Policzyliśmy się, ale to mało istotne.
Najważniejsze w przypadku akcji tej spółki jest chęć większościowego akcjonariusza do wykupienia pozostałych akcji i zdjęcia spółki z giełdy.
To wiadomość do nowych osób, które zastanawiają się czy kupić albo czy pozbyć się nabytego w euforii „papieru”.
W przypadku innych spółek liczą się zyski, straty, sympatie czy antypatie.
Na Gobarto najważniejsze jest to że właściciele Cedrobu chcą zebrać wszystkie akcje. Można powiedzieć że inne akcje są przedmiotem obrotu, a akcje Gobarto są przedmiotem porządnia bardzo bogatego przedsiębiorstwa!
Tego się trzymajmy!
O tak się policzyliście :) Może dyskutanci na forum co siedzą cały czas. Masa osób jest wakacjach nie zawraca sobie głowy czytaniem jakiś bankierów lub robi to bardzo rzadko - np. tak jak ja.
Więc jeżeli chcecie się policzyć to wrzucajcie info o tym wystawieniu zleceń co jakiś czas.
Wtedy po pół roku to będzie to już coś wymiernego.
Niech uczestniczą w tym także Ci co mają i małe ilości akcji, bo mała liczba akcji razy duża liczba akcjonariuszy też może dać w sumie niezły pakiet.
Z olbrzymią pewnością się nie policzyliście - to co stoi na poziomie 360zł jest nieprawdziwym obrazem posiadania mniejszościowych, bo wielu z nas się tam nie wystawiło i wystawiać się nie zamierza. Czemu ma służyć takie demonstrowanie jakiś niebotycznych oczekiwań?
Popieram opinię Loczo. Demonstrowanie odlecianych oczekiwań cenowych niczemu nie służy. Dziś sterują ceną poniżej 30. Dlaczego? Nikt im nie wyrywa drogocennych papierów. Zastanówmy się nad ceną realną.
Uważam że jest to jednak sposób na oszacowanie stanu posiadania mniejszościowych. Chyba że Loczo posiada takie dane. Jeżeli nie posiada, a zapewne nie posiada, to lepiej milczeć niż głupoty pisać.
Zgadzam sie osiagajac wysoki wynik procentowy , stajemy do negocjacji .Cena nasza to przedzial 120-150 zl po osiagnieci 5% w arkuszu wystawiamy razem za np 150
Oczywiscie Ipopema wystawi wtedy duzy pakiecik za cene mniejszą by przebic nizsza cena poziomy dla możliwego wykupu , ale musimy miec stalowe nerwy i nie dac sie
Słuchaj Jędrek loczo głupot nie pisze chyba raczej ty większe bo każdy w 2 klasie szkoły podstawowej wie że jeśli 1 uczestnik ma około 91%z całości 27 000 000 to ten drugoklasista ci odpowie powodzenia w dalszym wpisywaniu głupot
Witam tu stara gwardia, nie udzielam się na forum bo nie potrzebuję tego, mam nie wiele akcji w odróżnieniu o innych bo tylko 4k, dołączam się do wystawienia po 360 zł ale swoich akcji nie oddam za jak ktoś tam pisał żeby zgodzić się na 120 czy 150 złotych, przeżyłem tutaj 14 lat pamiętam jak Maciek mnie oszukał z opcjami i życzyłem mu wtedy żeby stracił to co zbudował jego ojciec, później upadłość z porozumieniem z bankami aż wreszcie przejęcie Dudy przez Cedrób następnych oszustów, wiele mnie nauczyło przez te lata, więc jak ktoś tam czyta z zarządu to forum to miejcie pewność, że Ja akcji nie oddam za 150 zł, dawno pogodziłem się ze tratą tych pieniędzy i radzę sobie bez nich, albo duży zysk albo nic
Współczuję i rozumiem. Wyrazu szacunku i uznania za takie pokłady cierpliwości. Ja jestem na giełdzie od lat 13 i na szczęście nie mam takich doświadczeń.
Wytrwałości, na pohybel oszustom!
Dnia 2023-09-23 o godz. 01:43 ~Kopciu napisał(a): > Witam tu stara gwardia, nie udzielam się na forum bo nie potrzebuję tego, mam nie wiele akcji w odróżnieniu o innych bo tylko 4k, dołączam się do wystawienia po 360 zł ale swoich akcji nie oddam za jak ktoś tam pisał żeby zgodzić się na 120 czy 150 złotych, przeżyłem tutaj 14 lat pamiętam jak Maciek mnie oszukał z opcjami i życzyłem mu wtedy żeby stracił to co zbudował jego ojciec, później upadłość z porozumieniem z bankami aż wreszcie przejęcie Dudy przez Cedrób następnych oszustów, wiele mnie nauczyło przez te lata, więc jak ktoś tam czyta z zarządu to forum to miejcie pewność, że Ja akcji nie oddam za 150 zł, dawno pogodziłem się ze tratą tych pieniędzy i radzę sobie bez nich, albo duży zysk albo nic
Skoro na giełdzie jesteś od kilkunastu lat (ja od 1995 roku) to z pewnością wiesz że po osiągnięciu 95% Cedrób ogłosi wykup przymusowy i wtedy niestety nie robisz żadnej łaski tylko oddasz za tyle ile dadzą w wezwaniu. Mają już troszkę ponad 90% i gdy sprzeda swoje akcje Duda to będzie pozamiatane. Dla jasności ja też posiadam od wielu lat akcje Gobarto lecz już teraz nie liczę na 150zł tylko przy ewentualnym kursie 65-70zł sprzedam. Oczywiście każdy ma swój rozum i niech robi tak jak mu podpowiada intuicja.
Rób jak chcesz, tacy jak Ty psują mi wejście na konkretne wyżyny ale przez te lata co przeżyłem wielu było takich i spływało to po mnie tak jak teraz spływa, a Ja poczekam na koniec wojny aż ukraińcy wygrają tą wojnę ...