Drodzy akcjonariusze samo się nic nie zrobi. Nie tylko ja uważam, że należy sytuację akcjonariatu Gobarto nagłośnić w mediach, w tym w portalach branżowych.
Brawo pułkownik oczywiste że wymaga nagłośnienia a nie policzenia kto chce policzenia to wiadomo że na rynku wolnych jest około 4% akcji co w przybliżeniu jest około 1100 000 ito wszystko oprócz mackowych jak wszyscy stwierdzimy około 5% ico tutaj więcej liczyć ale nagłośnienie to priorytet dla nas i Naszej jeszcze perełki Duda Gobarto
Jeżeli proporcje posiadania akcji są takie jak wspomniałeś to wiele scenariuszy nie ma.
1. Realizowany obecnie-kupić za niegodziwy bezcen od drobnych 4% i zapłacić M.D godziwą cenę za jego 5%. Prawdopodobnie nie do zrealizowania gdyż zorganizowana ekipa wytrwałych nie odda za grosze.
2. Płacą godziwą cenę MD i przymusowe dla reszty, ale obowiązuje cena dla MD.
3.Kupuĵą od drobnych 4% za godziwą cenę, resztę od MD za cenę jaką sobie dogadali.
Ale zapewne razem z MD osiągnęliby obecnie 95%. Mogliby ogłosić przymusowy wykup. Tylko wtedy cena dla pozostałych zgodnie z prawem będzie identyczna jak dla MD. Zdaja sobie jednak sprawę, że od mniejszościowych nie wykupią brakujących % na tak żenujących poziomach, szczególnie od najbardziej uświadomionych akcjonariuszy. Przedstawili swoja ofertę w zaproszeniu, może czas na przedstawienie oferty od posiadaczy.
Moja oferta jest wystawiona na sprzedaż, na dzień dzisiejszy pakiety po 360PLN Mogę czekać i kolejne 10 lat, nie potrzebuje tych pieniędzy. Też wystawcie w tej cenie, niech sobie wiszą zlecenia.
pewnie przyjęli takie „kryteria wyszukiwania” w sindicator.net, w których Gobarto dołuje … ale ja - poza padaką na obrotach - niczego takiego nie widzę
wcześniej czy później dobre info się przebije … oby wcześniej
pytanie do Moderatora: dlaczego skasowany został link do artykułu sprzed roku dotyczący branży, w której działa Gobarto? To forum traci kompletnie swoją wartość i sens …