• Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.4.65.*]
    Fundamentalna:
    -----------------------
    C/Z=13,75 sporo. odzwierciedla zaufanie do spółki

C/WK=2,83 sporo, najwyzsze dla sektora przemyslu

metalowego. no coz mozna to wytlumaczyc malym ff

Z/A=0,12 bez rewelacji

ale...

ROA=6,03

wysoka stopa zwrotu z aktywow. bardzo efektywnie pracują aktywa. Z perspektywą zakupu WRJ rewelacja kredyt no problem

ROE=7,47 :) całkiem dobra praca kapitału. też chyba czołówka w sektorze

Wskaźniki przyzwoite.

Techniczna
    ------------------------
    cena 8 zł nawet jedna transakcja 8,19:). 4 dni lekkich, niezauwazalnych dla rynku wzrostów srednio 2% dziennie (wiadomo swieta). Bardzo silne wsparcie na 7,5 relatywnie słabe na 8,5. silniejszy opor na 10zl. Drugi sygnal kupna generowany przez srednie MACD i RSI zdrowe nawet bardzo :) jesli chodzi o RSI (tygodniowe) wygenerowany silny sygnal kupna 50%

mozna by jeszcze duzo pisac np kontrakty Madagaskar i Iran, Walcownia Rur Jedności za grosze...

Moim skromnym zdaniem to hicior nadchodzącej hossy a przynajmniej korekty bessy :)

pozdrawiam i życzę tak trafnych zakupów jakich ja już dokonałem :)
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ameryk@777 [89.229.16.*]
    obyś miał racje ,podaż asortymentu zwiększy się za rok
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.4.62.*]
    ...za rok, przy cenie 60-70zl za akcje ;)
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.27.154.*]
    bez re3welacji , ale jest ok
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~Hannibal [83.28.98.*]
    Nie ma co przezywac, spolka ma za soba kilkudniowe dosyc mocne wzrosty wiec musi troche odsapnac.
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.27.154.*]
    w zasadzie nie mam zwyczaju zdradzać swoich zamysłów co do zakupów na gpw , jednak mam do tej spółki stosunek emocjonalny ;) ... więc pozwól, że się podzielę...po prostu bardzo mnie cieszy kiedy widzę w niej potencjał wzrostu a dawno nie miała takich perspektyw. W zasadzie korekci się od konca 2005 roku. Był to jeden z moich pierwszych zakupów na giełdzie jeszcze jako Garbarnia. od tamtej pory cały czas mam ją na oku i ... wybacz moją ekscytację
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~Hannibal [83.28.98.*]
    Swego czasu tez zarobiłem na niej "pare procent", teraz też kupiłem z taką myślą, technicznie wygląda nienagannie, jedyne co moze niepokoic to plany właścicieli, niewiadomo czy czegoś nie wymyślą.
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~xx [83.18.237.*]
    poszedl pakiet...
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.4.240.*]
    ja się jedynie obawiam wezwania i wycofania z obrotu :) szkoda by było...przyzwyczaiłem się do obecnosci Alchemii na parkiecie
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.4.240.*]
    swoją drogą nieźle się trzyma na tak kulawą sesję. Najprawdopodobniej już jest niewiele akcji w posiadaniu drobnych akcjonariuszy
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~Hannibal [83.28.110.*]
    Po takiej przecenie na swiecie dzis Alchemia powinna urosnąc zgodnie z "tradycją". :)
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~kris [83.4.15.*]
    a dzisiaj co takie obroty i te pakietowki
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.27.145.*]
    jutro chyba się jeszcze pokisi, ale następny tydzień i kolejne ;) należą do Alchemii
  • Re: Alchemia - analiza Autor: ~ddd [83.27.144.*]
    ostatni dzień poniżej 8 zl??? od poniedziałku ostra jazda
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.