• Spółce matce udało się wynająć biurowiec Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    i to za kupę kasy.......
    8 pięter, pewnie ok 200 pomieszczeń i całe 500 zł i to tylko za miesiąc.
    niestety nie wiem czy netto czy brutto
    ale podobno prorok jest zły.....
    czyżby spółeczki straciły kryszę pisowską?
  • Re: Spółce matce udało się wynająć biurowiec Autor: ~odp [84.205.172.*]
    prawnuk znowu nie zainwestowałeś 5 zł w y wykupić cały artykuła i bzdury wypisujesz:)
  • A wiem też za ile wynajęli te "moje działki" Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    wyobraż sobie że taniej,

kiedyś tu pisałem, że trzeba być skrajnie naiwnym, by wierzyć, że jak będą tu mieli pomysł na zarobienie 10 mln to sie z wami podzielą, zamiast założyć sobie spółeczkę prywatną /i legalnie zarobić/,
    teraz zmienian z tego miliona na tysiące.

Vincent drogie dziecko - albo rzeczywiście albo przed wyborami spółka straciła kryszę pisowską, bo albo jej już nie stać na opłacenie albo ich straszą
  • Re: A wiem też za ile wynajęli te "moje działki" Autor: ~odp [84.205.172.*]
    I znowu ten protekcjonalny ton a 5 zł szkoda zainwestować. A to tylko cena jednej akcji OZE jak ruszy. Ja mam w dpie ile spka zarobi i z kim się podzieli. Przy 5 pln podziękuję i poczekam na następne kółko albo po spwkuluje na czymś innym.
    Ty od wspólnika kasy już nie wyciągniesz, dlatego będziesz biadolił na jego byłych interesach jeszcze długo.
    Dobrze, że są ormowcy dajuzspokoj i piesek z pod Radomia to sobie będzie podbijać posty:)
  • Re: A wiem też za ile wynajęli te "moje działki" Autor: ~AleJaJa [5.173.17.*]
    Dnia 2023-09-12 o godz. 21:42 ~odp napisał(a):
    > I znowu ten protekcjonalny ton a 5 zł szkoda zainwestować. A to tylko cena jednej akcji OZE jak ruszy. Ja mam w dpie ile spka zarobi i z kim się podzieli. Przy 5 pln podziękuję i poczekam na następne kółko albo po spwkuluje na czymś innym.
    > > Ty od wspólnika kasy już nie wyciągniesz, dlatego będziesz biadolił na jego byłych interesach jeszcze długo.
    > > Dobrze, że są ormowcy dajuzspokoj i piesek z pod Radomia to sobie będzie podbijać posty:)

5 zł? kurs wynosi 1 zł Ty ładnie jesteś odklejony od rzeczywistości. Prezes ci w preambule napisał że będzie 5 zł? Póki co jest 1 i wszystko wskazuje na to że pozostanie tak na wieki wieków amen, a 1,5 zł za akcję jest szklanym sufitem nie do przebicia.
  • a to zdecyduje Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    krysza - jak to w pisowskim kraju.
    Będzie hajs będzie krysza

A - ja mam spokojną sytuację i przed igrzyskami w Australii raczej się to wyjaśni.
    i raczej optymistycznie.
    choć wszystko w rękach ludzie z topmedical......

jak oni sprawę zamkną ...... to jestem spokojny....

Chciałem tylko pokazać schemat.....
    wyobraż sobie kupiłeś spółkę, która ma .... np złote tarasy.........
    i się nagle dowiadujesz, że podspółka która zarządza tarasami, przekazuje spólce giełdowej 1000 zł rocznie

My mamy taką umowę w tym centrum co to stoi - na szczeście z wadą prawną.

• i jeszcze jedno Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    z tych papierów co je dziś dostałem wynika, JEDNOZNACZNIE to o czym pisałem tu od poczatku, jest jeszcze bardziej szokujące.
    Mało co mnie zastanawia, ale
    - po co sensowni ludzie siedzą w spółkach zależnych ? przecież to im w CV zostanie na zawsze,
    - po co ludzie bronią czy sugerują sens inwestowania w takie struktury - bo jeśli z głupoty to rozumiem, ale jeśli z innych powodów - to bym zamykał.
    - no i oczywiście co robi KNF przy tym modelu biznesu - nie mam pojęcia
    - wychodzi, że jak ktoś działa na GPW czy NC - to i tak gwarancję daje dopiero detektyw
  • Re: i jeszcze jedno Autor: ~oze [77.111.246.*]
    Przegryw dalej wypisuje swoje brednie :)

Uwielbiam ten jego skowyt :)

Fajnie że takie przygłupy są pozbawiane kasy. Dzięki temu nie mają za co kupić akcji takiej perły jak OZE i mogą się jedynie przyglądać jak szort odkupuje te 4 mln akcji :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.63.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • a rozumiem jesteś dumny ze spółki matki Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    ktora tak działa na rynku czynszów, że akcjonariusze mają z tego okrągłe zero.
    Gratki.
    Ty robisz im te przyjemności?
    Fakt- to perła.
    kupiłem kiedys mieszkania z tatą na spółkę.
    Tata ma dość niską emeryturę bo niecałe 8000 zł, i on mi połowę kasy "dał", więc jak pojawił sie czynsz na poziomie połowy jego emerytury, to miałem dylemat co robić.
    Zarządzający PGF czy Zastalu dylematu nie mieli......
    tylko akcjonariusz - to jest jak mój tata
  • po co wmawiasz ludziom odkupienie akcji? Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    co za brednie - jak można wynajmować bez czynszu, to da sie odkupić bez giełdy.
    Ty dalej nie wiesz, że jesteś tu dawcą czy nawozem?
  • Re: po co wmawiasz ludziom odkupienie akcji? Autor: ~dajjuzspokoj [91.201.121.*]
    Dnia 2023-09-13 o godz. 08:52 prawnuk napisał(a):
    > co za brednie - jak można wynajmować bez czynszu, to da sie odkupić bez giełdy.
    > Ty dalej nie wiesz, że jesteś tu dawcą czy nawozem?

On to doskonale wie podobnie jak vincenciłeb, dlatego wmawia nam i przede wszystkim sobie, że kupił ze średnią 0,75 (a najlepsze że taką ilość która w ogóle nie była wtedy dostępna) mimo że wszyscy pamiętają jak naganiał dużo wczesniej.
    Podobnie te bzdury ze zwrotem akcji. Zawsze wymyślają jakąś brednię która ma być gamechangerem i ściągnąć ich z haka. Jak nie mormon to produkcja stelaży, jak nie stelaże to tajemnicza firma ze skrytką pocztową w usa, jak nie firma wydmuszka to odkupienie akcji i tak w kółko już od ponad 3 lat. Wszyscy pamiętają jak te oszołomy tutaj biegały jak tylko się pojawiło info o jakimś programie typu "mój prund milionpińsetstodziwińset" czy jak kopytami przebierali jak dopiero była wzmianka o lini do produkcji stelaży. Liczyli już wtedy miliardy. Bredzili o odnawialnych źródłach energii i jakie to krocie przyniesie. Ile tego oze zostało w Oze Capital no ile? Dwa chore łby.

[x]
OZECAPITAL 1,70% 0,48 2025-10-31 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.