Okej, małe info - nie mam zamiaru twierdzić, że to co zdarzylo się w Big Cheese, jest identyczne z Dustem, ani implikować, że Dust nie ma gier, ani Big Cheese.
Niemniej, ta afera pokazała coś, o czym mówiłem tu jakiś czas temu - nie wszystkie studia, nie ważne co mówią, są zarządzane przez zawodowców, ludzi z potencjałem. Nawet PLW wtapia.
Więc, zalecam po prostu ostrożność i weryfikowanie tego co się dostaje z obietnicami i zdrowym rozsądkiem.
Hotel renovator jako pierwsza wydana gra pokazała że studio wiarygodnie przedstawiała wszelkie informacje na temat postępów prac i zmian faz produkcji. Wszystkie zapowiedziane,. pozostałe gry o których mówisz miały na celu zbadanie popytu poprzez utworzenie karty na steam i ocenienie czy dany projekt warty jest inwestycji. Ostrożność jest zawsze wskazana a THE DUST do chwili rzetelnie dowozi kolejne fazy projektów. Kolejnymi, najbliższymi będzie inkwizytor i Serum.
Dnia 2023-09-13 o godz. 07:56 ~pozdrawiam napisał(a): > Hotel renovator jako pierwsza wydana gra pokazała że studio wiarygodnie przedstawiała wszelkie informacje na temat postępów prac i zmian faz produkcji. Wszystkie zapowiedziane,. pozostałe gry o których mówisz miały na celu zbadanie popytu poprzez utworzenie karty na steam i ocenienie czy dany projekt warty jest inwestycji. Ostrożność jest zawsze wskazana a THE DUST do chwili rzetelnie dowozi kolejne fazy projektów. Kolejnymi, najbliższymi będzie inkwizytor i Serum.
Studio ma tą tendencję, że przesuwa prace nad grami i daty premier.
Co do tych zapowiedzianych gier - jak sam wiesz było to w cholerę sprzeczne z polityką Steam, a teraz ze strachu przed wielką ręką nie robi takich akcji. Takie same brzydkie praktyki miał PLW. Studio komunikowało zapowiedzi gier (ESPI wiszą), a nie badanie popytu przez zakazane przez Stram praktyki.
Co do rzetelności - nie, to nie jest prawda. Dust dowiózł jak na razie jeden komercyjny projekt. Co do pozostałych - mamy pewność ze są. Czy gry są już w certyfikacji? Czy Inkwizytor jest gotowy do premiery?
Mamy ta pewność. Dziękujemy za troskę z Twojej strony. Jako akcjonariusz który nie był nigdy na walnym zgromadzeniu masz prawo mieć wątpliwości, my ich nie mamy. Pozdrawiam
Ja ci powiem.
Bo tak łatwiej odciąć się od tych, które będą przynosić straty. Szanse, ze survivale, renovatory, gry fabularne oparte o IP i RTSy wszystkie razem do kupy wyjdą na plus, są małe. Coś wyjdzie, coś się nie uda - tak możesz mieć lepszy track record.To istotne. Dwa, szansa na i ściągnięcie hajsu od jelonków ryczących z giełdy jest większa, jak są spółki córki na giełdzie.
Dnia 2023-09-14 o godz. 14:20 ~dragonball napisał(a): > PLW tak zarabia, ja na PLW na tym zarabiam. Tylko kiepscy inwestorzy jak XD na tym nie zarabiają.
Then again, kiepski inwestor to żaden inwestor? bo nie rozumiem.
Dust to nie PLW. XD. Już bardziej Movie, może,
PLW tworzy spółki córki w które nie ingeruje specjalnie, zostawiajac tam ludzi. Czasem są sukcesy, czasem ich nie ma, czasem są porazki jak Big Cheese.
Dust tworzy spółki córki, w które ingeruje i planuje (albo planował, dopóki rynek nie zrobił kaput) wyciągać hajs przez giełdę.
pięknio to teraz bugocze, jestem na bańce , wiadomka piatun io, ale tu szię dszykuje grubszy temat.. czuję się jak mody bog, że z tego wyszedłem.. tu jest grubo i naprawdę pod górkę.. piasałem kiika postów że coś cuchnie to mnie prawie zjedli i powiesili.. takich rzeczy się nie zostawia :)