• Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: messiah84 [153.19.209.*]
    Albo 1 zł albo 1,5 zł ! ! !

To będzie ciekawa sesja :)
  • na dziś na walutach są sporo na + a do 30 stycznia jeszcze czas Autor: jarocool [83.28.150.*]
    ja dziś dokupuje
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Rafaello [85.232.227.*]
    ...no i pokazuje... ktoś sypnął że szok... jaki sens ma wystawianie na sprzedaż akcji z limitem poniżej 9 gr niż aktualny kurs???? I jest 1,15......
  • fundy się bawią dla nich to grosze Autor: jarocool [83.28.150.*]
    dobrałem 4000 po 1.15 ;/
  • Re: fundy się bawią dla nich to grosze Autor: ~oj [89.171.123.*]
    to jednak jeszcze nie koniec. INGi postanowiły chyba wyjsc ze wszystkich akcji. tylko dziwnie to robią, bo przy byczym rynku mogli to robić z większego pułapu. chyba ze jest jakieś uzasadnienie: np nowy fund ładuje teraz w okolicach 1 zł i INGi mu to oddają po takiej cenie pod war, że ten nowy fund odkupi od INGów pozostałe akcje np po 5 zł :-)
  • Re: fundy się bawią dla nich to grosze Autor: ~Le [83.27.250.*]
    Czy takie machloje są legalne?
  • Re: fundy się bawią dla nich to grosze Autor: ~tru [83.4.125.*]
    Fantazja, jasne że możliwe ale po co, jest w sparcie na 1zł, kryzys sie nie skończył a jak pokazuje historia lena niestety ( bo sam mam ) przebije się w dół. A jedno co akurat mi się wydaje prawdopodobne to że ING sobie rozbije to wsparcie swoimi akcjami, a że jest to dobra spółka to przy następnym ciekawym poziomie ( np 50gr ) zrobią skup i odbicie... bo to w końcu dobra spółka jest a lepiej mieć taniej.
  • Re: fundy się bawią dla nich to grosze Autor: ~oj [89.171.123.*]
    pamietaj ze INGi wchodziły po około 7 zł. cześć wysypały po około10 i zostało im jeszcze coś poniżej 5 proc (mowa o TFI).
    Zapakował się nowy fund chyba PEKAO, więc już tak bezkarnie to latać z kursem chyba nie powinni. Ale jak piszesz przy wolumenach leny to wszystko jest możliwe.
    Tak czy siak. C/WK to teraz około 0,3 :-).
    W polsce do wymiany jesto okoo 70 proc oswietlenia ulicznego. Więc są perspektywy. Mówi się że receptą na kryzys są inwestycje rządowe i samorządowe w infrastrukturę zwłąszcza drogową.
    Mozna by powiedzieć ze lena jest tania już teraz. Ale może być jeszcze taniej czemu nie.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Rafaello [85.232.227.*]
    ...co to za maniak z uporem wystawia resztówki po 1,12... jak reszta stoi do sprzedaży po 1,17 i wyżej... co to za durna zabawa, cholera....
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~wojtek [80.187.217.*]
    Nie umoczyli na opcjach walutowych gdyby tak było banki nie wchodziły by w akcje a kto jak kto ale one wiedzą najlepiej kto umoczył.
    Jest dobrze bez paniki
    ..uwaga!!! cały czas ktoś bawi się kursem - czytaj - ZANIŻA - wystawia zlecenia po 50, 100 szt znacznie poniżej tego co chcą sprzedać pozostali.... i wszystko jasne, komuś zależny na zakupie po niższej cenie... a mając bardzo duży pakiet możn mały procent poświęcić na zaniżenie kursu.... haha... a czy dużego późniejszego zakupu, odpowiedzcie sobie sami. Nie sprzedawać!!!!
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~JP Morgan [82.160.130.*]
    Pytanie dlaczego ktoś to robi?

1. Bo uważa że akcje są za drogie? Wie coś więcej na temat kondycji spółki i uważa, że jest ona nadal przewartościowana
    2. Bo chce aby ludzie, którzy kupowali akcje i trzymali je licząc na odbicie np. uformowanie podwójnego dna - pękli widząc przebicie tego dna i zaczęli sprzedawać akcje jeszcze taniej i wtedy on odkupi.
    3. Bawi się bo tak lubi.
    4. ?

