Czyli mamy kontynuację odbicia z piątku. Wejście w strefę 1960-70 zakładałem. Wyżej już raczej uważam że powinno być trudno ale co będzie zobaczymy. Zrobili już sporo i należałoby zawracać jeśli mają jeszcze na starej serii w tym tygodniu testować ostatnie dołki.
Witam, jo dzięki Ravcio za open:) a "kopaczami" to nawet się nie denerwowałem, oglądałem siatkę. Powinna być jak już kilka razy pisaliśmy nowa drużyna od podstaw, bez "gwiazd" i nowy "młodszy" trener a nie dziadek co rano się budzi i nie widzi na oczy..... co do giełdy to jak piszesz wiedźmy i pewnie będą wyciągali, zobaczymy, .... Powodzenia Wszystkim:)
Biedny trener nie wiedział co go czeka przychodząc do nas. Kat ostatnio leciał w TV mecz drużyny do lat 20 - ograli Portugalię 4-0. Jak popatrzyłem jak oni biegają po boisku jak szaleni w jakim tempie grają to by obiegli Drewniaka albo Krychę 3 razy nim by się zorientował gdzie jest piłka. Szkoda komentować. Oglądałem mecz i serce krwawi.... Dziwie się tylko po co ludzie kupują bilety i za granicę jadą ich oglądać.
A mnie zadziwia tak duża różnica punktowa pomiędzy seriami. Optymizm w narodzie nie wygasł. A tydzień z rozliczeniem to wiadomo, nie do końca racjonalne ruchy. Jedna różnica w stosunku do ostatnich rozliczeń to dużo pozycji się domknęło przed rozliczeniem. Przecież Lop zleciał przez ostatnie tygodnie o ponad 20 tys.
Okolice czwartkowego dołka. Według mnie trend mamy jaki mamy. Odbicie to może być okazja na wejście w rynek w trendzie spadkowym. Ogląd sytuacji zaburza tydzień rozliczenia.
F = S x (1+ r x t) Gdzie: F = cena terminowa S = – wartość bieżąca instrumentu bazowego, r- stopa procentowa wolna od ryzyka w stosunku rocznym, t -czas do wygaśnięcia kontraktu terminowego w latach.
Słabość... stoi pod oporami dopóki nie wyjdzie nad 4.33 nie ma co mówić o testowaniu 20 na indeksie - z punktu widzenia korealcji waluta - indeks. a słaboś to nad 4.4-4.5 do tego jeszcze daleko. W drugą mańskę: cztery ziko od góry zostało naruszone więc jeszcze tam najpewniej zajrzy.
S dopiero przy zamknięciu pod 44 na indeksie - zamknięcie L i łapanie S od góry jak się uda. nie patrzyłem na EUR - dla mnie wszystko zawsze jest we wzajemnej zgodności a jeżeli ktoś widzi inaczej tzn że powinien się zresetować i spojrzeć powtórnie. Zawsze wszystko jest w równowadze taki to fach.
Mam Ski z piątku o których pisałem + dodatkowo dwa wejścia dziś dwa razy mniejszą pozycją z 1959 do 1950. Czasem bardziej kurs do EUR, CHF czy GBP bardziej pokazuje obraz PLN niż kurs do USD.
Tylko odbicie bazowych dało u nas wytchnienie. Jeśli bazowe zdążą dołki poprawić przed naszym zamknięciem to u nas jeszcze może być nerwowo. Ale raczej bazowe nie zdążą + dolar ratuje byki.
No ale na nowej serii LOP na wzrostach. Dziś też jest na plusie. Już prawie 20000 LOP wzięte na L więc prawdopodobnie. Wygląda na to, że jakąś bazę do wzrostów wstępnie zrobili.
Witam ,jeśli 20000 L-ek przybyło to i tyle.samo S-ek, a na nowej szybko przybywa bo rolują, trzeba poczekać z.ocena LOP-u jak pisze Ravcio , ale.ja.sie nie znam