Tyle, że nie do końca nie poinformowali na co przeznaczą środki - była mowa o akwizycji, rozwoju. To tylko dowód na to, że emisja była celowa, omówiona przed ujrzeniem światła dziennego. Temat dogadany, opublikowany tylko dla formalności :) Napina się sytuacja. Są pieniądze, będzie ostro.
No jeżeli wierzyć freddiemu, taki ziomek, nie wiem czy pamiętasz, był tu i dość merytorycznie się wypowiadał, na niekorzyść telgama, ale merytorycznie. No, to jeżeli mu wierzyć, to fundusze FERC są przyznawane tylko tym spółkom, które posiadają jakiś znaczący kapitał własny, a wg jego wyliczeń, TELGAM posiadał bardzo skromne środki własne. Dlatego, jeżeli Freddie miał rację, to TELGAM pewnie zrobił tę emisję po to, żeby dostać FERC. A raczej nie jest to powód do chwalenia się tym. 'No wiecie... musielismy mieć hajs, bo inaczej byśmy dofinansowania nie dostali, także tego... no...' ;p Więc mówią ogólniki, że na rozwój. I prawidłowo. :P
Oczywiście, że spółka musi mieć kapital, żeby zrealizować działania. Kasa z FERC wypłacana jest nie jako dotacja, a jako refundacja - więc kasa musi być żeby coś robić. Są transze, ale zawsze musisz mieć za co temat pchać. Spółka bez kapitału nie dźwignie tematu i do FERC POPC KPO itd trzeba kasę mieć. Tu może mieć rację.
Nie uważam jednak, ze to powód do skrępowania, a raczej rozsądne przedsiębiorcze działania. Zorganizowali pieniądze by realizować spory temat - brawo. Tak właśnie rosną ISP. Gratuluję i trzymam kciuki. Na moje za chwilę pożegnamy poziomy 60-70gr.
No tak, ja też oceniam to działanie jako pozytywne. Również nie uważam, że z perspektywy spółki jest to powód do wstydu. Bardziej z perspektywy ulicy to mogłoby być źle odebrane. Ale mniejsza o to, ważne, że spółka na torach do mocnego rozwoju. :)
Emisja po to żeby miec kasę... Na rozwój, bo dzięki wkładowi własnemu dostaną znaczne dofinansowanie... Ja tu nie widzę żeby musieli się z czegoś tłumaczyć, ukrywać.... Ważne że inwestorzy się znaleźli którzy myślą o wzrostach, a nie jak niektóre bałwany tu piszą o powrotach na 20 czy ile se tam w fusów wywróżą