• Wycena konkurencji Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Żeby przerwać trochę forumowe mierzenie sius.aków, kilka interesujących liczb.

Mowa będzie o systemia VCAST. Bezpośrednia konkurencja Kardiolytics wyceniana jest na:
    - HeartFlow - 2,4 MLD USD (tak - 2,4 miliarda dolarów)
    - Cleerly - ponad 1 MLD USD (jak wyżej)

W wolnej chwili proszę policzyć jak będzie się pozycjonować MDG po rejestracji VCAST przez FDA. I co się stanie z kursem.
    Aha, powyższe dane dotyczą Kardiolytics, tak więc, żeby serce jeszcze mocniej zabiło, należy wycenić i dodać cały szybko rozwijany biznes MDG

:)
  • Hormon Autor: ~Piracik33 [212.129.77.*]
    Zaczniemy liczyczyc jak FDA zarejestruje VCAST bo tak naprawde nikt nie wie kiedy to bedzie. Czy w tym czy w nastepnym roku i z jakiego pulapu bedziemy startowac...wydaje mi sie ze tu juz merytorycznie zostalo wszystko napisane. Teraz tylko trzeba cierpliwie czekać na nowe umowy...
  • Re: Hormon Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Tu merytorycznie prawie nic nie jest pisane. I na pewno nie zostało napisane wszystko. Przyszłość tworzy się na bieżąco. Powstają nowe tematy - monitoring snu, wejście w kontrolę pacjentów podczas badań klinicznych. Ze dwa wątki w tych tematach powstały, kilka postów. Trochę analizy technicznej (fajnie). 90% to przedszkole. Oczywiście też w nim czasem uczestniczę :). Ale nie pisz głupot że merytorycznie temat jest ogarnięty.
    VCAST, po zakończeniu kliniki, ma szanse być zarejestrowany na przełomie II i III Q 2024 r. Wersja 1.0. Rejestracja kolejnych, bardziej autonomicznych, po przetarciu szlaków, stanie się raczej formalnością.
  • Re: Hormon Autor: ~Piracik33 [212.129.77.*]
    Qurcze ciężko mi ubrać post w odpowiednie slowa zebys sie znow nie zfochowal:):)
    Ale napisze to tak.
    Zanim Fed zarejstruje VCAST to tu zostana nieliczni jak ja czy ty i nie bedzie juz tak dużych skoków kursu jak obecnie:):):)
  • Re: Hormon Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Ja wiem, ze Ty będziesz. Ale po rejestracji to dopiero będzie skok z luką :)
  • Re: Hormon Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    A może jest tu ktoś kto wie więcej nt procedur rejestracyjnych? Na jakim etapie może być mdg? Czy można określić jakieś ramy czasowe?
  • Re: Hormon Autor: ~PZPR [37.30.115.*]
    Ja wiem ale taka wiedza sporo kosztuje i wam nie powiem.
  • Re: Hormon Autor: ~Marks [89.174.204.*]
    To nie jest tajemna wiedzą. W czerwcowym wywiadzie dla Strefy zarządzający z MDG określili czas rejestracji VCAST na 2 kw. 2024. Wspomnieli też, że już rozwiązanie jest prezentowane amerykańskim lekarzom. Są po dwóch turach rozmów z FDA. Wspomnieli też, że z EMA czasowo wyjdzie podobnie wg ich szacunków.

Mnie bardzo przekonuje osoba Pawła Lewickiego, jak się wgłębiłem niedawno w jego dorobek i projekty które dowiózł, to zdecydowałem że podwajamy stawkę, a mamy już tego sporo Obecna wycena MDG ma się wciáż nijak do wartości VCAST.
  • Re: Wycena konkurencji Autor: invention [5.173.58.*]
    jeżeli mowa tu o wycenie miliardy dolarów Kardiolitycs to jaką wycenę powinien mieć INVENTION MED który buduje CAŁY SZPITAL VR+AR zarówno z kardiologią jak i kardiochirurią, neurologią, anatomią, rehabilitacją, dermatologią itd?

• Re: Wycena konkurencji Autor: invention [5.173.58.*]
    a budowa szpitala już na ukończeniu

https://zapodaj.net/plik-fp4wDKlvsI
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.204.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wycena konkurencji Autor: ~tomekk [77.114.102.*]
    Ciekawa ta budowa i mogą tam zrobić pompkę jak na MedApp w styczniu 2022 nad 1,5 pln bo akcji na sprzedaży nie ma za dużo
  • Invetion Autor: ~Piracik33 [78.30.83.*]
    Bardzo cie prosze przypomnij mi kurs inwetionu w pazdzierniku i teraz. Porownaj do MDG...od pazdziernika naganiasz. Nie mowie ze spolka nie jest ciekawa ale twoja nachalne wpisy juz sa przesada. Przypominam tylko ze tam KNF juz siedzial a trzeba sie dobrze postarać zeby tak bylo. I tam pompki beda ale po mocnych info. A takich IXi na forum to macie 99% tylko tam wszyscy zarobasy widza 1zl
  • Re: Invetion Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    2q24- jeżeli tak ma być to do tego czasu kurs już będzie napompowany:) oby pod to grali duzi, wtedy będziemy zadowoleni
  • Re: Wycena konkurencji Autor: ~Yet [46.205.193.*]
    To powinno być karalne takie naganianie na śmiecia.
  • Re: Wycena konkurencji Autor: ~tomekk [77.114.102.*]
    Yet nie przesadzaj, Medical nie jest taką złą spółką a mam i Invention bo sama wartość 2 projektów, budowa, dotacja to wartość prawie 3 x tyle co obecny kurs 0,1855.
    Skoro Kardiolytics wycenili w zakupie na 200 mln to ile szpital Invention z budynkiem i działką za ok 50 mln? Obecna wycena spółki to ok 37mln to pokazuje potencjał do wzrostu
  • Re: Wycena konkurencji Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Wycena Kardiolytics na poziomie 200 mln jest bez dopuszczenia do obrotu przez FDA i EMA. Dotyczy poczynionych prac rozwojowych na danym etapie. Coś jak rozwój cząsteczki w biotechnologii do poziomu II fazy kliniki. Po rejestracji wartość zwiększy się wielokrotnie. A co do wartości. Kapitalizacja MDG to 370 mln PLN, czyli jakieś 88 mln USD. Wyceny konkurencji to odpowiednio - 2,4 miliarda USD i 1 - 1,2 miliarda USD. To teraz sobie wyobraźcie, co tu się będzie działo w przyszłym roku :)
  • Re: Wycena konkurencji Autor: brzytwa [83.24.12.*]
    Dnia 2023-09-05 o godz. 17:21 invention napisał(a):
    > jeżeli mowa tu o wycenie miliardy dolarów Kardiolitycs to jaką wycenę powinien mieć INVENTION MED który buduje CAŁY SZPITAL VR+AR zarówno z kardiologią jak i kardiochirurią, neurologią, anatomią, rehabilitacją, dermatologią itd?
    >

kapitały własne INVENTION spadły z 29 mln zł na koniec II kw 22, do 8.2 mln zł obecnie
    ja bym się bał będąc akcjonariuszem
  • Re: Wycena konkurencji Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Invention można traktować tylko spekulacyjnie i tylko bardzo małymi środkami. Jeżeli ktoś już musi
[x]
MEDICALG 3,59% 31,75 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.