaakceptowali cos nierealnego i stawia wierzycieli w kiepskim świetle. Wiem ze sa przypadki gdy sad nie klepnął takich umów ale czy nie sa to skrajne przypadki i czy Vistal do takich należy?
chłopie, użyj Google jeśli nie masz wiedzy. Zanim zostanie rozpatrzony wniosek o upadłość najpierw MUSI zostać rozpatrzony wniosek restrukturyzacyjny czyli o zatwierdzenie umów z wierzycielami. Jeśli ten zostanie zatwierdzony przez sąd to wniosek o upadłość z automatu jest odrzucany. Jednocześnie wniosek o upadłość może być procedowany max 2 miesiące. z tego wynika ze maks do 8 listopada będziemy wiedzieć czy sąd zatwierdzi układ. Chyba już setka postów była o tym na forum.
To zagrywka zarządu, aby wywołać pewien nacisk na układ, bo inaczej więcej stracą wierzyciele. Po drugie sami na słupy akcje mogli skupywać w dołku po spadku o 50 %. I będą zarobieni.
kolejna podpucha z tym pseudo pytaniem. A kto miał wystąpić? złożenie wniosku o upadłość nie równa się stwierdzeniu upadłości natomiast wskótek przepisów prawnych wprowadza pewne ramy czasowe w które musi wpisać się sąd i podjąć decyzje o zatwierdzeniu bądź odrzeczeniu wniosku o zatwierdzenie układu z wierzycielami. Trole już nie pokrzykują ale żądają pytania chcąc wzbudzać wątpliwość tyle ze wystarczy 2 minuty z wyszukiwarką aby samemu sobie odpowiedzieć na te pytanie. na szczęście powoli wystraszeni i niemający wiedzy już wysprzedali i zostają Ci którzy trochę więcej wiedzy i nadziei na zatwierdzenie układu posiadają.
Najpierw wniosek o układ potem o upadłość ale tak jak pisałem na co komu układ który nie będzie realizowany bo nie ma z czego. Jakby nie było przesłanek do upadłość to nikt wniosku takiego nie skalda bez przesłanek czyli braku kasy.