Może jakieś inne sugestie? :)

JP
    Ostatnio śledziłem sytuację na Krosnie i była taka sama sytuacja jak tutaj zbijanie ceny do 0,39 zł przez jeden dzień wywalanie po cenie 0,39 zł nie było chętnych do zjechania niżej a potem wiecie co było + 55 % w dwa dni.Tutaj tą barierą jest cena 1,12zł bardzo dużo się przewala w tej cenie sporadycznie ktoś wyskoczy poniżej żeby sprawdzić ale nie ma chętnych do sprzedaży w większej ilości poniżej tej ceny.Coś się szykuje ja nie sprzedaję !
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~jarek [78.8.91.*]
    dokupuję i będę dalej dokupywac, nawet wezmę kredyt pod akcje
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~dawid [83.23.71.*]
    nie sprzedaję uśredniam chłopcy z ing robią sobie jaja, natomiast panowie z pko robią niezły interes, tak nawiasem mówiąc to ing kupowało akcje leny po 7 pln a potem od pana nad...órnego po 12 pln żeby sprzedawać teraz po 1,10 trzeba być ładnie poje....nym!
    Powiem krótko jest zbierana a na opcjach nie umoczyli.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Gladiator [79.185.201.*]
    Powiem tyle krowa jest odganiana ale i tak wpadnie w przepaśc.Twoje slowa to wyraz skrajnego kretynizmu.Coz z tego ze jest zbierana jesli podaz przewyzsza popyt i kurs spada.Dla mnie obecna cena oddaje prawdziwa wartosc spólki nie interesuja mnie kwestie opcji tylko podstrawowa dzialnosc firmy a ta w 2009 wciaz bedzie kuleć.Tak czy owak z pewnoscia madrzej jest kupowac po 1 zł niz po 15.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~nick [88.128.90.*]
    Lubię takich jak Gladiator bo dzięki nim można zawsze taniej dokupić.Niech popisze jeszcze coś to może zejdzie w poniadziałek do 1 zł i znów się okupię.W Polsce mamy do wymiany masę oświetlenia więć bezrobocie im nie grozi.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Gladiator [79.185.187.*]

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-upolowalem-lene,6250462.html

Głupców nie sieją a ci ciagle rosna znikąd.Owszem chłopcze wymienie sobie i lampę ale najpierw kupie kostke masla i kielbase ,zreperuje buty ,wyprawie dzieciaka do szkoly i naprawie samochód!
  • 25-09-2008r Autor: ~Gladiator [79.185.187.*]

Re: UPOLOWAłEM LENę
    Autor | ~Gladiator [79.185.187.*] 2008-09-25 14:34 Zobacz wątki dotyczące Lena Lighting
    Zobacz profil Lena Lighting
    Mój czas jest cenny wiec krótko.Nedzna spóla z ciekawej branzy ale nie teraz i zdecydowanie nie wtym momencie cyklu.Wskazniki ROE 2003r -60 ,2008-10,Eps-0,3 (smiech na sali) ROA 2003-40 , 2008-8. Kilka najwazniejszych bez wgłebiania sie wtemat które mi wystarczą.Firma od lat sie stacza ,nie widze mozliwosci przyspieszenia rozwoju prawdopodbnie, zbyt kiepski zarzad.Kiepski wybór w malo odpowiednim czasie w którym wybór czegokolwiek jest pomylka.Wzrosty kwestia szczescia i nie przywidywalnych wydarzen równie dobrze mozesz zagrac w ruletke.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~dh [195.82.191.*]
    Lena cały czas zbierana przez fundy, które chyba same nakręciły tą sprawę z opcjami żeby się obkupić.
    Oczekiwałbym następnego infa o zwiększeniu zaangażowania .....
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~sempol [79.184.124.*]
    odwieczne pytanie odnosnie szmatławca leny po co jeszcze raz po co mieli by to brać na ich miejscu wyzbyłbym sie i nie wracał , ze pko kupilo to dobrze bedzie mial kto wywalac pko tez brało kolastyne po ok5zl usredniali po ok 2.1 i wywalaja .80gr 1zl sami specjalisci,moze na lenie se odbją w co wątpie bo po co miaby tą akcje ktos brac.Moze ktoś brał tylko po co wywalał z ukr po 1.10? z pozdr.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: messiah84 [83.19.188.*]
    A my się wydaje że LENA jeszcze da zarobić i to w tym roku. Długo taka cena ok. 1 zł się nie utrzyma.
    Lena spadła od szczytu ponad 90% zatem jest w niechlubnej ,,czołówce,, GPW.

Aktualnie ma rewelacyjne wskaźniki które już za niedługo będą jednym z pierwszych kryteriów przy decyzjach inwestycyjnych. Poza tym sprzedaje produkty na które zawsze bedzie popyt, mniejszy, ale będzie. Sam sprzedaje ich produkty i za zeszły rok miałem z nimi największe obroty w historii.
    Jeżeli ktoś był na targach w Bielsku mógł spotkać się z ich nowymi produktami, głównie oświetlenie uliczne które będzie w Polsce masowo wymieniane. Owszem jest konkurencja w postaci Phililsa i Elgo Brilux, ale tutaj każdy swój kawałek tortu sobie ukroi.

