• REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~otco [109.233.92.*]
    Zysk Netto skumulowany ok 900 MLN PLN ----P/E 1.1 w 2025 cena w reko 225 PLN --kapitalizacja ok 615 PLN ---

https://zapodaj.net/plik-MVKk0jRNjh

IPOPENA wali podobne reko z podobnymi wskaznikami ---p/e 1 w 2025 dla SCP w tym czasie daje Reko dla MDG z P/E 250 I jest GIT

https://zapodaj.net/plik-yQJTxhABB3

Przecież TU jawna KPINA --jest GRANA ---żeby nie powiedzieć dosadnie WAŁ ----

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.12.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~Toskańczyk [82.49.87.*]
    Otco, parę pytań:
    Jaki kształt ma Ziemia?
    Czy Biden uczciwie wygrał wybory?
    Czy covid istnieje i czy w szczepionkach są chipy?
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~otco [109.233.92.*]
    Dla mnie wnioskek z REKO IPOPEMY ---jest jasny --Robią koło pióra Indywidualnym z tą swoja MEGA ZANIŻONA a przy okazji DOBRZE rodzumym Fundom( bo widac jaką presje kursową ONE stosuja łacznie z wycena ABB) ---REKO na SCP według swoich własnych estymacji

\A z drugiej strony Robia Dobrze zagranicznemu inwestorowy siedzacemu w MDG -- z Tymi Estymacjami jakie podali i TAKĄ masakrycznie przewartosciowaną wyceną Spółki .,

przecież to oczywiste .

Trigon według swoich Estymacji ---jeszce bardziej zaniza Wartosc tej technologicznej spółki MED -TECHU czyli SCP --prognozujac na lata 2022 ---- 1.1 MLD PLN ---EBITDA --przy wycenie spólki 625 MLn PLN --czyli 150 MLn $ ---to MNIEj niZ SAMA WARTOŚC DEALU PCR/ONE na kwote max 170 MLN $ .

taką nierzetelnosć powinno sie prawnie Ścigać ---bo JAK BARDZO można w KULKI WALIĆ ---??
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~Car [37.248.217.*]
    Musisz zawiadomić knf i prokuraturę piśmie to może na przyszłość pismak oduczy się takie durne rekomendacje wydawać jak karę dostanie...
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~otco [109.233.92.*]
    Lepiej byłoby gdyby chyba (GIRZYŃSKI ) zaregował ( czy kto tam z PISu pokazał ze ma jakieś akcje SCP w swoim sprawozdaniu ) ---i to tak na ostro --Bo CI z PISu potrafią MERDAC róznymi instytucjami JAK IM SIĘ CHCE .

BTotal to tez rodzimy IPOPEMOWSKi fund który kracze w zgrai jak inne Fundy w Polsce --a RUTA cóż --wystarczy zobaczyc na SDS co soba wynikowo reprezentuje a jakie ma kapitalizacje Vs. SCP ---i KIEDY rozjechały sie wykresy porównacze SDS i SCP--najwieksza chała zaczeła sie po wypłacie Dywidendy --

Tylko na prawdę dziwie sie Garsteckiemu i Izydorzakowi ---że niby taki Swiatowy Gosć a daje sie robic w BAMBOOKO przez INNYCh ktorzy sobie JAJA robia z wyceną SCP . ---JUZ dawno powienin zrobić SZACH MAT i doprowadzic do tego zeby AKCJE BIEDA FUNDU polskiego poszły w ręce Inwestora zagranicznego --Najlepiej Branzowego jak to było w MDG. ---a tak stał sie w oczach wielu inwestorów Indywidualnych zwykłym CIAPCIAKIEM pozawalajac zeby na jego spółce tak Fundy jechały jak po Burej Suce.

najwieksze Deale robi sie z Zagranica w tle ---to pokazuje np PEPCO jak wycenili Znowu Spółke ktorej po jakims czasie Włąsciciel okazał sie BAnkrutem --ale to zagraniczny podmiot Wlasciecielski jak GETBACK czy jak ALLEGO to tzreba Wycenić ODPOWIEDNIO WYSOKO --- BO TAK .

przecież to dlatego Brzoska wyszedł z naszego BANANA ---z kpatialziacją 500 MLn PLN za INTEGRER ---zeby kilka lat później z zagranicznym graczem u Boku wejsc do amsterdamu z wyceną 40 MLD PLn na OPEN ---Tu jakby wszedł np BIORAD --już dawno byłby siwy dym ---a tak jest takie FIUN-damentowanie rynku przez polkie FIun-dy .--- DZIWIE sie GArsteckiemu ---NAprawde ze godzi sie na jakies DEALE z tymi BIEDA fundami polskimi.
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    Jak na razie widać że tutaj Fundy robią między sobą wałki zobaczymy jak długo chcą kupić jak najtaniej akcjki
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.12.*]
    To swietnie że czytasz bo w przeciwnym razie ---chodziłbyś po ulicach z " HANDE HOCH " ---jaki poziom wówczas byś prezentował ?

P. S Jak patrze na POZIOM CENOWY na SCP tych REKO vs ich własnych estymacji co do przyszłych wyników spółki TECHNOLOGICZNEJ ( podkreślmy ) --to szczena --cyc i jeszcze pare innych rzeczy Opada ----Bo to juz nie jest poziom przedszkolaków -----tylko " Normalnych " inaczej .
    Po tym jak szybko dostałem czerwonego palucha ---nie tylko w tym poscie ale i poscie " o metodzie porównawczej" --widać że pomimo że spólka która jest NISZOWA ---MEGA NISZOWA---to ktoś pilnie odświeża Forum bankiera ----na temat spółki w której chyba tylko ja jestem jako tako aktywny --bo reszta ( poza moimi perspnalnymi HEJTERAMI--- których nie pozdrawiam) ---wydala co najwyżej kilka postów na MIESIĄC.

CIEKAWE---- :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.49.87.*]
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~Car [31.0.77.*]
    Jak bym miał tyle tysięcy akcji to też bym tyle postów produkował a że mam niecałe 700 sztuk to mi się nie chce...
    To nawet nie o to chodzi --tylko o to jak nieprawdopodbnie pod róznymi pretextami mozna taka świetna solke Gnoić ---i jak można Wystawiać rażąco zanizone REKO ---przy własnych estymacjach Zysków in future dla tej spółki juz MEga dywidendowej ---bo ja zgarnałem ponad grubo 40% dywidende Brutto ---:)

a to ze cierpliwośc popłaca --coz na SCP siedzę juz ponad rok ---dla tych melionów zysku na moim portfelu ---- moge posiedzieć dodatkowe kilka lat ---czas leci ---dla mnie gra warta jest swieczki gdy walcze o np 10-20 MLn PLN ( w zalezności od kursu i kapitalziacji ) ale sądze że z czasem nie powionno być kosmosem zeby scp mial 3-6 MLD PLN kapitalizacji.
  • Re: REKO TRIGONA-- Skumulowana EBITDA 1.1 MLD PLN ---2022-2025 Autor: ~Tomi [188.146.250.*]
    I dobrze ...niech zjadą jeszcze niżej....
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.209.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.41.26.*]
[x]
SCPFL 0,47% 170,60 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.