Jeżeli ktoś mocno wtopił na akcjach, a jak wiadomo choćby czytajac posty niektórych rozgoryczonych forumowiczów jest takich wielu niech się dobrze zastanowi zanim sprzeda papier. Lenę trakuję jako inwestycję długoterminową obecne przepychanki które ostatecznie ustalą skład akcjonariatu mnie nie interesują, a potrwa to jeszcze parę miesięcy.

Pozdro

• Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~GLADIATOR [79.185.198.*]
    A misie wydaje ,że ta autostrada przejedzie jeszcze wiele samochodów..coz z tego wynika.?Oczywiscie ze da zarobic ,za naszego zycia prawdopodbnie jeszcze kilkadziesiąt razy.Dobry papier dla spekulantow i w miare ozywania rynku zatancza na nim na pewno.Ale cena powyzej 10 zł na liczniku z uwagi na coraz slabszą kondycje firmy bedzie pokazywac sie coraz rzadziej.Jest to spolka do inwestycji w 2/3 trendu W obecnej sytuacji firmy sa skupione na zwalnianiu pracowników,upychaniu klientom towaru i cięciu kosztów.Pora na zakupy swietlówek przyjdzie po zalatwieniu tych spraw gdy bank upusci kasę.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~dawid [83.23.74.*]
    kwestia dwóch tygodni i będziemy na 1,60 PLN co dalej? zależy od Wall Street
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~nick [80.187.222.*]
    Podpisali kilka ładnych kontraktów w Rosji ale to wiadomość dla tych co jej jeszcze nie wywalili nie załamujcie się szybko wróci na 3 zł.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~dawid [83.23.102.*]
    ing to co robą nadaje się dla KNF i Kluzy, robią sobie jaja z dobrej spółki
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~semp [79.184.112.*]
    jaja o sobie robi prezes i wierchuszka po spadku z ok 2,2 do 1.1 tj 50 proc. tylko umieja milczec nie wspomne o innych spadkach z 4.4 na 2.4. mysle ze pozbyc sie złudzen i poczekac na c/wk 0.2 tj 59gr, a czemu nie nizej moze prezes cos powie pozdr dla wierchuszki nie mieszalbym w to knf
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~ii [83.23.102.*]
    lesina nie lubi prasy i polityki to pewnie błąd przy spółce na gpw, ale lena i decora to znakomite spółki, a lesina to solidny człowiek
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Rafaello [10.32.0.*]
    Nie rozumiem Was... co za frajerzy wywalają tą spółkę po cenie niewiele większej od 1 zł???? Coś lepszego kupicie za te grosze, gdzie indziej bardziej warto umoczyć, a może nie macie na waciki? Frajerstwo ucieka... to i tak nic nie pomoże, pampers już pełny... cóż obniżajcie cenę, a na Was frajerzy funty się wzbogacą. Wyrzucajcie dalej jutro, bo przecież recesja, przecież opcje walutowe o których nie macie pojęcia.... wyrzućcie od razu wszystko... bo przecież i tak nie pójdzie do góry... no właśnie wtedy to na pewno nie pójdzie.... a i wymieńcie pampersa na suchego ja już wyrzucicie, ale drobnych na nic więcej już nie zostanie.... Na razie.
  • Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~Yoyo [77.45.12.*]
    tam duże straty się szykują to po co teraz kupować ?
    Skoro PKO TFI kupuje to chyba coś wie o tych stratach, jak myślicz czy naprawdę będą takie duże ???

To nie mali inwestorzy zbijają kurs tylko TFI wyleszcza niecierpliwych, fundy zawsze kupują najtaniej, a trafienie w sam dołek wykresu jest mozliwe tylko wtedy jak się jest jego kreatorem.

Pozdro

• Re: Nio to jutro LENA pokaże swoje oblicze.... Autor: ~nick [80.187.222.*]
    Tak jak napisałem wcześniej niech wywalają i zwalają cenę ja dobieram i uśredniam szkoda im tłumaczyć póżniej sami się przekonają do tej spółki.A co do opcji gdyby było tak żle to PKO napewno by nie zwiększało udziałów bo kto jak kto ale oni mają informacje z pierwszej ręki.

Więc pod stany jutro poniżej 0,80 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[x]
LENA 2,85% 2,89 2025-09-24 15:18:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.